صفوه شروح نهج البلاغه

معنی کلمه صفوه شروح نهج البلاغه در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] صفوة شروح نهج البلاغة، اثر ارکان التمیمی، مجموعه ای از سه شرح برگزیده نهج البلاغه: «شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید»، «شرح نهج البلاغه شیخ محمد عبده» و «تعلیقات صبحی صالح» است. کتاب حاضر به زبان عربی در یک جلد منتشر شده است.
نویسنده انگیزه اش از نگارش اثر را پاسخگویی به نیاز خوانندگان به جمع بودن شروح مختلف نهج البلاغه در یک کتاب دانسته است .
کتاب با مقدمه نویسنده درباره کتاب آغاز شده است. پس از آن زندگی شریف رضی (ره) و آثار به اجمال بررسی شده است. مقدمه سید رضی بر کتاب شریف نهج البلاغه نیز بخشی از مطالب کتاب را به خود اختصاص داده است.
نویسنده سپس توجه داده است که از سه نوع خط در چاپ کتاب استفاده شده تا خواننده به راحتی بتواند سه شرح مذکور را از یکدیگر تشخیص دهد .
شیوه ارائه شروح بدین ترتیب است که متن نهج البلاغه در بالای صفحه ذکر شده و در ذیل صفحه با ذکر شماره، مطالب شروح برگزیده بدون آنکه اشاره شود که از کدام شرح است و تنها با اختلاف در قلم ارائه شده است.
نویسنده در مقدمه به این نکته اشاره کرده که اگرچه تحقیق اختلاف نسخه ها از حوصله این اثر خارج است اما سعی شده که به مهم ترین موارد اختلاف که تأثیر واضحی در معنا داشته اشاره شود .

جملاتی از کاربرد کلمه صفوه شروح نهج البلاغه

در شرح و بسط کلام علی بن ابی‌طالب، کتب مختلف و در رشته‌های متفاوتی به رشته تحریر درآمدند. از مهمترین این آثار می‌توان به شروح نهج‌البلاغه اشاره کرد. در این بین شرح نهج‌البلاغه محمدتقی جعفری که در ۲۵ جلد به بررسی فلسفی کلام علی بن ابی‌طالب می‌پردازد. محمدتقی جعفری کوشید تا در این تفسیر، ابعاد مختلف فلسفی، کلامی، عرفانی، فقهی، حقوقی، جامعه‌شناختی، فلسفه سیاسی، فلسفه حقوقی، و روانشناختی کلام علی بن ابی‌طالب را دریابد.