زینب دختر امام جواد

معنی کلمه زینب دختر امام جواد در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] زینب بنت محمد بن علی(ع) دختر امام نهم شیعیان(ع)، که همراه شماری از علویان به قم مهاجرت کرد. گفته شده است او گنبد و قبه ای بر مزار حضرت معصومه(س) بنا کرده است.
زینب از جمله علویانی بود که به ایران مهاجرت کرد و شهر قم را مسکن دائمی خویش قرار داد. در زمان حضور زینب در قم، قبر حضرت معصومه دارای سقفی از بوریا بود که توسط موسی بن خزرج بر روی مزار ساخته شده بود، بر اساس گزارش های تاریخی، زینب گنبد و قبه ای بر روی این مزار بنا نهاد. البته برخی ساخت گنبد را توسط زینب دختر موسی مُبرَقع می دانند.
زینب بنت جواد(ع) در قم درگذشت و در حرم حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد. ام محمد و میمونه، خواهران زینب نیز در همانجا مدفون شدند.
[ویکی شیعه] زینب دختر امام جواد(ع). زینب دختر امام جواد(ع)، همراه شماری از علویان به قم مهاجرت کرد. گفته شده است او گنبد و قبه ای بر مزار حضرت معصومه(س) بنا کرده است.
زینب از جمله علویانی بود که به ایران مهاجرت کرد و شهر قم را مسکن دائمی خویش قرار داد. در زمان حضور زینب در قم، قبر حضرت معصومه دارای سقفی از بوریا بود که توسط موسی بن خزرج بر روی مزار ساخته شده بود، براساس گزارش های تاریخی، زینب گنبد و قبه ای بر روی این مزار بنا نهاد. البته برخی ساخت گنبد را توسط زینب دختر موسی مُبرَقع می دانند.
زینب بنت جواد(ع) در قم درگذشت و در حرم حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد. ام محمد و میمونه، خواهران زینب نیز در همانجا مدفون شدند.

جملاتی از کاربرد کلمه زینب دختر امام جواد

نخست این‌که: زینب دختر عمه پیامبر بود و در محیط خانوادگی تقریباً با او بزرگ شده بود، پیامبر شخصاً او را برای زید خواستگاری کرد، و اگر زینب جمال فوق‌العاده‌ای داشت و فرضاً جمال او جلب توجه محمد را کرده بود، نه جمالش امر مخفی بود و نه ازدواج با او قبل از این ماجرا مشکلی داشت، بلکه با توجه به این‌که زینب هیچگونه تمایلی برای ازدواج با زید نشان نمی‌داد بلکه مخالفت خود را صریحاً، بیان کرد، و کاملاً ترجیح می‌داد همسر پیامبر شود به‌طوری‌که وقتی پیامبر به خواستگاری او برای زید رفت خوشحال شد زیرا تصور می‌کرد محمد او را برای خود خواستگاری می‌کند، اما بعداً با نزول آیه قرآن و امر به تسلیم در برابر فرمان خدا و پیامبر تن به ازدواج با زید داد.
تو می‌دیدی به راه شام زینب دختر خود را که کعب نی به کتف وی ز کینه هر ستمگر زد
کتاب شامل سه قسمت است. قسمت نخست کتاب سال‌های ابتدایی زندگی حسینی در عراق و مهاجرت اجباری خانواده وی تحت فشار حکومت عراق را روایت می‌کند. قسمت دوم کتاب به شرح فعالیت‌های حسینی در جریان جنگ ایران و عراق پرداخته‌است. قسمت سوم کتاب هم در مورد زندگی شخصی حسینی و ماجرای ازدواج وی است. سیده زهرا حسینی این اثر را به زینب دختر فاطمه زهرا تقدیم نموده‌است.
عبدالله بن جعفر بن ابوطالب برادرزاده علی بن ابی طالب بود. پدرش جعفر از اولین اسلام آورندگان بود و جزو مسلمانانی بود که به حبشه مهاجرت کردند. او همسر زینب دختر علی بود.
عبدالله بن جعفر با زینب دختر علی‌ بن ابی‌طالب ازدواج کرد.
زینب دختر جَحش (به عربی: زينب بنت جحش) از زنان محمد بود.[الف]