[ویکی فقه] ادعایی که علیه غایب توسط مدعی مطرح می گردد، بایستی همراه بینه باشد و دعوای بدون بینه به هیچ وجه قابل استماع نیست که این امر مورد اتفاق نظر است. اما این که آیا قاضی پس از رسیدگی به وضعیت بینه اقامه شده چنانچه آن را واجد شرایط یافت، حکم صادر خواهد کرد و یا آن که مدعی ملزم است که علاوه بر اقامه بر بینه واجد شرایط، سوگند نیز یاد نماید؟ عده ای بر آنند که سوگند مدعی برای صدور رای همانند مورد ادعای علیه میت ، لازم است و این سوگند را « استظهاری » می نامند. دلیل این گروه که ظاهرا اکثریت فقها را تشکیل می دهند، تعلیلی است که در متون ادله مربوط به دعوای علیه میت آمده است بدین شرح: «لانا لا ندری لعله قد وفاه و له بینة لا نعلم موضعها او بغیر بینه قبل الموت» ← رد استدلال ۱. ↑ وسایل الشیعة، ج۱۸، ص۱۷۳. قواعد فقه، محقق داماد، سید مصطفی، ج۳، ص۲۴۲، برگرفته از مقاله «صدور حکم علیه غایب». ...
جملاتی از کاربرد کلمه صدور حکم علیه غایب
دادگاه محاکمهٔ تهلیریان، به ریاست دکتر «لِمبرگ»، پس از جلسات متعدد و شنیدن سخنان شهود وارد شور نهایی و صدور حکم شد.
حکم قضا و رای قدر بر مراد شاه تا در صدور حکم قضا چرخ مصدر است
۴- اگر بعد از صدور حکم قطعی، شاکی گذشت کند یا محکوم علیه به ترتیب بالا موجبات پرداخت وجه چک را فراهم کند اجرای حکم موقوف میشود.
اگر فردی از درجه سناتوری نبود، برای او سناتور دو راه وجود داشت. طبق روش اول، امپراتور دستی به آن فرد اختیار داد تا بتواند برای انتخابات در دوره چهارم انتخابات شرکت کند، در حالی که طبق روش دوم، امپراتور با صدور حکمی آن فرد را به مجلس سنا منصوب میکرد. در زمان امپراتوری، قدرتی که امپراتور بر سنا داشت، کاملاً مطلق و بی چون و چرا بود.
وی پس از چند ماه با صدور حکم برائت قضایی به جای خود بازگشت.
در ۲ تیر ۱۳۹۹ وکیل ترانه علیدوستی، از صدور حکم پنج ماه زندان تعلیقی برای موکلش خبر داد. به نوشتهٔ کاوه راد، ترانه علیدوستی با شکایت پلیس و همچنین ستاد امر به معروف و نهی از منکر اصفهان به ۳ اتهام «اقدام تبلیغی علیه نظام»، «نشر اکاذیب و افترا» و «توهین به مأموران در حین انجام وظیفه» به دادسرا احضار شد اما از ۲ اتهام نخست تبرئه شد. با این حال در ۱ تیر ۱۳۹۹ دادگاه کیفری ۲ تهران، ترانه علیدوستی را «به دلیل انتشار توئیتهایی علیه نیروی انتظامی و گشت ارشاد» به پنج ماه زندان تعزیری محکوم کرد که به مدت دو سال تعلیق شدهاست.
در مارس ۲۰۰۷ و پس از مدت تقریباً ۱۳ سال از انفجار، دادستانی کل آرژانتین درخواست صدور حکم جلب ۹ نفر از جمله علیاکبر هاشمی رفسنجانی و علیاکبر ولایتی توسط پلیس بینالملل را صادر کرد.
و تاکنون بیش از ده میلیون بار از این هشتگ استفاده شده است. روز ۹ شهریور ۱۳۹۹ پس از صدور حکم اعدام برای نوید افکاری این هشتگ دوباره در فضای مجازی بازتاب یافت.
۱. در جرایم تعزیری درجه ۳ تا ۸ در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم، دادگاه این امکان را دارد اجرای تمام یا بخشی از مجازات را ۱ تا پنج ۵ سال معلق کند.
این شکایت بر اساس قانونی در بلژیک انجام شدهبود که در سال ۱۹۹۳ تصویب و در سال ۱۹۹۹ تکمیل شدهبود که بنا بر آن به دادگاههای بلژیک حق داده شدهبود دربارهٔ جنایات علیه بشریت در هر کجای جهان تحقیق و محاکمه انجام دهند. همچنین اندکی پیش از آن آگوستو پینوشه رهبر سابق شیلی نیز با اتکا به قانونی مشابه پس از بازداشت در ارتباط با درخواست استرداد توسط یک قاضی اسپانیایی از حبس خانگی در لندن آزاد شدهبود. این شکایت میتوانست به صدور حکم بازداشت بینالمللی برای رفسنجانی منجر و در رابطه با سفرهای خارجی وی مشکلساز شود و همچنین پای دیگر سران جمهوری اسلامی را نیز به میان بیاورد.