سبعه و عشرون
معنی کلمه سبعه و عشرون در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه سبعه و عشرون
امام على (عليه السلام ) در تمام دوران زندگى خود به مساءله مسجد سازى توجه كاملىداشت در منطقه احد و در جنوب مسجد النبى و در شهر مدينه و در محله مساجد سبعه و هر جاكه اقامت مى كرد به امر مسجد سازى مى پرداخت .
حديث : 1 ابى رحمه الله حدثنا بن عبداللهقال حدثنا ابراهيم بن هاشم عن القاسم بن يحيى عن جد الحسن بن راشد عن ابى عبداللهعليه السلام قال قلت جعلت فداك للمسلمين عيد غير العدينقال نعم يا حسن اعظمهما و اشرفهما قال قلت له و اى يوم هوقال يوم نصب اميرالمؤ منين عليه السلام علما للناس قلت جعلت فداك و اى يوم هوقال ان الايام تدور و هو يوم ثمانيه عشر من ذى الحجهقال قلت جعلت فداك و ما ينبغى لنا ان نصنع فيهقال تصومه يا حسن تكثر الصلاه فيه على محمد واهل بيته و تتبرء الى الله ممن ظلمهم و جحد حقهم فان الانبياء عليهم السلام كانت تامرالاوصياء باليوم الذى كان يقام فيه الوصى ان يتخذ عيداقال ما لمن صتامه منا قال صيام ستين شهرا و لا تدع صيام يوم سبعه و عشرين من رجبفانه هو اليوم الذى انزلت فيه النبوه على محمد صلى الله عليه و آله و ثوابهمثل ستيم شهرالكم .
نزهةالقلوب کتابی دانشنامهگونه از حمدالله مستوفی است. وی این کتاب را در سال ۷۴۰ قمری نگاشته و بنیادش را بر یک فاتحه، سه مقاله و یک خاتمه نهادهاست. فاتحه، مشتمل بر یک مقدمه در ذکر ترتیب ابداع افلاک، نجوم، عناصر و ... و یک دیباچه در ذکر ربع مسکون، شرح طول و عرض عالم بوقلمون و صفت اقالیم سبعه و اطراف آن است. مقالهٔ اول در کانیشناسی، گیاهشناسی و جانورشناسی و مقالهٔ دوم در تن و روان انسان است. مقالهٔ سوم در جغرافیا، مفصلترین بخش کتاب بوده و همین مقاله چند بار به چاپ رسیدهاست.
بیشتر آثار مولوی به زبان فارسی سروده شده است، اما در اشعارش بهندرت از ترکی، عربی و کاپادوسیهای یونانی نیز استفاده کرده است. با شمارش تمام ابیات ترکی و یونانی منتسب به مولوی که صحت انتساب بسیاری از آنها محل تردید است، در کنار افزون بر ۶۱٫۰۰۰ بیت فارسی سرودهٔ مولوی، ۱۲ بیت ترکی، ۵ بیت مُلَمَّع (یک مصرع فارسی و یک مصرع زبان دیگر که در اینجا ترکی است)، ۱۷ بیت که در آنها عبارات ترکی سوای وامواژههای ترکی همچون یغما و اردو آمده، به مولانا منسوب است و چند سطر نثر ترکی نیز در کنار سه کتاب منثور او به فارسی و عربی (فیه ما فیه و مجالس سبعه و مکتوبات) به وی نسبت داده شده است. علاوه بر اینها، مولانا ۲۳ بیت و ملمع به زبان یونانی و چندین بیت با عبارتهای یونانی و بیش از هزار بیت و ملمع و نثر به زبان عربی دارد.
- توسط حاجی معتمدالدوله فرهاد میرزا والی فارس حکومت لارستان و نواحی سبعه و بندرعباس را به میرزا حسنعلیخان نصیرالملک واگذار کردند. جمادیالاول سال ۱۲۹۴.
کتاب سِندبادنامه طی دورههای گذشته با نامهای گوناگونی مانند: کتاب حکیم سندباد، داستان هفتوزیر، کتاب مکرالنساء، حکایت وزراء سبعه و … نامیده میشده و امروزه به نام سندبادنامه مشهور است.
712- مسجد سازى هاى حضرت على (ع ) امام على (عليه السلام ) در تمام دوران زندگى خود به مساءله مسجد سازى توجه كاملىداشت در منطقه احد و در جنوب مسجد النبى و در شهر مدينه و در محله مساجد سبعه و هر جاكه اقامت مى كرد به امر مسجد سازى مى پرداخت .