( زنگی آباد ) زنگی آباد. [ زَ ] ( اِخ ) دهی از دهستان مرودشت است که در بخش زرقان شهرستان شیراز واقع است و 930 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ). زنگی آباد. [ زَ ] ( اِخ ) یکی از دهستانهای بخش مرکزی شهرستان کرمان است. این دهستان از 56 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده و قراء مهم آن عبارتند از: اختیارآباد، شاهرخ آباد، علی آباد کهنوج. مرکز دهستان قریه زنگی آباد است و سکنه دهستان در حدود12813 تن میباشد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ). زنگی آباد. [ زَ ] ( اِخ ) مرکز دهستان زنگی آباد بخش مرکزی شهرستان کرمان است که 1618 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ).
معنی کلمه زنگی اباد در دانشنامه عمومی
زنگی آباد (شهربابک). زنگی آباد، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان شهربابک در استان کرمان است. این روستا در دهستان استبرق قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۲۲ نفر ( ۳۵ خانوار ) بوده است. زنگی آباد (مرودشت). زنگی آباد شهری از توابع بخش مرکزی شهرستان مرودشت در استان فارس ایران است. زنگی آباد به دوران اتابکان ( سعد بن زنگی ) ( ۱۱۸۶ میلادی ) برمیگردد. نقش رستم از جاهای دیدنی زنگی آباد میباشد. این شهر در بخش مرکزی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۲۷۴ نفر ( ۱۲۲۰ خانوار ) بوده است. زنگی آباد (کرمان). زَنگی آباد شهری در بخش مرکزی شهرستان کرمان در استان کرمان ایران است. این شهر در ۱۷ کیلومتری شمال شهر کرمان واقع است. مساحت این شهر با توابع و باغات حدود ۳۰ کیلومتر مربع است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مکان ۸, ۵۶۸ نفر ( ۲, ۴۲۶ خانوار ) بوده است. شغل اکثر مردم آن کشاورزی و محصول عمده آن پسته می باشد. در فرهنگ جغرافیایی ایران ج ۸ آمده است: زنگی آباد مرکز دهستان زنگی آباد بخش مرکزی شهرستان کرمان است که ۱۶۱۸ تن سکنه دارد. دهستان زنگی آباد یکی از دهستانهای بخش مرکزی شهرستان کرمان است. این دهستان از ۵۶ آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده و قراء مهم آن عبارتند از اختیارآباد، شاهرخ آباد، علی آباد کهنوج و مرکز دهستان قریه زنگی آباد است و سکنه دهستان در حدود ۱۲۸۱۳ تن می باشد. غذای معروف این شهر آبگوشت امام حسینی است که هر ساله در مراسم های عزاداری این غذا پخته و در مجالس پخش می شود. از ویژگی خاص این آبگوشت، اضافه کردن مقدار کمی تربت امام حسین ( ع ) به آن در پخت آبگوشت امام حسینی روز عاشورا است. در سال 1398، مستندی تحت عنوان طعم ارادت، درمورد روز عاشورا در زنگی آباد کرمان و نحوه ی پخت آبگوشت امام حسینی، از شبکه ی چهار صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد.
جملاتی از کاربرد کلمه زنگی اباد
خانه سید غلامحسین ترابی موسوی مربوط به اواخر دوره قاجار است و در کرمان، شهر زنگی آباد، خیابان امام خمینی (ره) واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ مرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۲۶۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تخت گوهر بنایی تاریخی مربوط به دوره هخامنشی است و در شهرستان مرودشت، بخش مرکزی، روستای زنگی آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۳۴۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این روستا در دهستان زنگی آباد قرار داشته و براساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال ۱۳۹۵ صورت گرفته، جمعیت آن ۲٬۶۶۴ نفر (۷۸۲ خانوار) بودهاست.
این رود چندین دوسه که مهمترین و بزرگترین آنها دوسه سیوند است. از دیگر دوسهها میتوان به دوسه قصر دشت دوسه دشتبال، دوسه زنگی آباد و دوسه سیدگه اشاره کرد. رود سیوند داری قم و شیتوهای عمیق و خطرناکی است که از مهمترین آنها میتوان به قم اسوری، قم وردی، قم وشیتوی امامزاده، قم عبادی، قم سربند و قم و شیتوی سلطان کرم اشاره کرد.
تپه زنگی آباد مربوط به دوره مادها- دوره هخامنشی - دوره اشکانیان است و در شهرستان تویسرکان، بخش قلقل رود، روستای طاهر آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۴۱۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.