صفات باران

معنی کلمه صفات باران در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] صفات باران (قرآن). باران دارای صفات و ویژپی هایی است از جمله:
آب باران، با برکت و مفید:ونزّلنا من السّماء ماء مّبرکا ....
طهارت
باران، آبی پاک و پاک کننده:وهو الّذی أرسل الرّیح بشرا بین یدی رحمته وأنزلنا من السّماء ماء طهورا. «طهور» به معنای چیز پاکی است که پاک کننده نیز است.

جملاتی از کاربرد کلمه صفات باران

یکی از مهم‌ترین صفات ناهید که همیشه جزئی از نام او نیز بوده، «سورا» به معنی نیرومند است. با این صفت نشان اهورایی خود و نیرومندی‌اش در مبارزه با دیوان را به نمایش می‌گذارد. این صفت در کنار آناهیتا ۷۱ بار در آبان‌یشت تکرار شده‌است و می‌توان گفت به خاطر همین صفت است که مردمان از او طلب می‌کنند که در برابر دشمنانشان یاری‌شان کند. کسانی که نقص و ضعفی در اندام خود دارند، آفریده‌های اهریمن خوانده شده‌اند و به همین خاطر کوران، کران، کوتوله‌ها، نادانان، دیوانگان و گوژپشت‌ها[پ ۱۱] از حمایت آناهیتا بی‌بهره‌اند. به عبارت دیگر نیرومندی ناهید می‌تواند جلوهٔ کمال یک زن ایرانی باشد. ناهید بر تمام دشمنان، دیوان، مردمان، پریان، فرمانروایان ستمگر، کرب‌ها، کوی‌ها، دشمنان دیرین، ضحاک، افراسیاب و… با همین صفت پیروز می‌شود. او در شمایل دختری گردونه‌ران لگام گردونه خود را به دست می‌گیرد و آن را سریع‌تر از دیگران می‌راند. گردونهٔ او چهار اسب، باد، باران، ابر و تگرگ دارد که هم‌رنگ، هم‌نژاد، بلند و چیره‌شونده بر بدی‌ها هستند. او به حدی نیرومند بود که فره‌زرتشت را به او سپردند. شاهان در ادوار مختلف مراسم تاجگذاری خود را در معابد او برپا می‌کردند.
جامعه شناسان اين بت را نيز از جمله بتان بابلى دانسته اند: ((انو)) خداى آسمان ،((بعل )) خداى زمين و انسان و ((هيا)) خداى آب و گياه . اين سه خدا، ((تثليث ))اول را تشكيل مى داده اند. هر كدام براى خود الهه اى داشته اند و در خلقت ازآنان كمك مىگرفته اند. ((بعل )) با ((بعليتو)) ازدواج كرد.((بعل )) ادوار تحول داشته است : ابتدا خداىفعل بوده و بعد خداى آفتاب و باران و انسان . خدايان ديگر بعدها تابع او شدند.سرانجام تمام صفات خدايان در بعل گرد آمد.