سه زاویه بندی

معنی کلمه سه زاویه بندی در فرهنگستان زبان و ادب

{triangulation} [مهندسی نقشه برداری] نوعی مثلث بندی که در آن موقعیت نقاط را با اندازه گیری زوایای مثلث های تشکیل شده بین نقاط تعیین می کنند

جملاتی از کاربرد کلمه سه زاویه بندی

اگر نیمسازهای سه زاویه مثلث را رسم کنیم این خطوط در نقطه‌ای درون مثلث همدیگر را قطع خواهند کرد. این نقطه مرکز دایره مُحاطی مثلث خواهد بود. این دایره درون مثلث قرار دارد به‌طوری‌که اضلاع مثلث، مُماس بر دایره هستند.
در دستگاه سه زاویه‌ای شش مرکز تشابه (دو تا  ———  یکی بیرونی و یکی درونی  ———  برای هر جفت دایره) وجود دارد. می‌توان ثابت کرد که سه مرکز تشابه بیرونی روی یک خط قرار دارند و هر دو مرکز تشابه درونی با مرکز تشابه بیرونی سوم روی یک خطند.

به بیان دیگر می‌توان تصویر آگزنومتریک را تصویر ارتوگرافیکی دانست که هدفش نمایش همزمان چندین وجه جسم است. مقیاس محورها به میزان چرخش جسم و مایل بودن آن بستگی دارد. خطوطی از جسم که زاویهٔ آن‌ها نسبت به صفحهٔ تصویر به ‎۹۰° نزدیک‌تر باشد، کوچکتر تصویر خواهند شد. برای پی بردن به اینکه یک تصویر از کدامیک از انواع ایزومتریک، دی‌متریک یا تری‌متریک است، کافیست زاویهٔ محورهای اصلی جسم را نسبت به صفحهٔ تصویر به دست آورد. اگر هر سه زاویه برابر باشند، مقیاس‌های سه محور برابر و تصویر ایزومتریک است

در این ساختار تمام اضلاع مکعب با هم برابر هستند، همچنین هر سه زاویه‌ در یک راس با هم برابرند اما مقدار آن‌ها مخالف ۹۰ درجه و کوچکتر از ۱۲۰ درجه است.
با استفاده از نوترون‌های سرد با باند طول موج 0.2-2.0 نانومتر عمل می کند. اگرچه برای هر منحنی انعکاس تا سه زاویه تابش متفاوت مورد نیاز است، ماهیت زمان پرواز به این معنی است که مقیاس‌های زمانی فرآیندهای جنبشی در دسترس هستند. با تجزیه و تحلیل سیگنال منعکس شده، تصویری از ساختار شیمیایی رابط ایجاد می شود. از این ابزار می توان برای بررسی غشاهای زیستی، دو لایه لیپیدی، مغناطیس، لایه‌های سورفکتانت جذب شده و غیره استفاده کرد.
اضلاع همرس در یک راس مکعب، در این ساختار هیچ کدام با هم برابر نیستند. اما هر سه زاویه‌ی موجود در یک راس مکعب ۹۰ درجه هستند.
در این ساختار از بین سه ضلع همرس در یک راس مکعب، اندازه‌ی دو تا از آن‌ها برابر و با ضلع سوم متفاوت است. همچنین هر سه زاویه‌ی موجود در یک راس مکعب ۹۰ درجه هستند.
زاویه (انگل): دوربین نسبت به سوژه، سه زاویه می‌تواند داشته باشد: اگر از بالا به پایین فیلم‌برداری شود به آن زاویهٔ سرپایین (های انگل) واگر پایین به بالا فیلم‌برداری شود به آن زاویهٔ سربالا (لوانگل) گفته می‌شود. معیار زاویه سربالا یا سرپایین، دید مستقیم چشم است. فیلم‌برداری به موازات افق چشم را «آی لول» می‌گویند.
رمان عاشقانه دخترپیچ در بیست فصل روایت شده‌است و برای سازمان دادن روایت از سه زاویه دید بهره گرفته شده‌است. دو راوی اول شخص که از شخصیت‌های اصلی داستان محسوب می‌شوند و یک راوی دانای کل توسط نویسنده به خدمت گرفته شده که داستانی جذاب و در عین حال متفاوت با جریان معمول داستان‌های عاشقانه را برای خواننده بازگو کند.