سنگ بر سبو زدن. [ س َ ب َ س َزَ دَ ] ( مص مرکب ) کنایه از توبه کردن از شراب خوردن و عیش منغص کردن و شدن. ( آنندراج ) ( مجموعه مترادفات ص 100 ). سنگ بر سبو آمدن. ( آنندراج ) : شد آبروی من همه در عشق ریخته تا خیره خیره سنگ زدی بر سبوی من.امیرمعزی ( از آنندراج ).
معنی کلمه سنگ بر سبو زدن در فرهنگ فارسی
کنایه از توبه کردن از شراب خوردن و عیش و منغض کردن و شدن .
جملاتی از کاربرد کلمه سنگ بر سبو زدن
تیغ بر فرق ماه و مهر زده سنگ بر شیشهٔ سپهر زده
در حاليكه صورت به جانب آسمان نموده بود، گفت : خداوندا! اگر آنچه محمد مى گويدحق است و تو به او دستور داده اى كه على را جانشين خود سازد و بر ما مقدم دارد، بارانىاز سنگ بر من ببار يا مرا به عذاب اليم مبتلا كن !
هست تا بر فلک از اختر سیار اثر سنگ بر شیشه ارباب هنر میآید
صعب شد کار جنون از تو به حدی کاطفال سنگ بر سینه زنند از غم دیوانه ما
مسعودى مى گويد: همراه با سنگ ، آتش و نقط و ديگر اشياءقابل احتراق پرتاپ كردند، خانه كعبه ويران شد و پايه هاى آن آتش گرفت (251)گويند: روزى ده هزار سنگ بر كعبه فرو مى ريختند.
بگفت و یکی سنگ بر آسمان رها کرد بر سوی شیر ژیان
مساءله 3 - اگر مرتكب زناى محصن مرد باشد و زنايش به اقرارخودش ثابت شده باشد اولين كسى كه سنگ بر او مى اندازد امام عليه السلام است و بعداز آن جناب ساير مردم سنگ مى اندازند، و اما اگر زنايش با بينه يعنى شهادت چهار نفرشاهد عادل ثابت شده باشد اولين كسى كه سنگ مى اندازد همان چهار شاهد و بعد از آن امامعليه السلام و سپس ساير مردمند.
سنگ بر پیشانی برگشتم؛ بر سرزمین مادری ام باردیگر نگریستم وَ گریستم
همیدون چنین است کوهی دگر که آهن چو ساییش بر سنگ بر
اگر از سنگ رگ سنگ برون میآید ریشه غم ز دل تنگ برون میآید
يـا بـه گـفـتـه بـعـضـى ، آتـشـفشان خاموشى در آن نزديكى بود كه به فرمان خدا بهخـروش آمـد و بارانى از سنگ بر آنها فرو ريخت ؟ دقيقا معلوم نيست ، مسلم اين است كه اينباران مرگبار اثرى از حيات در آن سرزمين آلوده باقى نگذاشت .
مرده ام تا ز دل سنگ برون آمده ام در دل سوخته ای چون شرر افتم چه شود؟
نقد خالص در محک جولان دیگر می کند برخورد از عمر هر کس سنگ بر دیوانه ریخت؟
هر کجا میگذرد مرغ دلم سنگ دلان سنگ بر کف پی بشکستن بالش دارند
در فاصله سالهای ۱۳۴۲–۱۳۵۷ صنایع و واحدهای خدماتی تازه تأسیس همانند سنگبریهای جنوب غرب چهارراه فرحآباد، نیروگاه بعثت، بنگاههای حمل و نقل و سنگ بری جنوب شرق محدوده، پایانه مسافربری جنوب، بنگاههای آهن فروشی خیابانهای ستاره و مهرآبادی، بنگاههای باربری و انبارهای شمال شرق محله باغ آذری و شمال غرب چهار راه فرحآباد فرصتهای شغلی جدیدی ایجاد کردند. همچنین به عنوان مهمترین عناصر تأثیر گذار بر گسترش کالبدی منطقه عمل کردند. وجود فرصتهای شغلی ناشی از توسعه فعالیت صنایع و واحدهای خدماتی در غرب خیابان کنونی فدائیان اسلام نیز پایانه مسافربری جنوب و بنگاههای باربری و انبارهای احداث شده در محل کورههای آجرپزی جنوب شرق باعث گسترش کالبدی محلههای خزانه به سمت جنوب، علیآباد و مجدالدوله به سمت شمال و شرق علیآباد جنوبی شد. این ساخت و سازها برای پاسخگوئی به نیاز مهاجران و جویای کار و شاغلان صنایع و واحدهای خدماتی موجود در منطقه بود. مجموعه آپارتمانی و ویلایی هزار دستگاه نیز برای پاسخگوئی به نیاز مسکن سیل زدگان سال ۱۳۴۱ جنوب شهر، نیروهای شهربانی و تعدادی از شاغلان صنایع و واحدهای خدماتی قسمت شمال محدوده ساخته شد.
ور فلک شربت غرور دهد سنگ بر ساغر فلک فکنید
نان یکی از قدیمیترین غذاهایی است که بشر آن را تهیه نمودهاست. تاریخچهٔ آن به اواخر عصر سنگ بر میگردد. آن زمان بود که برای اولین بار، دانه غلات را با آب مخلوط کرده و سپس خمیر بهدست آمده را میپختند.