سیدمحمدابراهیم حسینی بهشتی اصفهانی

معنی کلمه سیدمحمدابراهیم حسینی بهشتی اصفهانی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] سیّدمحمّدابراهیم حسینی بهشتی، از فقهای قرن سیزده و چهارده هجری در اصفهان است.
سیّدمحمّدابراهیم بن سیّداسداللّه حسینی بهشتی، عالم فقیه کامل، دارای اجازه اجتهاد از آخوند ملاحسینعلی تویسرکانی متوفّی ۲۸ صفر ۱۳۱۰، مدفون در تکیه سادات بهشتی واقع در تخت فولاد است. بر سنگ مزارش با این القاب از او یاد شده: سیّد المحققین و زبده المدققین، ظهیر الاسلام و المسلمین، عمده الفقهاء و المجتهدین، السخی الکریم و العلیم الحلیم. مادّه تاریخ وفاتش این بیت است:"تاریخ وی از خرد شدم جویا گفت: «فردوس بدان مقام ابراهیم ست."

جملاتی از کاربرد کلمه سیدمحمدابراهیم حسینی بهشتی اصفهانی

محمد حسینی بهشتی، رییس دیوان عالی کشور و دبیرکل حزب جمهوری اسلامی تاکید کرد درباره مطالب منتشر شده بیش از هر کس باید خود دکتر آیت پاسخگو باشد. وی خاطرنشان کرد: «آنچه آقای آیت گفته است در رابطه با من، دوستانم و یا حزب جمهوری اسلامی نبوده و آن طور که خود مطلب نشان می‌دهد مساله‌ای است که مستقیما به خود آقای آیت و احیانا برخی از همفکرانشان ارتباط داشته است. البته حزب وظیفه دارد در این مورد به مساله رسیدگی کند و نظرش را اعلام کند. اما آنچه را که ملت ایران باید بداند این است که ما در ایران سخت به همفکری و همکاری دوستانمان معتقد هستیم و پایه‌های این همفکری و همکاری را روز به روز محکم‌تر می‌کنیم و امیدوارم هستیم آقای بنی‌صدر و دوستان ما و مجلس بتوانند از عهده این بار مسئولیت سنگینی که برعهده دارد، با همکاری و همفکری هرچه بیشتر برآید.» دکتر بهشتی در مورد شبکه‌ای که به قول روزنامه انقلاب اسلامی هدف آن برانداختن ریاست جمهوری بود، گفت: «این را باید ثابت کنند که آیا سخن یک نفر یا بیشتر تا چه حد می‌تواند تعیین‌کننده باشد. آقای بنی‌صدر به عنوان رییس جمهوری و به طور کلی فردی که از چهره‌های فعال و مسئول امور سیاسی و اجتماعی است، قبل از اینکه مسائل را این طور منتشر کنند باید تحقیق کنند ببینند این طرز فکر و سخن یک فرد یا چند فرد است یا اینکه مساله یک سازمان متشکل. چه سازمان متشکلی است که نه حزب جمهوری اسلامی از آن خبر دارد و نه دوستان ما؟ اگر این‌ها واقعاً از چنین سازمانی خبر دارند، خیلی بجاست که دقیقاً به اطلاع ما برسانند و لازم است چنین سازمانی به اطلاع ما رسیده باشد.»
سید محمود کاشانی عضو مؤسس شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۵۹ بوده است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در ۲۹ اسفند ۱۳۵۷ حزب جمهوری اسلامی اعلام موجودیت کرد. بنیان‌گذاران آن روحانیونی چون محمد حسینی بهشتی، عبدالکریم موسوی اردبیلی، اکبر هاشمی رفسنجانی، سید علی خامنه‌ای و محمد جواد باهنر بودند. پنج تن یادشده به همراه سید محمود کاشانی و سید حسن آیت از اعضای شورای مرکزی اولیهٔ حزب جمهوری اسلامی بودند. حادثهٔ انفجار در دفتر حزب جمهوری اسلامی در ۷ تیر ۱۳۶۰، منجر به کشته شدن تعداد زیادی از اعضای اصلی این حزب شد. دبیرکل حزب جمهوری اسلامی، محمد بهشتی بود که در این حادثه به همراه ده‌ها تن از اعضای این حزب ترور شد.
سید محمدرضا حسینی بهشتی (متولد ۱۳۳۷ در قم) فیلسوف ایرانی و دانشیار گروه فلسفه دانشگاه تهران است. او فرزند سید محمد بهشتی و برادر علیرضا بهشتی است.