سادات محله اه

معنی کلمه سادات محله اه در لغت نامه دهخدا

( سادات محله ٔآه ) سادات محله ٔآه. [ م َ ح َل ْ ل ِ ی ِ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان سیاه رود بخش حومه شهرستان دماوند، واقع در 2 هزارگزی شمال رودهن. کوهستانی و سردسیر، و آب آن از رودخانه آه ، و محصول آن غلات ، سیب زمینی ، لوبیا و عسل است. 360 تن سکنه دارد که به شغل زراعت میگذرانند. دبستان دارد، و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).

معنی کلمه سادات محله اه در فرهنگ فارسی

( سادات محله آه ) دهی است جزئ دهستان سیاه رود بخش حومه شهرستان دماوند

جملاتی از کاربرد کلمه سادات محله اه

سادات محله ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان لاهیجان در استان گیلان ایران است.
بخش‌های گسترده‌ای از مرکز شهر رامسر از آب‌های گرم معدنی با خاصیت‌های طبی و درمانی برخوردار بوده که گردشگران زیادی از این آب‌ها بهره‌مند می‌شوند. چشمه‌های آب گرم چندین رشته را تشکیل می‌دهند و به چشمه‌های گوگردی گازدار معروف هستند و در نقاطی مانند جواهرده، کتالم، سادات محله و خود شهر رامسر واقع شده‌اند که چشمه‌ها توسط اهالی محلی و توریست‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند و علاوه بر خاصیت درمانی این چشمه‌ها، طبیعت زیبا و محیطی دیدنی را برای گردشگران فراهم کرده‌اند و مجموعهٔ هتل‌های رامسر، شهرداری‌های محلی و بخش خصوصی از طریق ایجاد استخر شنا، دوش و وان‌های متعدد، محل‌های مناسبی را برای استفاده و استحمام مسافران و مردم محلی ایجاد کرده‌اند. وجود این آب گرم‌ها در نزدیکی ساحل دریا ویژگی منحصربه‌فردی را به رامسر بخشیده‌است. البته در فاصله پنج کیلومتری جنوب شرقی رامسر در شهرهای کتالم و سادات شهر نیز چند وان و استخر آب گرم معدنی وجوددارد که برای درمان بیماری‌های پوستی، رماتیسم و دردهای عصبی و عضلانی سودمند است. مانند ابگرم رضا شاه و آبگرم جدید رضا شاه. میزان دمای بزرگ‌ترین آب‌گرم معدنی رامسر که به شماره یک معروف است ۴۲ درجه سانتیگراد است که بهترین حد تحمل بدن می‌باشد.
سادات محله ، روستایی از توابع بخش تولم شهرستان صومعه‌سرا در استان گیلان ایران است.
روستای سادات محله در شمال لنگرود واقع شده و ۳ کیلومتر با شهرستان لنگرود فاصله دارد. با توجه به اینکه این روستا از طریق رودخانه همانند شهر لنگرود به دو قسمت تقسیم می‌گردد و به برکت وجود رودخانه صید انواع ماهی در آن رواج داشته و به همین دلیل به نام صید محله نیز مشهور می‌باشد که به نظر می‌آید در زمان‌های نه چندان دور صید انواع ماهی در رودخانه این روستا رواج داشته که به این نام تلفظ می‌شد. عده‌ای به غلط آن را صیدر محله تلفظ می‌نمایند که با توجه به بررسی‌های صورت گرفته این واژه از نظر دستور زبان فارسی و لهجه گیلکی معنی و مفهومی ندارد.
مهم‌ترین روستاهای واقع در این دهستان عبارتند از: وسکاره، آردینه، جورد، هزاردشت، مبارک آباد، تجرک بالا، [[تجرک پایین] سادات محله و سنگ دروازه.
سادات محله یک منطقهٔ مسکونی در ایران است که در استان گیلان واقع شده‌است. براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، سادات محله ۱۹۸ نفر جمعیت دارد.
شب سى ام رمضان المبارك سال 1418 ه‍ ق در مسجد جوادالائمه عليه السلام در سادات محله(بابل ) جناب آقاى دكتر حاج سيد على طبرى پور به نگارنده كتاب اظهار داشتند:
بخش‌های گسترده‌ای از مرکز شهر رامسر از آب‌های گرم معدنی با خاصیت‌های طبی و درمانی برخوردار بوده که گردشگران زیادی از این آب‌ها بهره‌مند می‌شوند. چشمه‌های آب گرم چندین رشته را تشکیل می‌دهند و به چشمه‌های گوگردی گازدار معروف هستند و در نقاطی مانند جواهرده، کتالم، سادات محله و خود شهر رامسر واقع شده‌اند که چشمه‌ها توسط اهالی محلی و توریست‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند و علاوه بر خاصیت درمانی این چشمه‌ها، طبیعت زیبا و محیطی دیدنی را برای گردشگران فراهم کرده‌اند و مجموعهٔ هتل‌های رامسر، شهرداری‌های محلی و بخش خصوصی از طریق ایجاد استخر شنا، دوش و وان‌های متعدد، محل‌های مناسبی را برای استفاده و استحمام مسافران و مردم محلی ایجاد کرده‌اند. وجود این آب گرم‌ها در نزدیکی ساحل دریا ویژگی منحصربه‌فردی را به رامسر بخشیده است. البته در فاصله پنج کیلومتری جنوب شرقی رامسر در شهرهای کتالم و سادات شهر نیز چند وان و استخر آب گرم معدنی وجود دارد که برای درمان بیماری‌های پوستی، رماتیسم و دردهای عصبی و عضلانی سودمند است. مانند آبگرم رضا شاه و آبگرم جدید رضا شاه. میزان دمای بزرگ‌ترین آب‌گرم معدنی رامسر که به شماره یک معروف است ۴۲ درجه سانتیگراد است که بهترین حد تحمل بدن می‌باشد.
3. عباس نعمت زاده (دهیار روستای سادات محله از پاییز سال 1396)
سادات محله ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان لنگرود در استان گیلان ایران است. این روستا جلگه‌ای و دارای آب و هوای معتدل و مرطوب می‌باشد که تقریباً ۱۰ کیلومتر با ساحل زیبای چمخاله فاصله دارد و گویش مردم همانند ساکنین شرق گیلان گیلکی بیه پیش می‌باشد.