شیخ عبد الرحمن ال سعدی

معنی کلمه شیخ عبد الرحمن ال سعدی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] شیخ عبد الرحمن آل سعدی. شیخ عبد الرحمان بن ناصر بن عبدالله آل سعدی ناصری تمیمی متولد ۱۳۰۷ ق، ۱۸۸۷ م و متوفای ۱۳۷۶ ق، ۱۹۵۶ م از مفسران و دانشمندان حنبلی است که در شهر «عنیزة» از توابع نجد به دنیا آمد.
در چهار سالگی مادرش و در هفت سالگی پدرش را از دست داد و تحت سرپرستی نامادری خویش قرار گرفت. در چهارده سالگی وارد مدرسه حفظ قرآن شد در حالیکه بعد از وفات پدرش به حفظ آن اهتمام ورزید و درپانزده سالگی کار آزموده گشت پس از آن به فراگیری علم خداشناسی، تفسیر، حدیث، فقه، اصول، نحو و حفظ متون پرداخت. پس از آنکه از آموزش علوم پیش گفته فراغت یافت، در سن بیست و سه سالگی به تدریس مشغول شد. در تدریس دستی توانا داشت و بسیاری در درس او حضور می یافتند.
اساتید
مفسر در رشته های قرائت، فقه، حدیث، علوم عربی و تفسیر از اساتید فراوانی بهره برده و از برخی آنان اجازه حدیث و قرائت کسب کرده است، برخی از آنان از این قرارند: ۱- شیخ ابراهیم بن حمد بن جاسر، ۲- شیخ محمد بن عبد الکریم شبل، ۳- شیخ صالح بن عثمان (قاضی عنیزه) ۴- شیخ عبدالله بن عایض، ۵- شیخ صعب قویجری، ۶- شیخ علی سنانی ۷- شیخ علی ناصر ابو وادای ۸- شیخ محمد بن شیخ عبد العزیز ۹- شیخ محمد شنقیطی
خصوصیات اخلاقی
مفسر محترم نمونه ای مجسم از اخلاق حسنه به شمار می آمد، تواضع در مقابل کوچک و بزرگ، غنی و فقیر، مهربانی و رسیدگی به فقراء و مساکین و اشخاص غریب، شرکت در مجامع مردمی و تبلیغ دین بر اساس فهم مخاطبین، و در جنبه علمی تیزهوشی در تعلیم و تعلم، نظم در اوقات و آموزش، گسترش مناظره بین شاگردان برای بالا بردن سطح فکری آنان، تعیین جایزه برای حافظان متون و مشورت با شاگردان در انتخاب متن درسی از خصوصیات بارز ایشان شمرده شده است.
آثار
...

جملاتی از کاربرد کلمه شیخ عبد الرحمن ال سعدی

معین الدین محمد اسفزاری افزون بر منشی‌گری، به شاعری و خطاطی نیز می‌پرداخت. او در خط تعلیق یا ترسل مهارت داشت و بیشتر اوقات در هرات به تعلیم قواعد این هنر مشغول بود. وی درمدارس هرات نیز به عنوان استاد به تدریس اشتغال داشته‌است. شعرهای او بر زبان مردم هرات جاری بود. او اشعاری در مدح سلطان حسین بایقرا، مرثیه شیخ عبد الرحمن جامی، رباعی، غزلیات، قصاید و مثنویاتی سروده و به «نامی» تخلص می‌کرده‌است. از اشعار اوست: