زبان تنگ سروک

معنی کلمه زبان تنگ سروک در لغت نامه دهخدا

زبان تنگ سروک. [ زَ ن ِ ت َ گ ِ س َرْ وَ ] ( ترکیب اضافی ، اِ مرکب ) از زبانهای کهن ایرانی است که هنوز نامی برای آن برنگزیده اند. در تنگ سروک که موضعی است درسرحد شرقی خوزستان نزدیک بهبهان چهار کتیبه مختصر به این زبان وجود دارد که متعلق بعصر اشکانی است. ( از مقدمه برهان قاطع بقلم دکتر معین ص 23 ). رجوع به هنینگ ، کتیبه های پهلوی ، ترجمه دکتر معین ص 16 شود.

معنی کلمه زبان تنگ سروک در فرهنگ فارسی

از زبانهای کهن ایرانی در تنگ سروک که موضعیست در سر حد شرقی خوزستان نزدیک بهبهان

جملاتی از کاربرد کلمه زبان تنگ سروک

به‌طور کلی، آریاگان در زمان ساسانیان یکی از چهار شهر مهم ایران بود. زمین‌های حاصلخیز و آب کافی که از رودخانه‌های مجاور تأمین می‌شد باعث رونق کشاورزی این منطقه شده بود. قرار گرفتن بر راه بین فلات ایران و جلگه خوزستان ارگان را به مرکز تجاری تبدیل نموده بود که اهمیت راهبردی غیرقابل انکاری داشت. بیشتر زمین‌های آریاگان به کشت انگور و زیتون اختصاص داشت و گونه‌های مختلف غلات در ارگان بسیار پربار بودند. بعضی از مورخین آمدن آرین‌ها را به آسیای غربی به قرن چهار دهم قبل از میلاد و برخی به دو هزار سال قبل از میلاد مربوط می‌دارند. چون آثار عیلام و کلدانیان در نزدیکی‌های ارجان از سنگ نبشته‌ها و حجاری‌های تنگ سروک و غیره موجود است معلوم می‌گردد که ارجان از شهرهای پیش از مهاجرت آرین‌ها بوده‌است. مسعودی در کتاب مروج الذهب در شرح آتشکده‌های دوگانهٔ قدیم ایران می‌نویسد: «آتشکده دیگری (معبد ارجان) در شهر ارگان فارس بود و به روزگار بهراسف بنا شده بود. این آتشکده پیش از ظهور زردشت، پسر اسبیمان پیغمبر مجوس بوده‌است».
دیگر مناطق دیدنی عبارتند از: پوشش طبیعی اطراف بخش سرآسیاب یوسفی، تنگ ماغر، دریاچه برم الوان، جنگل بلوط بهمئی، حاشیه رودخانه تلخ، طبیعت منطقه ممبی، دریاچه سد مارون، منطقه طبیعتی - تاریخی تنگ سروک، منطقه گردشگری قلعه نادر.
او برای دیدن پیکرهای سنگی و آثار زیبای دوره اشکانی (الیمایی) تنگ سروک (سولک) از تشان گذشته و دربارهٔ آن چنین می‌نویسد:آثار خانه‌ها، بازارها، ارگ‌ها و حمام‌های متفرق در هر سمت و درختهای کهن‌سال، حکایت از آن دارد که اینجا در ایام حکومت اتابکان لر بزرگ شهری وسیع و با منظر بوده‌است.