روکش رنگی

معنی کلمه روکش رنگی در فرهنگستان زبان و ادب

{contrast seal} [حمل ونقل درون شهری-جاده ای] نوعی روکش آسفالت که برای ایجاد تمایز رنگ بر روی آسفالت روسازی ریخته می شود

معنی کلمه روکش رنگی در ویکی واژه

نوعی روکش آسفالت که برای ایجاد تمایز رنگ بر روی آسفالت روسازی ریخته می‏شود.

جملاتی از کاربرد کلمه روکش رنگی

از هزارهٔ چهارم تا هزارهٔ دوم پیش از میلاد، هنر در ایران، بیشتر شامل عناصری از باورهای دینی می‌شده است. ظروف منقش و کنده‌کاری‌هایی همانند آنچه که در کورانگون و نقش رستم صورت گرفته، از بازماندگان آثار هنری آن دوران هستند. در اواخر هزارهٔ سوم و در هزارهٔ دوم، صنعت برنز در ایران، با مهارت بالا و استادی دنبال شد. در این دوران، سفال‌سازی ظریف گردید و نقوش جاندارانی بر آنان گذارده شد. مجسمه‌هایی نیز در تورنگ‌تپه یافت شده‌اند که احتمال دارد، ساخت مردم همین دوران باشند. در کاخ‌های هخامنشی، با همکاری تمام کشور، تلاش شده است که تصویری از آن دوران نمایش یابد و هنرهای بسیاری در ساخت آنان به کار رفته است؛ سنگ‌نگاره‌ها و کنده‌کاری‌ها، جزئیات رنگی، روکش‌های طلا و برنز و نقوش روی اشیاء درونی ساختمان‌ها، بخشی از هنر هخامنشی هستند که تاکنون حفظ شده‌اند. پس از هنر پارت‌ها که تحت تأثیر هنر یونانی بود، هنر ساسانیان، تمدن ایرانی را بار دیگر زنده کرد. هنر ساسانی، از فرهنگ‌های دیگر هم اثر گرفت اما اساساً ایرانی بود؛ از رویدادهای مهم در این دوران، این بود که معماری طاق‌دار در ساختمان‌ها رواج یافت.
بتن رومی بیشتر در ترکیب با روکش‌ها و سایر تکیه‌گاه‌ها استفاده می‌شد، و فضای داخلی بیشتر با گچ بری ، نقاشی های دیواری یا سنگ مرمر رنگی تزئین می‌گردید. تحولات ابتکاری بیشتر در مواد، بخشی از اصطلاحا انقلاب بتن ، به اشکال ساختاری پیچیده کمک کرد. برجسته ترین نمونه از این آثار گنبد پانتئون ، بزرگترین و قدیمی ترین گنبد بتنی غیر مسلح جهان است.
سرخ گلناری نام استفاده‌شده توسط شرکت‌های سازنده، یک سایه از رنگ‌های سرخ شبیه به گل انار یا آب‌نبات سیب است. روش معمول برای تولید یک روکش آب نباتی استفاده از یک لایه پایه فلزی و به دنبال آن یک پوشش رنگی شفاف است. یک لایه شفاف نهایی درخشانی بیشتری را اضافه می‌کند.
نانوپوشش‌های خودتمیزشونده معمولاً روکش یا پوشش، به لایه نازکی گفته می‌شود که بر روی ماده کشیده می‌شود تا ویژگی‌های سطح ماده مورد نظر را بهبود بخشیده یا برای آن، جلوه و سیمای بهتری ایجاد کند. در طراحی معماری، از بسیاری از مصالح طبیعی استفاده می‌شود که دارای ویژگی‌های مطلوب بصری و ظاهری هستند، اما از دوام و پایداری خوبی در برابر عوامل مهاجم برخوردار نیستند و نیازمند لایه‌ها و پوشش‌های محافظی بر روی جبهه خارجی خود هستند. افزون بر این، مطلوبیت‌هایی مانند رفع آلودگی یا خود تمیز شوندگی بر روی نما به وسیله پوشش میسر می‌شود. پوشش‌های رنگی خود تمیز شونده در این گستره تعریف قرار می‌گیرند.