سید مصطفی حسینی دشتی

معنی کلمه سید مصطفی حسینی دشتی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] «حجت الاسلام سید مصطفی حسینی دشتی»، فرزند سید عبدالله در سال ۱۳۱۳ ش، در روستای گَنخَک از توابع شهرستان دشتی واقع در استان بوشهر به دنیا آمد.
«حجت الاسلام سید مصطفی حسینی دشتی»، فرزند سید عبدالله در سال ۱۳۱۳ ش، در روستای گَنخَک از توابع شهرستان دشتی واقع در استان بوشهر به دنیا آمد.
سفرها
پس از گذراندن دوران ابتدایی در مکتب خانه روستا، در سن ۱۳ سالگی به همراه پدرش عازم نجف اشرف شد. آن دو پس از ورود به آبادان راهی بصره و از آنجا به سوی نجف رهسپار و به منزل آیت الله حاج میرزا احمد دشتی ( دایی سید مصطفی) وارد شدند.
فراگیری دروس مقدمات و عالی
پدرش بعد از چند روز اقامت در نجف بیمار شده، دار فانی را وداع گفت و سید مصطفی سیزده ساله یتیم در کنار دایی به فراگیری ادبیات عرب و مقدمات پرداخت، سپس سطوح عالیه را در محضر اساتید معروف آن زمان آغاز کرد.
شرکت در درس خارج
...

جملاتی از کاربرد کلمه سید مصطفی حسینی دشتی

سید مصطفی کاظمی (۱۳۴۲–۱۳۸۶) رهبر جهادی، وزیر اسبق تجارت و صنایع، نماینده پارلمان و رئیس کمسیون اقتصاد ملی پارلمان افغانستان بود.
هیولا یک مجموعه تلویزیونی ایرانی در ژانر طنز سیاسی به کارگردانی مهران مدیری، تهیه‌کنندگی سید مصطفی احمدی و مهران مدیری و نویسندگی امیر برادران است. طراح و سرپرست فیلم‌نامه این مجموعه، پیمان قاسم‌خانی است. این مجموعه هفتمین همکاری مدیری و قاسم‌خانی است. فیلم‌برداری فصل اول از آذر ۱۳۹۷ آغاز گردید و تا اردیبهشت ۱۳۹۸ به‌طول انجامید. پخش نخستین فصل این مجموعه از تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ آغاز شد و در ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ به پایان رسید. پخش فصل دوم نیز با عنوان دراکولا از ۳ فروردین ۱۴۰۰ آغاز شد.
محمود کاشانی، حسن غفوری فرد، مهندس سید منصور رضوی، سید شهاب‌الدین صدر و علی فلاحیان (به ترتیب اخذ رای) از کاندیداهای دیگر بودند که همگی خود را در اردوی مخالفان دوم خرداد می‌دانستند. سید مصطفی هاشمی‌طبا نامزد دیگر بود که از کابینه خاتمی به رقابت وارد شد. وی با کسب ۲۸ هزار رأی نفر آخر شد.
۸۰/۳/۱۴- جلوگیری از سخنرانی سید مصطفی تاج زاده در آمل و ضرب و شتم وی.
سید مصطفی محقق احمدآبادی معروف به محقق داماد، (زادهٔ ۱۳۲۴ خورشیدی) مجتهد، فیلسوف و حقوقدان عضو پیوسته و رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران، عضو هیئت امنای فرهنگستان‌های کشور، عضو هیئت امنای دانشگاه شهید مطهری و عضو هیئت امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و استاد حوزه است.
سید مصطفی، پدر سید روح‌الله خمینی در سال ۱۲۷۸ قمری (۱۲۴۰ شمسی) به دنیا آمد. (از سید احمد پس از مرگ تنها سید مصطفی و دختری بنام صاحبه باقی‌ماند) سید مصطفی مقدمات را در خمین و نزد میرزا احمد خوانساری آموخت. میرزا احمد از نوادگان حیدربن محمد خوانساری مؤلف زبدةالتصانیف است. رابطهٔ نزدیک آن دو سبب شد تا سیدمصطفی دختر میرزا احمد را که پیش از ازدواج حاجیه‌خانم نام داشت و پس از آن – در خانهٔ سید مصطفی – هاجر صدا زده می‌شد به همسری برگزیند. سیدمصطفی موسوی که در خمین او را «آقای موسوی»، «آسید مصطفی» یا «آسید هندی» خطاب می‌کردند، کمی پس از ازدواج برای ادامهٔ تحصیلات راهی اصفهان شد.
سید مصطفی در ذی‌الحجه ۱۳۲۰ (اسفند ۱۲۸۱ هجری شمسی) و در پنج‌ماهگی روح‌الله، در مسیر خمین به اراک مورد حمله قرار گرفت و با اصابت چند گلوله به ناحیه کتف و کمر کشته و جنازه وی به نجف منتقل و درآنجا دفن شد. برخی منابع سن او را در هنگام مرگ ۴۲ و برخی دیگر ۴۷ در نظر گرفته‌اند.