صوت وحی

معنی کلمه صوت وحی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] صوت وحی، صداهای همراه با برخی اقسام نزول وحی می باشد.
صوت وحی را به صداهایی هم چون بانگ جرس و یا آوای کوبیدن دو فلز به هم و یا صدایی شبیه صدای وزوز زنبور عسل همانند کرده اند آن گاه که رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه وآله) هنگام دریافت وحی به طور مستقیم آن را می شنید و در حقیقت این صداها مقدمه نزول وحی بود و رسول گرامی (صلی الله علیه وآله) را برای ارتباط مستقیم با غیب و شنیدن وحی آماده می ساخت .
نحوه نزول وحی بر پیامبر
"حارث بن هشام" از رسول گرامی (صلی الله علیه وآله) پرسید: "یا رسول الله! وحی چگونه بر شما نازل می شود! فرمود: گاهی همانند صدای زنگ که آن سخت ترین نوع و حی بر من است گویی بندهای من از یک دیگر می گسلد و در این هنگام مطالب وحی شده را حفظ می کنم و زمانی نیز فرشته در برابر من مجسم می شود و با من سخن می گوید و گفته های او را درک و حفظ می کنم که این نوع از وحی بر من آسان تر است ".
صدای وحی هنگام نزول
"ابن عباس" گوید: "هنگامی که وحی نازل می شد صدای آن مانند فرود آمدن آهن بر سنگی سخت بود و بر اثر آن اهل آسمان صیحه می زدند". و "ابن سعد" نقل می کند که: "وقتی خداوند به وحی سخن می گفت اهل آسمان ها صداهایی می شنیدند هم چون صدای فرود آمدن زنجیر بر سنگی سخت . و از بیم آن به فزع و بی هوشی دچار می شدند".

جملاتی از کاربرد کلمه صوت وحی

هر دل ار سامع بدی وحی نهان حرف و صوتی کی بدی اندر جهان