زندگانی فاطمه زهراء

معنی کلمه زندگانی فاطمه زهراء در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] زندگانی فاطمه زهراء (س). زندگانی فاطمه زهرا(س)، اثر سید جعفر شهیدی، کتابی است پیرامون زندگانی حضرت زهرا(س) که به زبان فارسی، در دوران معاصر نوشته شده است.
کتاب در عناوین متعدد، بدون تبویب و فصل بندی خاصی، عرضه شده است.
نویسنده در این کتاب، با قلمی شیوا، رسا و ادبی، ضمن بیان سرگذشت فاطمه زهرا(س)، به تشریح دو نکته می پردازد: یکی نگهبانی از سنت رسول خدا(ص) و دیگری اجتهاد مبنی بر پیشرفت زمان و امعان نظر در نظام سیاسی و حقوق دینی .
موضوع این کتاب گزارشی از زندگانی دختر پیامبر(ص) است، ولی خواننده خواهد دید، آنچه در این مجموعه فراهم آمده، تنها سرگذشت زندگی شخصی نیست، رویدادهایی است آموزنده و عبرت آمیز؛ هرچند گزارش زندگی شخصیت های بزرگ و برجسته تاریخ خود درسی آموزنده است .
آنچه در این کتاب آمده، تحلیلی از چند حادثه شگفت است که قرن ها پیش از زمان ما رخ داده است، اما اگر قهرمانان این حادثه ها را از حادثه ها جدا کنیم، خواهیم دید آن حادثه ها در طول تاریخ حتی در زمان ما نیز، در گوشه ای از جهان رخ داده است و می دهد. نویسنده، معقتد است اگر زمان و مکان رویدادهایی که درباره آن سخن می گوییم، با ما فاصله بسیار دارد، آثاری که از آنها به جای مانده، نه تنها دیرینگی نگرفته، بلکه تازگی خود را همچنان نگاه داشته است و خواننده پس از خواندن این کتاب خواهد دید این گفته گزاف یا اغراق نیست .

جملاتی از کاربرد کلمه زندگانی فاطمه زهراء

از دیگر آثار کتاب وسیلة المعصومیه است که اثری از حکیم میر ابوطالب (۱۳۷۱ ه‍.ق) می‌باشد؛ این اثر به عنوان اولین کتاب مستقل در زندگانی فاطمه معصومه مشهور است.
این اثر در برگیرنده تاریخ امامزادگان و اماکن شهر قم بوده و از بهترین آثار پیرامون تحلیل زندگانی فاطمه معصومه محسوب می‌شود.
بار دوم از سال ۱۷۹ تا ۱۸۳ه‍.ق به طول انجامید و منجر به مرگ او شد. فاطمه معصومه ۶ سال داشت که دیگر پدر را ندید و بر اساس گزارش ربیعی، کمتر از ۱۰ سال سن داشت تا اینکه پدرش را از دست داد. به گزارش منابع شیعه، یکی از وقایعی که در طول زندگانی فاطمه معصومه برای او رخ‌داد، لشکرکشی سپاه خلافت عباسی به فرماندهی عیسی جَلّودی به مدینه، جهت سرکوب قیام محمد بن جعفر صادق، بود.