شاعر لر
معنی کلمه شاعر لر در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه شاعر لر
سیمین دانشور یکی از کسانی است که در نوشتهای به نقد شعر این شاعر پرداخته و نوشتهاست.
غرض من نه قیلغ و نه قباست طعنهٔ شاعران دهر بلاست
آن قصیده شاعران را گر نگار دفترست این قصیده شهریاران را نگار جان بود
هر چه زینسو داغ کرد از سوی دیگر هدیه داد شاعران را با لگام و زایران را با فسار
نخستین شاعران رمانتیک نوع جدیدی از گرایش به احساسات و درونگرایی را با خود به ارمغان آوردند.
ملا باقر بالک (۱۲۷۴–۱۳۵۰) (به کردی: مەلا باقر موده ریسی بالک) مشهور به مدرس کردستانی فقیه، مفسر و محقق و شاعر کرد است. برای وی ۲۰۰ اثر در قالب کتاب و رساله و بیش از ۳۰۰ شاگرد ذکر نمودهاند. وی از نوادگان والیان اردلان بودهاست.
میرزا محمدطاهر قزوینی، متخلص به وحید، از شاعران اوایل سده یازدهم است که در قزوین متولد گردید. نام کامل وی «عمادالدین میرزا محمدطاهر بن میرزا محمدحسین قزوینی» بود. او همچنین وزیر اعظم ایران در دوره صفوی میباشد.
نه شیخ شهر نه شاعر نه خرقه پوش اقبال فقیر راه نشین است و دل غنی دارد
رؤبه بن العَجّاج (۶۸۴–۷۶۲م) شاعر رجزخوان و مدحسرای عربی بود. او در بادیهٔ بصره زاده شد و بدویوار تربیت یافت، سپس ساکن شهر بصره شد. رجزهایی بسیار تأثیرگذار میسرود که تا چند دهه شهرت در این گونهٔ شعری برجستگی داشت.
در دوران قتلعام ۱۳۶۰، چهرههای سرشناسی به جوخههای اعدام و تیرباران سپرده شدند. در این راستا، میتوان به شکرالله پاکنژاد، اندیشمند سیاسی و از رهبران جبههی دموکراتیک ملی، سعید سلطانپور، شاعر و نویسندهی پرآوازه، موسی خیابانی، از رهبران مجاهدین خلق، منوچهر مسعودی، مشاور حقوقی ریاست جمهوری، کریم دستمالچی، سرمایهدار و از اعضای جبههی ملی، ایرج فرهومند، استاد برجسته در حوزهی تأسیسات، اشرف ربیعی و معصومه شادمانی، کاندیداهای مجاهدین خلق در انتخابات مجلس شورای ملی، علیاصغر امیرانی، روزنامهنگار و بنیانگذار مجلهی خواندنیها، کامران صمیمی، استاد دانشگاه و عضو محفل ملی بهائیان، ژینوس نعمت محمودی، از بنیانگذاران هواشناسی مدرن در ایران و عضو محفل ملی بهائیان، اشاره کرد.
هم تر و هم تازه است این شعر خواهم شاعری کین زمین تازه را گوید جواب تازهای
مرا به شاعری آموخت روزگار آن گه که چشم مست تو دیدم که ساحری آموخت
بعد سالی چند بهر رزق و کشت شاعر از فقر و عَوَز محتاج گشت
حمید مؤمنی (۱۳۲۱ بیدسرخ کرمانشاه – ۱۳۵۴ در تهران) نویسنده، شاعر، و نظریهپرداز سازمان چریکهای فدایی خلق ایران بود.
فرشته ساری (زادهٔ ۷ تیر ۱۳۳۵ در تهران)، شاعر، نویسنده و مترجم ایرانی است. وی یکی از شاعران زبانزد دههٔ هفتاد خورشیدی و از نویسندگان قابل اشاره جریان پیشرو داستاننویسی ایران است.
«بروید ای حریفان بکشید یار ما را» یکی از اشعار سرودهٔ مولوی در قالب غزل است که حاکی از هیجان شاعر برای دیدار شمس تبریزی است.
اگر ز حاتم طی شاعران سخن رانند دهند جمله گواهی بر او به جود و سخا
گفتم کز او شدند همه شاعران خطیر گفتا بدو گرفت همه شعرها خطر
زبس نعمتکه فرمودی به نام شاعر مخلص چو سیم نقره از خارا برون آید زر کانی