شیخ عبدالنبی جزائری

معنی کلمه شیخ عبدالنبی جزائری در دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] عبد النبی فرزند سعد جزائری معروف به شیخ عبد النبی جزائری یکی از بزرگان علمای شیعه در قرن یازدهم است جزائری زادگاهش جزائر بوده ولی جوانی را به نجف و کربلا در تحصیل دانشهای دینی به اتمام رسانید جزائری کتاب ارزنده ای در شناخت رجال بزرگ به نام حاوی الاقوال دارد که مورد اعتماد و اطمینان علمای مذهب قرار گرفت مرحوم شیخ حر عاملی در اَمل می نویسد جزائری عالمی است محقق و با جلالت که از جمله آثار او شرح تهذیب می باشد او از شاگردان شیخ علی فرزند عبد العالی کرکی است (شاید مراد عبد العالی فرزند محقق ثانی یا پسر وی باشد) صاحب روضات الجنات می نویسد: جزائری فاضل مدقق و جلیل و عالمی محقق و نبیل و ماهر بود در اصول و کلام و فقه و حدیث و رجال مهارت داشت بزرگ اثر او کتاب حاوی است که مورد حجة الاسلام شفتی اصهفانی ملاحظه نمودم. مرحوم جزائری تألیفات دیگر نیز دارد که دو اثر ارزنده او یکی کتاب اقتصاد در شرح ارشاد علامه و دیگری کتاب مبسوطی در امامت قریب پنج هزار سطر می باشد در این کتاب شریف ابتدا به معنی و مقصود امامت لزوم رهبر و رهبری لزوم تعیین امام و رهبر از جانب خدا و رسول همچنین به صفات امام و افرادی که مصداق کامل امام و رهبری می توانند باشند اشاره نموده و به طور مبسوط شرح داده است او از تألیف این کتاب در سال 1013 فارغ گشته است صاحب تراجم سال وفات او را در کتب خود مرقوم نداشته اند. علی الظاهر حدود 1030 وفات نموده است.

جملاتی از کاربرد کلمه شیخ عبدالنبی جزائری

هادی خامنه‌ای در ۵ بهمنِ ۱۳۲۶ در مشهد زاده شد. پدرش سید جواد خامنه‌ای و مادرش خدیجه میردامادی از خاندان میردامادی است که ساکن شهر نجف‌آباد، استان اصفهان بود. خانواده مادری او از خمینی‌شهرِ، اصفهان، به آنجا نقل مکان کرده‌اند. او تحصیلات حوزوی خود را از سال ۱۳۳۸ در مشهد آغاز کرد و از شاگردان پدرش و شیخ عبدالنبی کجوری بود.
محمد رضا مظفر در پنجم شعبان سال ۱۳۲۲ هجری قمری/۱۹۰۴ میلادی، پنج ماه بعد از مرگ پدرش زاده شد. از آن جا که پدر وی قبل از زاده شدن محمد رضا، درگذشت آن‌ها همدیگر را نتوانستند ببینند و بنابراین تعلیم و تربیت محمد رضا بر عهده برادر بزرگترش شیخ عبدالنبی گذاشته شد. شیخ عبدالنبی بسیار به برادر کوچک‌تر خود عشق می‌ورزید و تمام تلاش خود را کرد تا محمد رضا غیاب پدر را احساس نکند. محمد رضا مظفر در محیط علمی و فرهیخته نجف رشد کرد. در جلسات و حلقه‌های علمی شرکت می‌جست و نیز در سخنرانی‌ها و کلاس‌ها نیز حضور می‌یافت و همچنین در حوزه‌های سطح بالا شرکت می‌کرد و از طرف فقیهان برجسته و نامی، عناوین و اجازات مختلفی را دریافت می‌کرد. در محضر دو برادر خود یعنی شیخ عبدالنبی و شیخ محمد حسن بسیاری از توانایی‌های علمی خود را گسترش داد.
شیخ عبدالنبی از روحانیان مسلمان و سیاستمداران دربار گورکانیان بود که به مدت هشت سال در منصب «صدرالصدور» اکبر کبیر قرار داشت.
شیخ عبدالنبی بحرانی بردخونی دشتی عالم مجتهد و مؤسس مدارس علوم دینی در بردخون و بلاد دشتی.