[ویکی شیعه] سید نورالدین جزایری (۱۰۸۸-۱۱۵۸ق)، محدّث و ادیب امامی در قرن دوازدهم، فرزند ارشد سیدنعمت اللّه جزایری. در درس عالمانی مانند محمد بن حسن حرّ عاملی، پدرش سید نعمت اللّه جزایری، میرمحمدباقر خاتون آبادی، و میرمحمدصالح خاتون آبادی حضور یافت و پس از وفات پدرش، عهده دار وظایف شرعی و دینی شوشتر شد. خیلی زود به مرجع و مقتدای عام و خاص تبدیل شد. نقل شده که نورالدین در کودکی موفق به دریافت اجازه روایت از شیخ حرِّ عاملی شده است. اخلاق سلطانی، انشاء الصلوات و التحیات باقتباس آیة النور یا دوازده امام، تحفة الاولیاء فی ترجمه قصص الانبیاء و المرسلین الموسوم بالنورالمبین، ترجمه حدیث وصیت هشام، حلّ بعض الاحادیث المشکلة یا حل الاخبار، از آثار وی است. نورالدین در ۱۰۸۸ق در شوشتر به دنیا آمد. بزرگ ترین فرزند سید نعمت اللّه جزایری، محدّثِ نام آور شیعی بود. نام صحیح وی نورالدین است؛ اما برخی تذکره نویسان به اشتباه نام او را علی و لقبش را نورالدین ذکر کرده اند. منشأ این اشتباه، خوانساری است که احتمالاً وی را با سید نورالدین علی بن علی بن حسین بن ابی الحسن موسوی عاملی (متوفی ۱۰۶۸ق) خلط کرده است. وی در شب ششم ذیحجه ۱۱۵۸ق در شوشتر درگذشت و مطابق وصیتش، در جوار مسجد جامع به خاک سپرده شد. آرامگاهش در آن شهر زیارتگاه است.
جملاتی از کاربرد کلمه سید نورالدین جزایری
بعدها به دلیل ارتباط نزدیک با بختیاریها مغضوب رضا خان سردار سپه شد و مورد پیگرد قرار گرفت به گونهای که در سال ۱۳۰۳ از سوی نظمیه بازداشت شد. در پی آن سید نورالدین ناچار از ترک اداره دادگستری شد و به عنوان وکیل دادگستری مشغول کار شد و تا آخر نیز در این شغل باقیماند.
محدث قمی ضمن شرح مفصلی از حالات و مقامات او مینویسد او در شب جمعه بیست و سوم شوال سال ۱۱۱۲ ه.ق در پلدختر (در استان لرستان) فوت کرد و فرزند ارشد وی سید نورالدین معروف به آقا نور وارث جایگاه وی گردید.
سید نورالدین رحیمی - دوره دوم مجلس شورای اسلامی(سید نورالدین رحیمی در سال ۱۳۶۴ کشته شد و سپس در انتخابات میاندورهای کریم ملکآسا به مجلس راه یافت)
این روزنامه از سال ۱۳۰۶ خورشیدی به وسیله سید نورالدین گلستانه، در شیراز به چاپ رسیدهاست.
سید نورالدین مجتهدی سرانجام در بهمن ماه ۱۳۸۱ شمسی در تهران درگذشت و پیکرش در شهر قم مدفون گردید.
حزب برادران، از تشکلهای سیاسی-مذهبی تأسیس شده در دهه ۱۰ شمسی توسط سید نورالدین حسینی الهاشمی (شیرازی). هدف از تأسیس آن تبدیل اسلام هیئتی و سنتی به اسلام زنده و سیاسی بودهاست.
توسط سید نورالدین ریخته شد و به صورت محرمانه در همان دورهٔ رضاخان توسعه یافت. پس از ۱۳۲۰ فعالیت آن گسترش و نمود زیادتری پیدا کرد و پس از ۱۳۲۴ آشکارا به فعالیت پرداخت. با استفاده از تشکلهای فرعی و هیئت های مذهبی گسترش زیادی یافت.
سید نورالدین هندی در نهایت در ۷۸ سالگی در ۳۰ تیرماه ۱۳۵۵ درگذشت و در گورستان باغ بهشت قم (رو به روی گلزار شهدای قم) به خاک سپرده شد.
سید نورالدین مجتهدی (زاده ۱۳۰۲ در زنجان، درگذشته ۱۶ بهمن ۱۳۸۱) پزشک و رئیس بهداری ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.