شجاع اباد
معنی کلمه شجاع اباد در لغت نامه دهخدا

شجاع اباد

معنی کلمه شجاع اباد در لغت نامه دهخدا

( شجاع آباد ) شجاع آباد. [ ش ُ ] ( اِخ ) دهی از دهستان حومه بخش مرکزی شهرستان کاشان. دارای 290 تن سکنه ، آب آن از قنات و محصول آن غلات ، تنباکو و پنبه است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).
شجاع آباد. [ ش ُ ] ( اِخ ) نام محلی کنار جاده نطنز و نایین میان نطنزو بیلاگرد. در 340100 گزی تهران. ( یادداشت مؤلف ).
شجاع آباد. [ ش ُ ] ( اِخ ) دهی از دهستان کلیبر شهرستان اهر. دارای 67 تن سکنه ، آب آن از چشمه و محصول آن غلات و جنگل است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ).
شجاع آباد. [ ش ُ ]( اِخ ) دهی از دهستان اسفندآباد بخش قروه شهرستان سنندج. دارای 86 تن سکنه ، آب آن از چشمه و محصول آن غلات و لبنیات است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5 ).
شجاع آباد. [ ش ُ ] ( اِخ ) دهی از بخش شهداد شهرستان کرمان. دارای 50 تن سکنه. آب آن از قنات و محصول آن خرما،غلات و حبوب است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8 ).
شجاع آباد. [ ش ُ ] ( اِخ ) دهکده کوچکی است از بخش شهداد شهرستان کرمان که دارای 15 تن سکنه است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8 ).

معنی کلمه شجاع اباد در دانشنامه عمومی

شجاع آباد (آران و بیدگل). شجاع آباد روستایی در دهستان سفیددشت بخش مرکزی شهرستان آران و بیدگل استان اصفهان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا کمتر از ۳ خانوار بوده است.
شجاع آباد (کرمان). شجاع آباد، روستایی است از توابع بخش شهداد شهرستان کرمان در استان کرمان ایران.
این روستا در دهستان تکاب قرار داشته و براساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال ۱۳۸۵ صورت گرفته، جمعیت آن ۹۴نفر ( ۲۵خانوار ) بوده است.
شجاع آباد (کلیبر). شجاع آباد ( Shojaabad ) یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان میشه پاره بخش مرکزی شهرستان کلیبر واقع شده است.
در اواخر دهه ۱۳۲۰، بر اساس جلد چرم فرهنگ جغرافیایی ایران، شجاع آباد ۶۷ تن سکنه داشت. بر اساس سرشماری ۱۳۸۵، جمعیت روستا ۷۳ نفر در ۲۱ خانواده بود. یک آمارگیری اخیر جمعیت را ۸۰ نفر در۲۲ خانوار اعلام کرده است.
قبل از وقوع انقلاب اسلامی، یک قهوه خانه محقر، در بالای روستا به کوهنوردانی که بین کلیبر و قلعه بابک دررفت و آمد بودند خدمات می داد. در دوران فترت کوهنوردی ( سالهای ۱۳۵۹–۱۳۷۶ ) قهوه خانه تعطیل شد. بعد از اهمیت یافتن دوباره قلعه بابک در دوره محمد خاتمی تأسیس زیر ساختهای گردشگری شروع شد و در حال حاضر شجاع آباد در حال تبدیل شدن به یک قطب گردشگری است. درباره ریش سفید این روستا گفته میشود آقای حاج رمضان اسدی که در بهمن ماه سال 1393 و مرحوم خیرالله حسین پور بودن که متاسفانه فوت کردند.
یک طرح مربوط به پرواربندی گوساله ۱۰۰ راسی با سرمایه گذاری بخش خصوصی در روستای شجاع آباد در حال احداث است. این دامداری در زمینی به مساحت ۴۰۰۰ مترمربع و با سالنی به عرض هشت و طول ۵۰ متر و در کنار آن، انبار کنسانتره و علوفه نیز در جوار سالن پرورشی در حال ساخت است.

جملاتی از کاربرد کلمه شجاع اباد

این دژ مربوط به دوران خرمدینان است و در شهرستان کلیبر، بخش مرکزی، روستای شجاع آباد واقع شده و با نام قلعه و قصر جمهور در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۴۵ با شمارهٔ ثبت ۶۲۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.
در پی خرید زمینهای زراعی مرحوم روح‌الله خان والیزاده توسط مرحوم جواد شجاع نماینده سابق مردم لرستان در مجلس، اقدام به ساخت خانه‌هایی برای رعایا این زمینها نمود که اساس روستای شجاع آباد را بنیان نهاد. چند سال بعد با اجرای قانون اصلاحات ارضی توسط دولت زمینها به کشاورزان واگذار و عملاً مرحوم شجاع در آنجا مالک نبود و لی نام روستا شجاع آباد باقی ماند و طی سالیان گذشته گسترش یافته‌است.