سبب خوف از خدا

معنی کلمه سبب خوف از خدا در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] هرقدر معرفت و آگاهی بنده به عظمت و جلال پروردگار بیشتر باشد به عیوب، کوچکی، نواقص و گناهان خود بیناتر می شود؛ ادراک قدرت قاهره و عظمت خداوند اضطراب آور و باعث وحشت می شود.
موسی علیه السّلام که خواست خدا را ببیند، خطاب «لن ترانی» آمد و به او فرمود: به کوه نظر کن، خدا در کوه تجلی کرد؛ موسی و یارانش همه از خوف بی هوش به زمین افتادند، سبب این گونه خوف ها کمال معرفت به خداست. از این رو، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلّم فرمود: «انا اخوفکم لله»؛ یعنی ترس من از خداوند نسبت به همة شما بیشتر است.
سبب کمی خوف از خدا
۱. بی خبری از عظمت و جلال خدا و جهل به محاسبه، مؤاخذه و عقاب روز جزا.۲. غفلت و بی توجهی نسبت به اهوال و عذاب های روز پر وحشت قیامت.۳. اطمینان و خاطرجمعی به رحمت پروردگار یا مغرور شدن به طاعات و اعمال خود.
راه های تحصیل خوف از خدا
۱. در تحصیل یقین و قوة ایمان به خدا، روز جزا، بهشت، دوزخ، حساب و عقاب تلاش نمودن.۲. پیوسته به فکر اهوال روز حساب و به یاد انواع عقاب بودن، مرگ را در پیش نظر داشتن و سختی عالم برزخ را تصور نمودن و مؤاخذة روز قیامت را نصب العین خود ساختن.۳. مشاهدة حالات خائفان از خدا و گوش دادن به حکایت خوف پیامبران و اولیا از پروردگار.۴. خرسند نشدن به اطاعت و ایمان خود؛ چرا که خرسندی از اطاعت و ایمان، نشانة بی خبری است.

جملاتی از کاربرد کلمه سبب خوف از خدا

و آنچه از اخبار که در فضیلت علم و تقوی و ورع و گریه و رجاء وارد شده است دلالت بر فضیلت خوف می کند، زیرا که بعضی از آنها سبب خوف و بعضی مسبب و اثر آن اند، و بعضی لازم آن زیرا که علم و معرفت، سبب خوف است، و تقوی و ورع و بکاء اثر آن، و رجاء لازم آن، زیرا که تا کسی امید به چیزی نداشته باشد خوف از حرمان آن نمی دارد
سلطان زمان، شیخ حسن، آنکه زمانه تیغ و قلمش را سبب خوف و رجا کرد