[ویکی فقه] شیخ عبداللّه اصفهانی، از فضلای قرن سیزدهم هجری و از علمای شیخیه در اصفهان بوده است. شیخ عبداللّه اصفهانی، از فضلای قرن سیزدهم هجری و از علمای شیخیه است. وی سؤالاتی را از حاج محمّدکریم خان کرمانی مطرح نموده که خان نامبرده رساله «اجوبه مسائل الشیخ عبداللّه الاصفهانی» را در سه شنبه ۹ شعبان ۱۲۶۴ق در جواب آنها نوشته است. نسخه ضمن مجموعه شماره ۲۳۹۲ در کتابخانه آیت اللّه مرعشی در قم موجود است. حسینی اشکوری، سید احمد، فهرست مرعشی، ج۶، ص۳۷۴. ۱. ↑ حسینی اشکوری، سید احمد، فهرست مرعشی، ج۶، ص۳۷۴. منبع مهدوی، سیدمصلح الدین، اعلام اصفهان، ج۴، ص۳۰۸. ...
جملاتی از کاربرد کلمه شیخ عبدالله اصفهانی
بحقّ شیخ عبدالله روعد بحقّ شیخ مرشد کوست سرمد
سیدی ولد شیخ عبدالله در ۲۲ نوامبر ۲۰۲۰، در سن ۸۲ سالگی بر اثر سکته مغزی درگذشت.
من بگویم نام آن کین ظلم کرد بود نامش شیخ عبدالله ردّ
بقعه شیخ عبدالله طرشتی مربوط به سدهٔ ۸ ه.ق است و در تهران، خیابان آزادی واقع شده و این اثر در تاریخ ۶ خرداد ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۰۲۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
نعمت الله مرید حضرت اوست شیخ عبدالله است او فافهم
هشتم شوال سال ۱۳۴۴ (روز یوم الهدم) پس از سلطهٔ دوبارهٔ ابنسعود، و تسلط بر شهر مدینه در ماه رمضان همان سال شیخ عبدالله، قاضیالقضات خود را از مکه به مدینه اعزام داشتند تا موضوع تخریب مقابر موجود در مدینه را با علما و سران این شهر مطرح و موافقت آنها را ولو به صورت ظاهری جلب کند و بدین منظور جلسهای تشکیل گردید. شیخ عبدالله از حاضران پرسید: «دربارهٔ تخریب این گنبد و بارگاهها چه میگویید»؟ بسیاری از آنها از ترس جانشان جواب ندادند، بعضی دیگر هم اظهار موافقت کردند.
شیخ عبدالله بلیانی صاحب پسری بهنام سراجالدین بود.
اشعار درج شده بر کاشیکاری زیبای اطراف صحن بزرگ شرقی آرامگاه شاه نعمتالله ولی در ماهان کرمان، که توسط یکی از متمولین و ثروتمندان بنام کرمان، امانالله خان عامری و در ادامه کار جدش وکیلالملک (حاکم نامدار کرمان در عصر ناصرالدین شاه) و در شهریورماه ۱۳۴۳ خورشیدی، تکمیل و احداث شده بود، اثر طبع شیخ عبدالله دهش میباشند.
بر اساس گزارشی، نیروهای شیخ عبدالله خزعل در روز ۲۰ دی ۱۳۲۴ در شهر خرمشهر با نیروهای نظامی دولتی درگیر شده و چند تن از ژاندارمها را خلع سلاح کردهاند.
شیخ عبدالله شروع به تعلیم شاگردان خود در روستای بلیان کرد که از نامدارترین آنها میتوان به امینالدین بلیانی، برادرزادهٔ او اشاره کرد.
پس از شیخ عبدالله السالم الصباح که مورد علاقه و احترام ملت کویت بود و تا سال ۱۹۶۵ زمام امور این کشور را بهدست داشت، برادرش شیخ صباح سالم الصباح به حکومت رسید. شیخ صباح سالم الصباح در ۳۱ دسامبر ۱۹۷۷ فوت کرد و شیخ جابر احمد جابر الصباح زمام امور را بهدست گرفت.
شیخ عبدالله نجمآبادی از فقیهان نامدار تهران در روزگار قاجار.
ملا عبدالله از رهبران مشروطه و یکی از سه مرجع عتبات حامی مشروطهاست. دو تن دیگر آخوند خراسانی (ملا محمد کاظم خراسانی هراتی) و میرزا حسین خلیلی تهرانی هستند. این سه را مراجع ثلاثه میخوانند. شیخ عبدالله مازندرانی در جریان مشروطیت تلگرافها و پیامهایی از نجف به ایران میفرستاد و در آنها مردم را به مبارزه ترغیب میکرد.