شاهرخی محمود

معنی کلمه شاهرخی محمود در دانشنامه آزاد فارسی

شاهرخی، محمود (بم ۱۳۰۶ـ تهران ۱۳۸۸ش)
شاعر ایرانی. مدتی به تحصیل در علوم دینی، اما بعد به کار آزاد پرداخت. ذوق ادبی خود را به گرایش عرفانی و دینی معطوف کرد و پس از ۱۳۵۷ش در زمرۀ شاعران انقلابی ـ دینی قرار گرفت. به شیوۀ سنتی شعر گفته است. بخشی از شعرهایش در مجموعۀ در غبار کاروان (تهران، ۱۳۷۰) گرد آمده است.

معنی کلمه شاهرخی محمود در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «محمود شاهرخی» در سال 1306 هجری شمسی در کرمان متولد شد. از سوی پدر منتسب به عارف خدابین، میرزا حسین ملقب به رونقعلی کرمانی است. وی دوران کودکی و تحصیلات ابتدایی را در بم گذراند و تحصیلات متوسطه را در کرمان و یزد به پایان برد. پس از آن در مدرسه معصومیه کرمان، که خاص طلاب علوم دینیه است، به فرا گرفتن مقدمات زبان عربی پرداخت. شاهرخی در همان زمان با مردی وارسته و عارفی روشن ضمیر از اهالی یزد که برای وعظ و خطابه به بم آمده بود آشنا شد و شیفته معنویت و صفای وی شد و سرانجام در معیت او راهی یزد گشت و در خانه او ساکن شد و در مدرسه خان یزد به ادامه تحصیل پرداخت. نام آن عارف سید محمد و تخلصش مجذوب بود و شاهرخی به واسطۀ ارادت به او تخلص «جذبه» را برای خود برگزید. «جذبه» پس از آن برای مدتی در یزد به تحصیل اشتغال داشت و سپس به نجف مشرف شد و در مدرسه کبرای آخوند خراسانی اقامت گزید و به تحصیل ادامه داد. پس از مدتی به علّت ضعف مزاج و بیماری ریه به ایران مراجعت و در فیضیه قم به تحصیل پرداخت.
سپس به علت تشدید بیماری به تهران رفت و پس از بهبودی و سلامتی درگیر امور معیشتی شد و به همین علت از کسوت طلبگی بیرون آمد و در بخش خصوصی به فعالیت پرداخت. جذبه پس از پیروزی انقلاب، همکاری خود را با صدای جمهوری اسلامی آغاز کرد و به نوشتن مقالات و برنامه هایی در زمینۀ ادب و عرفان پرداخت. او از زمره شاعرانی است که پس از آغاز جنگ تحمیلی، بسیاری از شعرهای خود را در موضوع دفاع مقدس، شهادت، ایثار و حماسه سازیهای رزمندگان اسلام سرود.
«عباس کی منش» متخلص به «مشفق کاشانی» در سال 1304 هجری شمسی در شهر کاشان به دنیا آمد. تحصیلات خود را تا اخذ درجه فوق لیسانس از دانشگاه تهران ادامه داد و مدت 27 سال در آموزش و پرورش خدمت کرد و هم اکنون ریاست هیئت مدیره انجمن شاعران ایران را به عهده دارد.
آثار او شامل ده ها کتاب است که در تذکره «خلوت أنس» به تفصیل آمده است و تنها به آوردن بعضی از آثار او اکتفا می شود:
«صلای غم» تضمین 12 بند محتشم کاشانی، سرود زندگی، شراب آفتاب، آذرخش، مجموعه آینه خیال، بهار سرخ سرود، هفت بند التهاب، خلوت انس، نقشبندان غزل، مجموعه شعر جنگ، سوگنامه امام، سیمای محمد در آئینه شعر فارسی و غیره.
سیمای محمد (ص) در آینه شعر فارسی / نوع اثر: کتاب / نقش: نویسنده

جملاتی از کاربرد کلمه شاهرخی محمود

نخستین بازی رسمی پاس در سال ۱۳۴۳ برابر تیم فوتبال کوروش انجام شد. بازیکنان پاس در آن بازی فرامرز ظلی، حسن حبیبی، محمد رنجبر، حشمت مهاجرانی، رسولی، یزدانیان، محمدعلی معیریان، محمود یاوری، همایون شاهرخی، یینه‌ورزان و پرویز میرزاحسن بودند. این بازی با نتیجه ۱–۱ پایان یافت و تک گل پاس –که نخستین گل رسمی تاریخ باشگاه پاس بود– را محمدعلی معیریان به ثمر رساند.
رسول مددنوعی در سال‌های طولانی مربی‌گری در رده‌های مختلف فوتبال راه‌آهن بازیکنان بزرگی را به سطح اول فوتبال ایران و آسیا معرفی کرد. از جمله آن‌ها می‌توان به رضا وطن‌خواه، بیوک وطن‌خواه، بهمن نوروزی، کرم نیرلو، علی جباری، نصرالله عبداللهی، عزت جانملکی، جهانگیر کوثری، امیر قلعه‌نویی، فرشاد پیوس، پرویز ابوطالب، رضا حسن‌زاده، حافظ طاحونی، داریوش مصطفوی، ابراهیم آشتیانی، اصغر شرفی، جواد قراب، فرهاد کاظمی، محمد دادگان، مسعود معینی، فریدون معینی، اکبر کارگرجم، بهتاش فریبا، محراب شاهرخی، همایون بهزادی، شیرزادگان، محمود خوردبین و ده‌ها بازیکن مطرح دیگر در فوتبال ایران اشاره کرد.