سنگ فرش فرسایشی
جملاتی از کاربرد کلمه سنگ فرش فرسایشی
" اجرای کانال دفع نم با هدف دفع نم از دیواره های بنا، اجرای سنگ فرش صحن داخلی و رواق های پیرامون، اجرای بلوکاژ و سنگ فرش حیاط مسجد، احیای حوض قدیمی مسجد، پاکسازی و ترمیم محراب و منبر سنگی از جمله موارد مرمتی مزبور در مسجد جامع جویم به شمار می آید. "
هلیلان دارای آثار تاریخی و باستانی فراوانی چون قلعهها، گورستانهای تاریخی، پلها و به خصوص تپههای باستانی است که بسیاری از این محوطههای تاریخی توسط باستانشناسان داخلی و خارجی مورد کاوش و بررسی قرار گرفتهاند. همچنین هلیلان دارای یکی از قدیمی ترین بافت های سنگ فرشی در دنیا می باشد.
از سنگ مصنوعی میتوان با توجه به طرح ساخته شده در بخشهای مختلف ساختمان و محوطه سازی استفاده نمود. از جمله مهمترین کاربرد این نوع سنگها میتوان به نمای داخلی و خارجی ساختمان، کف پوش و سنگ فرش، پله و تزیین ویلا و باغچه اشاره نمود.
از اقدامات اساسی جهت پیشرفت و توسعهٔ روستا طرح هادی و سنگ فرش نمودن خیابان اصلی بود که طی چندین ماه به پایان رسید و نمای جدیدی را به روستا بخشید. این کار همزمان با طرح گازکشی به روستا انجام شد.
این روستا دارای خانه بهداشت, پست بانک, مسجد, پایگاه بسیج و مدارس ابتدایی، راهنمایی و متوسطه و نانوایی میباشد . خیابانها و کوچهها سنگ فرش شده و تمیز و مرتب میباشند. تمامی این امکانات با تلاش و پیگیری بزرگان و اعضای شورای روستا مانند آقای بهروز شیری و آقای علی عسگر خلفی در دوران سازندگی محقق شده است.
روز بعد در انتظار نشستم تا اين كار را انجام دهم ، وقتى كه ظهر شد، ديدم امام جواد(ع )سوار بر الاغش بود، ولى مانند هميشه در محل قبلى پياده نشد، بلكه در جائى پياده شدكه سنگ فرش بود، به مسجد رفت و پس از سلام بر پيامبر(ص ) به جاى نمازش رفت وبا نعلين خود نماز خواند، و تا چند روز چنين كرد، و من موفق نشدم ، خاك جاى پايش رابردارم .
دوهزار سال بعد٬ رومیها جادههای مناسب و مستقیمی در تمام اروپا و آفریقای شمالی ساختند.آنها به این جادهها نیاز داشتند تا سربازانشان بتوانند به سرعت در پهنۀ امپراتوری روم جابهجا شوند.جادههای رومی با سنگ فرش شده بودند و به سمت پهلویشان شیب داشتند تا آب باران در جاده باقی نماند.
این هشتی ۳ تا خروجی داشت .وکف آن سنگ فرش بود .
و اما فرح آباد آن شهر زیبایی که شاه عباس بنا کرد عمر زیادی نداشت و در حمله شبانه روسها به آتش کشیده شد و پس از آن ساری باری دیگر مرکز مازندران گردید؛ پس از قتل نادرشاه، محمدحسن خان قاجار که توانست حکومت مازندران را به دست گیرد دستور داد تا از استرآباد تا تنکابن راه سنگ فرش را تعمیر کنند و او پلی بروی تجن کشید که به پل محمدحسنخانی مشهور گشت البته بعدها در اثرزلزله خراب شد ولی پل بارفروش (بابل) هنوز هم باقی است.