شش علم
معنی کلمه شش علم در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه شش علم
نه به مردی زد گر یاران او بود فزون؟ شرف نسبت و جود و شرف علم مگیر
2 اگر تعصّب و خودخواهى باشد، علم هم نمى تواند هدايت كند. اهل كتاب قادر به تلاوت آن بودند ولى به خاطر داشتن روحيّه ى انحصارطلبى تلاوت ها كارساز نبود. (وهم يتلون الكتاب )
ز هر علم، علم ادب بهترست نگویی که از علم ادب کمترست
بايد گفت كه بى ترديد، شاگرد، والاترين و بهترين برادر، و بلكه ارجمندترينفرزند معلم است . و ما در بحثهاى آينده (با بيانى گسترده تر) اين موضوع را بررسىخواهيم كرد (كه شاگرد، نسبت به معلم به عنوان برادر عزيز و فرزند گرامى اومحسوب مى گردد)؛ زيرا علم و دانش ، اساس وعامل بهم رسيدن يكنوع قرب و خويشاوندى روحى و معنوى است كه معلم و شاگرد را باهم مربوط مى سازد؛ و چنين پيوندى از هرگونه پيوند و خويشاوندى جسمانى و خونى ،والاتر و شكوهمندتر مى باشد.
(و اجعله رب رضيا) - كلمه (رضى ) به معناى (مرضى ) (پسنديده ) است . واطلاق رضاء، اقتضاء دارد كه اين مطلق شامل علم وعمل هر دو شود. پس مراد آن كسى خواهد بود كه هم اعتقادش و هم عملش مورد پسند باشد،يعنى خدايا او را آراسته به علم نافع و عمل صالح گردان .
پس چرا علمی بیاموزی به مرد کش بباید سینه را زان پاک کرد
در جان و دل چو آتش عشقش علم کشید سلطان صبر رخت به ملک عدم کشید
ز رایش نظر یافت مرآت علم ز قدرش گران شد ترازوی علم
من دهم احیای دین مصطفی زآنکه علم دین ندارد خود فنا
آن شده حکم شرع را حاکم وین شده علم محض را عالم
فـــصــل ، در بـيـان آنـكه كسى كه سلوك طريق علم كند حق تعالى او راسلوك طريق جنتدهد.
علم نورست و جهل تاریکی علم راهت برد به باریکی
درخت علم کم نه از جهالت نام آن بی دین که تیغ و نیزه باشد در غلاف اوراق و اغصانش
بنابراين برگشت معناى كلام به اين مى شود كه پاداش و كيفر قرون اولى براى كسىمشكل است كه به آن علم نداشته باشد، اما براى پروردگار من كه عالم بهحال ايشان است و خطا و تغيير در علمش راه ندارد و غيبت وزوال نمى پذيرد، اشكال و استبعادى ندارد.
علم معنی را ز مظهر گوش کن بعد از آن چون جوهری در گوش کن
دانشگاه گیلان بیش از ۲۰ مجلهٔ معتبر در زمینههای مختلف علمی و هنری دارد که تعدادی از آنها به زبان انگلیسی است [۴]. همچنین همه ساله تعداد زیادی کتب علمی در این دانشگاه به چاپ میرسد.[۵]
بیمارستان دکتر شریعتی از جمله بیمارستانهای عمومی مجهز در تهران است. این بیمارستان در آذرماه سال ۱۳۵۲ با نام «بیمارستان داریوش کبیر» در زمینی به مساحت ۷۲٬۰۰۰ مترمربع تأسیس گردید. این بیمارستان دارای ۸۵۷ تخت ثابت است که ۵۹۹ عدد از آنها فعال هستند. تعداد اعضای هیئت علمی ۱۰۵ نفر و تعداد پرسنل پرستاری ۴۷۵ نفر است. تعداد مراجعین سرپایی و بستری بیمارستان سالیانه حدود ۱۳۶۰۰۰ نفر است.
۱۹ عضو هیئت علمی پژوهشکده علوممحیطی (انتقال از دانشگاه سیستان و بلوچستان) به دانشگاه شهیدبهشتی از آذر ۱۳۸۴تا کنون
در عملیات نصر از نیروهای ایرانی عملکننده، در حدود ۴۰۰ نفر مجروح و ۱۶۰ نفر کشته شدند، که تعدادی از دانشجویان پیرو خط امام، حسین علمالهدی و حسین خوشنویسان، از جمله کشتهشدگان در این عملیات بودند. نیروی هوایی ارتش، در پشتیبانی از عملیات نصر، در حدود ۱۴۵ مورد بمباران هوایی انجام داد و در جریان این عملیات نیز ۳ فروند هواپیمای جنگنده ایرانی، منهدم شد.