زبان شناسی اماری

معنی کلمه زبان شناسی اماری در فرهنگستان زبان و ادب

زبان شناسی آماری
{statistical linguistics} [زبان شناسی] شاخه ای از زبان شناسی که با استفاده از روش های آماری به بررسی جنبه های مختلف زبان می پردازد

جملاتی از کاربرد کلمه زبان شناسی اماری

همچنین با بررسی های گفتار شناسی و زبان شناسی میتوان مشأ پیدایش این اسم را از ترکیب دو کلمه "پهن+ دره" به حساب آورد که به مرور زمان و برای راحتی در گفتار به "پندر" تغییر شکل داده است.
منظور از کتیبه آثاری است که بر روی سنگ‌ها یا صخره به صورت سنگ‌نوشته و پوست (چرم) و پاپیروس، فلز، سفال، سنگ‌های قیمتی و چوب نگاشته شده‌ است. نگارش کتیبه‌ها غالباً هم زمان با تألیف آنهاست. از این رو این آثار هم از نظر زبان شناسی و هم از جهت تاریخی و اجتماعی و گاهی دینی مهم به‌شمار می‌آیند اما طبعاً از نظر ادبی دارای اهمیت چندانی نیستند.
زبان‌های آلگونکویان شرقی زیر گروهی از خانواده زبان‌های آلگونکویان می‌باشند که خود شامل ١٧ زبان هستند. زبان‌های آلگونکویان شرقی از استان ماریتیمه کانادا تا کارولینای شمالی در آمریکا گویشگران محدودی دارند. این گونه زبان‌ها در میان زبان‌های آلگونکویانی از نظر زبانشناسی به عنوان زیرگروه ژنتیکی متفاوتی بیان می‌شوند در حالیکه دو گروه دیگر زبان‌های آلگونکویانی تنها از نظر زبان شناسی، جغرافیایی دسته بندی می‌شوند.
کردی ملکشاهی یا ملگشای از گونه‌های کردی زبان کردی جنوبی است. دانشنامه اتنولوگ از معتبرترین دانشنامه‌های جهان، پروفسور اِوا اِپلر از گروه زبان شناسی دانشگاه روهمپتون و دانشگاه کمبریج و همچنین گروه زبان شناسی دانشگاه پنسیلوانیا گویش ملکشاهی (ملگشای) را در زیر رده گویش‌های جنوبی کردی در کنار گویش‌هایی نظیر فیلی و کلهری تقسیم‌بندی کرده‌اند.
روانشناسی شناختی به بررسی فرآیندهای ذهنی درونی مثل حل مسئله، زبان مادری، حافظه کوتاه مدت و بلند مدت و نحوه یادگیری می‌پردازد. این به نحوه تفکر، درک، ارتباط، به خاطر سپردن و یادگیری افراد می‌پردازد. این شاخه از روانشناسی با عصب شناسی، زبان شناسی و فلسفه ارتباط تنگاتنگی دارد.
اولین کتاب او سومین شامپانزه (۱۹۹۱)، تکامل انسان و ارتباط آن با دنیای مدرن را بررسی کرده و از انسان‌شناسی، زیست‌شناسی تکاملی، ژنتیک، بوم‌شناسی، و زبان شناسی الهام گرفته‌است. این کتاب با استقبال خوبی توسط منتقدان روبه رو شده و برنده جایزه Rhone-Poulenc در زمینه کتب علمی و جایزه کتاب لس آنجلس تایمز شده‌است. در سال ۱۹۹۷، او کتاب دومش به نام چرا رابطه جنسی لذت بخش است؟ را در باب تمایلات جنسی انسان و باز با الهام از مردم‌شناسی، بوم‌شناسی و زیست‌شناسی تکاملی به تحریر درآورد.
گروه مذکور در مفطع تحصیلات تکمیلی در دو رشته زبان شناسی همگاني (کارشناسی ارشد و دکترا) و آموزش زبان فارسي به غير فارسي زبانان (کارشناسی ارشد) دانشجو می پذیرد.