شاهرخ بن سلطان
معنی کلمه شاهرخ بن سلطان در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه شاهرخ بن سلطان
نفیس بن عوض در کرمان تحصیلات طبی خود را به پایان رسانید و در همین شهر به طبابت مشغول شد. مهارت و حذاقت وی در طب به زودی شهره خاص و عام گردید. در نهایت شهرت این طبیب حاذق کرمانی آن قدر عالمگیر شد که «اُلُغ بیک بن شاهرخ بن تیمور گورکانی»، پادشاه نامدار تیموری، وی را از کرمان به سمرقند فراخواند و او به عنوان پزشک مخصوص در دربار الغ بیگ به کار مشغول شد.
خطوط زیبای کتیبهای در مسجد گوهرشاد که به دستور مادرش گوهر شاد آغا در مشهد بنا شده، به خط ثلث بایسنقر به رشته تحریر درآمده و سپس بر کاشی انتقال یافتهاست. حاصل کار به به رنگ سفید بر زمینه سرمهای مات نوشته شده، که آیاتی از قرآن است و با خط کوفی تزیین یافتهاست. این آثار را هنوز هم بر کاشیهای درخشان ایوان جنوبی مسجد گوهرشاد (کتیبههای ایوان مقصوره) میتوان مشاهده کرد. در این کتیبه که از قدرت و قوت قلم آن تمجید شده، رقم «بایسنقر بن شاهرخ بن تیمور گورکانی فی ۸۲۱» دیده میشود که به این ترتیب باید بایسنقر آن را در بیست سالگی نوشته باشد. بعضی از کاشیها، پس از زلزله ۱۰۸۷ ه.ق/ ۱۶۷۶ م به دستور شاه سلیمان صفوی با کاشیهای جدید تعویض شدهاست. گفته میشود بعضی از کتبیههای عمارات سبزوار را نیز او نوشتهاست. هرچند اثری از آن امروزه در دست نیست. ولیدی طوغان به کاشیهای واحدی نیز اشاره میکند که به خطّ رِقاع و به خط او نوشته شده و آنها را در یک مجموعهای خصوصی در ترکستان دیده بودهاست.
و (شيخ بهائى ) فرموده كه در اين روز، سنه 796، متولد شد سلطانفاضل (ميرزا الغ بيك بن شاهرخ بن امير تيمور كورگان ) و در دهم شهر رمضان ،سنه 853، بقتل رسيد.