معنی کلمه سید رضا فیروزابادی در دانشنامه اسلامی
سید عبدالکریم فرزند سید محمد، جد آیة الله سید رضا فیروزآبادی است. وی که مرد مؤمن و با تقوایی بود، از کاشان به شهر ری، هجرت کرد و در قریه «فیروزآباد» رحل اقامت افکند. از وی فرزندی به نام سیدهاشم چشم به جهان گشود. سید هاشم که مرد مؤمن و کشاورزی بود، دارای پنج پسر گردید که فرزند دومش، آیة الله سید رضا فیروزآبادی است.
طلوع دل انگیز
سید رضا در سال ۱۲۸۸ ق. که سال قحطی و گرسنگی بود، چشم به جهان گشود. او که در یک خانواده اصیل، مؤمن و کشاورز به دنیا آمده بود، تحت تربیت پدر و مادری دلسوز و مهربان قرار گرفت و با رسیدن به سن تحصیل، به مکتب خانه رفت و با فراگرفتن مقدمات و ادبیات، در زادگاهش رشد و نمو یافت.
درخشش در تهران
سید رضا، برای ادامه تحصیل و فراگیری علوم اسلامی به تهران رفت و در مدرسه «آصفیه» این شهر به کسب علوم و معارف دینی پرداخت. وی روزها مشغول درس و بحث بودو شب ها جهت استراحت به منزل خویشانش می رفت. او در این ایام با دو مسئله اساسی مواجه بودهم باید از مادر و برادرانش سرپرستی می کرد و آنها را در کشاورزی و امرار معاش یاری می رساند و هم به درس و بحث هایش می پرداخت. علاوه بر این، پرداختن به امور اجتماعی نیز از دیگر دغدغه های فکری آن عالم برجسته بود. به این جهت، ناگزیر ساعات زندگی اش را تقسیم کرده بود. وی از صبح شنبه تا ظهر چهارشنبه در تهران اقامت داشت. مهمترین اشتغال او در ایام تحصیل، رسیدگی به امور اجتماعی بود. از بعد از ظهر چهارشنبه تا عصر جمعه، به فیروزآباد بر می گشت و به امور خانواده می پرداخت و در کارهای کشاورزی به برادرانش کمک می کرد و با راهنمایی آنها، مخارج زندگی شان را تهیه می کرد.
اساتید برجسته وی در تهران
...