زرـ مردم سالاری
جملاتی از کاربرد کلمه زرـ مردم سالاری
اما این ترفند ارباب قدرت برای استثمار جدید مردم بهشمار میرود چرا که قانون گذاران حقیقی در جوامع به ظاهر مردم سالار همان ارباب قدرت هستند که با هدایت افراد دلخواه در مناسب قانونگذاری قوانین را در جهت سود خود تهیه میکنند و مردم گمان میکنند ایشان هستند که قانون را وضع کردهاند در جامعه ای که سرمایه و دولت یک پدیده تبدیل شدهاست جایی برای مردم سالاری معنا ندارد در این کشورها ارباب قدرت با بهکارگیری نظام مند رسانهها افکار مردم را به سمت آنچه میخواهند سوق میدهند.[۱۳]
ارسطو با آن که فوایدی برای انواع حکومت قائل بود، مردم سالاری را حکومت تهیدستانی میدانست که مانند توانگران از فضیلت میانهروی و اعتدال برکنارند.
ویکو در تاریخ تمدن ۳ دوره را معرفی میکند: دوره ربانی یا الهی، دوره قهرمانی یا اشرافی و دوره انسانی یا مردمی. وی معتقد است در هر کدام از این ۳ مرحله شکل زندگی مردم، ادبیات، سیاست و حکومت و رابطه با مردم دچار دگرگونی میشود. وی میگوید وجهه غالب دوران اول جنبه الهی و استبدادی، دوران دوم آریستوکراسی و دوران سوم مردم سالاری است. او این مراحل را مانند مراحل رشد انسان (کودکی، جوانی و سالخوردگی) میداند؛ با این تفاوت که بعد از سالخوردگی انسان میمیرد ولی جامعه دور جدیدی را آغاز میکند.
آیا بروز انقلاب مشروطیت که محصول عرضه قجرها و لیاقت ناصر الدین شاه است، صرف نظر از این که گامی بس بزرگ درآزادی خواهی و رسیدن به مردم سالاری در کشور بود، ایران را در آستانه فروپاشی و ضعف مفرط که تاوان سنگینی برای مملکت به همراه داشت، قرارنداد؟ ...
در تاریخ ۲۵ مرداد ۱۳۸۸ که فردای انتشار اعلام موسوی بود، «تشکیلات راه سبز امید» به تیتر اول روزنامههای اعتماد ملی، مردم سالاری و حیات نو تبدیل شد، و آفتاب یزد با عنوان «گزارش میرحسین از حوادث دو ماه اخیر» به این موضوع پرداخت.
از دیدگاه منتقدان، نظام جمهوری اسلامی در ایران در واقع یک نظام مردمسالار نیست و مردم سالاری اسلامی در ایران فقط یک ظاهرسازی ست که به ولی فقیه فعلی آن خامنهای اجازه میدهد تا کنترل و قدرت خودش را در حالی به حداکثر برساند که حداقلهای حقوق سیاسی جامعه را به کمترین میزان میرساند. قوانین جمهوری اسلامی کاملاً بر اساس اسلام و قرآن هستند و از جمله نظامهایی ست که زندانیان سیاسی مسلمان دارد. رهبر و ولی فقیه نظام جمهوری اسلامی ایران به صورت دورهای تغییر نمیکند. امکان عزل و نصب رهبری توسط مجلس خبرگان وجود دارد اما رهبر توسط مردم انتخاب نمیشود. هر گونه انتخابات مجلس خبرگان تحت شرایط تعریف شده و محدود انجام میشود. طی سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ در پی به چالش کشیدن رهبری توسط محمود احمدینژاد، خامنهای هشدار داده بود که ریاست جمهوری حذف شود.
اولین باری که به مجلس راه یافت دوره شانزدهم انتخابات مجلس بود که از اواخر سال ۱۳۲۸ آغاز و در اواسط سال ۱۳۳۰ پایان یافت،مصدق برسرکار آمد و مردم احساس نمودند که دوره مردم سالاری فرا رسیده وبر همین اساس امیدوار به آینده شدند ولی موفق نشدند که آیتالله ابراهیم شریفی به وکالت مردم نرسید و دخالت های نفرات نوکرصفت موجب نارضایتی مردم که درنهایت با مرگ فرماندار و نماینده قضایی به پایان رسید و مردم ناامید به آینده امیدوار شدند...
مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردم سالاری، ۲۶ اسفند ماه سال گذشته با شعار دولت کواکبیان «دولت اخلاق» وارد انتخابات شدکه این امر با اعلام نظر شورای نگهبان محقق نشد.
در این انتخابات اکثر احزاب اصلاحطلب مانند جبهه مشارکت ایران اسلامی، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، مجمع روحانیون مبارز، حزب کارگزاران سازندگی، حزب مردم سالاری، حزب اسلامی کار، حزب همبستگی، مجمع زنان اصلاحطلب جمعیت زنان جمهوری اسلامی، انجمن روزنامهنگاران زن و احزاب دیگر و همچنین شورای هماهنگی جبهه اصلاحات از او حمایت کردند.