معنی کلمه سید ابوالقاسم خوانساری ریاضی در دانشنامه اسلامی
[ویکی شیعه] سید ابوالقاسم بن محمود خوانساری ریاضی (۱۳۰۹ق، خوانسار-۱۳۸۰ق، گِلگِت پاکستان) از علمای شیعه در قرن چهاردهم قمری بود. او علاوه بر تبحر در علوم دینی، بر حساب، هندسه و جبر نیز تسلط داشت و آثاری در این موضوعات نگاشت. خوانساری نزد ابوتراب خوانساری و آقا ضیا عراقی شاگردی کرد. وی از ابوتراب خوانساری، سید حسن صدر و سید ابوالحسن اصفهانی اجازه اجتهاد و روایت دریافت کرد. علامه طباطبایی از شاگردان او بود. او به درخواست سید ابوالحسن اصفهانی برای تبلیغ به پاکستان رفت و در گِلگِت درگذشت و در همانجا مدفون شد. ابوالقاسم ریاضی فرزند محمود خوانساری و از عالمان خاندان خوانساری است. خاندان خوانساری همگی احفاد محبّ الله بن قاسم اند که نسب او با ۷ واسطه به صالح قصیر و در نهایت به امام کاظم(ع)، می رسد. عالمان این خاندان بیشتر در ایران، به ویژه در خوانسار، گلپایگان و اصفهان و برخی در عراق و هند سکونت داشتند. دروس عالی فقه و اصول را در نجف نزد عمویش ابوتراب خوانساری و ضیاءالدین عراقی خواند. و از ابو تراب خوانساری، سید حسن صدر و سید ابوالحسن اصفهانی اجازه اجتهاد و روایت دریافت کرد. او علاوه بر تبحر در علوم دینی، بر علوم حساب و هندسه و جبر تسلط داشت و آثار متعددی در این زمینه ها نگاشت. سید محمد حسین طباطبائی از شاگردان خاص او بود.
جملاتی از کاربرد کلمه سید ابوالقاسم خوانساری ریاضی
سید محمدعلی انگجی در کنار علوم اسلامی، زبان فرانسه نیز آموخت و پس از کسب اجازه اجتهاد به تبریز بازگشت و به تدریس پرداخت. در سال ۱۳۳۰ در انتخابات دوره هفدهم مجلس شورای ملی شرکت کرد و به نمایندگی تبریز به تهران رفت. پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ دستگیر شد، اما با وساطت سید محمد بهبهانی و سید ابوالقاسم کاشانی نزد شاه، رهایی یافت و به تبریز بازگشت.
مرتضوی در مدت ۲۰ سالی که در نجف بود علاوه بر شرکت در درسهای سید ابوالقاسم خویی و سید روحالله خمینی و دیگر علمای آن زمان، تدرسهای خود را در حوزه علمیه نجف آغاز کرد و توانست شاگردان زیادی را به کلاس خود علاقهمند کند.
افزون بر آنچه ذکر شد، قنادی و شیرینیپزی نیز از جمله مشاغلی بود که گروهی از اهالی چهارمنار به آن اشتغال داشتند. خاندان عابدی از قنادان باسابقه و خاندان سادات موسوی از شیرینیپزهای قدیمی این محله به شمار میآیند. همچنین، در گذشته سیدمحمود چراغچی، فرزند سید ابوالقاسم، در مغازه خود واقع در حوض ملتکیه (مغازه کنونی محمدحسین محرمات مشهور به عباس موتوری) به فروش شیرینی مشغول بود. حسین پویه {سالاری} معروف به «حسین چوغور» نیز از بستنیفروشان دوره گرد ساکن چهارمنار بوده است.
در سال ۱۳۶۵ (قمری) که دوازده ساله بود به همراه برادرش سید اسماعیل به نجف رفت تا نزد استادان حوزه علمیه آن شهر به تحصیلات عالی بپردازد. او بخشی از سطوح را نزد برادرش آموخت. دوره عالی فقه و اصول را نزد سید ابوالقاسم خویی، سیدمحمدروحانی و شیخ محمدرضا آل یاسین گذراند. فلسفه اسلامی (اسفار ملاصدرا) را از صدرا بادکوبهای آموخت و در کنار آن فلسفه غرب و نظرات فلاسفه غیرمسلمان را هم آموخت. گفته شده وی در دروس محمد تقی جعفری در این زمینه شرکت کردهاست.