معنی کلمه سریه حمزه بن عبدالمطلب در دانشنامه اسلامی
سریه در اسلام به جنگ هایی گفته می شود که پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) در آن حضور نداشتند و فرماندهی سپاه را در آن جنگ ها به شخص دیگری غیر از خود می سپردند و تعداد آنها چهل و هفت سریه شمرده شده است و در برابر آنها غزوات قرار داشت که خود پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) در آن جنگ ها حضور داشتند و فرماندهی سپاه را به عهده می گرفتند و تعداد آنها بیست و هفت غزوه می باشد.
اولین سریه
اولین سریه ای که در اسلام بعد از هجرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) به مدینه روی داد. سریۀ حمزة بن عبد المطلب در ماه رمضان و آغاز هفتمین ماه هجرت پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) بوده است.
اولین سپاه اسلام
حمزة بن عبد المطلب بن هاشم بن عبد مناف، که عموی پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) و برادر رضاعی ایشان نیز می باشد، از کسانی است که قبل از هجرت رسول خدا به مدینه، مسلمان شد و اسلام او موجب عزت پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) و مسلمانان گردید، نخستین پرچمی را که پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) پس از ورود به مدینه برافراشت به حمزة بن عبد المطلب سپرد و این اولین سپاهی بود که در اسلام تشکیل شد.
افراد سریه
...
[ویکی شیعه] سریه حمزة بن عبدالمطلب، سریه ای به فرماندهی حمزه عموی پیامبر اکرم(ص) که در سال دوم هجری بعد از غزوه ابواء، در ناحیه عیص، در ساحل دریا اتفاق افتاد.
سپاه اسلام را در این سریه سی نفر از مهاجرین تشکیل می دادند. حمزه بن عبدالمطلب تا ساحل دریا در ناحیه عیص پیش رفت و آنجا با سیصد سوار از مشرکان مکه به فرماندهی ابوجهل بن هشام روبرو شد. پیش از آنکه جنگی روی دهد، مجدی بن عمرو جهنی که با هر دو طرف قرار داد صلح داشت، بین دو گروه میانجی گری کرد.