سفرنامه ناصرالدین شاه به قم

معنی کلمه سفرنامه ناصرالدین شاه به قم در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] سفرنامه ناصرالدین شاه به قم (کتاب). کتاب «سفرنامه ناصرالدین شاه به قم »، تالیف ناصرالدین شاه به زبان فارسی گزارش سفرهای متعدد مولف به قم می باشد.
کتاب حاضر علاوه بر خاطرات شخصی ناصرالدین شاه در سفرهای چهارم الی هفتم، حاوی مطالبی مربوط به سفرهای وی به قم می باشد که هر سفر به تفکیک مورد بررسی قرار گرفته است، در خاتمه کتاب نیز اسنادی مربوط به وقایع و مسائل مربوط به شهر قم و همچنین نگاه سفرنامه نویسان فرنگی به این شهر در دوره ناصری درج گردیده است.
ساختار کتاب
کتاب دارای فهرست مندرجات، پیش گفتار، مقدمه، هفت بخش، دو پیوست، فهرست ها و بخش تصاویر و گزیده اسناد می باشد. این کتاب به نثر دوران قاجار نوشته شده است و کلمات عربی زیادی در آن مورد استفاده قرار گرفته است. و محقق سعی کرده که این مطالب را جمع آوری کند و قبل از شروع هر بخش مقداری آن سفر را توضیح داده است.
گزارش محتوا
پیش گفتار کتاب از دکتر کیانوش کیانی، درباره سرگذشت پیشیان مخصوصا حاکمان به بحث نشسته است. وی در ادامه مختصری در مورد مطالب کتاب توضیح داده است. مقدمه کتاب با تمجید از ناصرالدین شاه شروع و به پیشینه قم پرداخته است. در ادامه به سفرهای شاه به شهرهای ایران و مخصوصا قم پرداخته شده است.
← بخش اول
...

جملاتی از کاربرد کلمه سفرنامه ناصرالدین شاه به قم

در کتاب سفرنامه ناصرالدین شاه به خراسان ص ۲۰۵ و۲۰۹سال ۱۲۸۳هجری قمری چنین آمده است ناصرالدین شاه؛ در ربیع الاول سال ۱۲۸۱ هجری ق به شهر رادکان رسیدیم و از چمن گوباغ تا شهر رادکان یک فرسنگ راه است وبرج قدیم رادکان در این راه واقع است.
صنعت دامپروری در سرخه نسبت به صنعت طیور از رشد کمتری برخوردار است. در اطراف شهر سرخه مراکز مختلفی وجود دارد که به پرورش مرغ گوشتی، تخمی و شتر مرغ می‌پردازند؛ و در آینده پرورش بوقلمون (که در زمان‌های قدیم در سرخه مرسوم بوده و در سفرنامه ناصرالدین شاه به آن اشاره شده) و بلدرچین و… به صنعت طیور شهرستان سرخه اضافه می‌شود که مرغداریها و دامداریها در جای جای شهرستان سرخه پراکنده هستند همچنین در کویر شهرستان سرخه شتر نیز پرورش پیدا می‌کند.