روضه ورود به کربلا

معنی کلمه روضه ورود به کربلا در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] روضه ورود به کربلا، از جمله روضه های مربوط به عزاداری برای امام حسین (ع) است که در دهه اول محرم خوانده می شود. این روضه که معمولا در شب دوم محرم خوانده می شود، درباره ماجرای ورود امام حسین(ع) به کربلا است. روضه خوان در این مجلس به سخنان امام حسین(ع) هنگام رسیدن به کربلا اشاره می کند که در آن امام حسین(ع) از وقایع روزهای آینده و مصائب اهل بیت خبر می دهد. همچنین با بیان چگونگی پیاده شدن بانوان از مرکب ها به کمک جوانان بنی هاشم، گریزی به تنها شدن حضرت زینب(س) پس از شهادت امام حسین(ع) هنگام سوار شدن بر مرکب زده می شود.
امام حسین(ع) روز پنج شنبه، دوم محرم سال ۶۱ق وارد کربلا شد (روزهای دیگری غیر از پنج شنبه نیز نقل شده است)؛ از این رو، روضه ورود به کربلا را در شب دوم محرم می خوانند.
موضوع این روضه، ماجرای غم انگیز ورود امام حسین(ع) به کربلا و سخنان آن حضرت در مواجهه با این رویداد است. بنابر پاره ای از روایات آن حضرت هنگام توقف در کربلا گفت: «این، جای کرب(رنج) و بلا است. اینجا، جای مرکب ها و و بار و بنه ما است. اینجا قتلگاه مردانمان و جای ریخته شدن خونمان است.»

جملاتی از کاربرد کلمه روضه ورود به کربلا

در سال 1337 هجرى قمرى مشرف به كربلا و كاظمين شدم . عيد غدير در كاظمين بودم وبه شرف زيارت آن دو امام همام موفق شدم . بعد از آن نزد مرحوم آقاسيداسماعيل صدر رفتم و سپس با كشتى كوچك به بصره آمدم . در آنجا به انتظار جهازدودى نشستم و انتظارم تا 28 ذيحجه به طول انجاميد. زمانى كه وارد شد، آن را توقيفكردند و چتى براى سوار شدن نداند. براى سفر به خرمشهر، من تنها نبودم وچهل نفر ديگر از اهل فسا و نوبندگان و فدشكو نيز با من بودند. وضع را كه چنينديديم ، ناچار به كشتى بادى نشستيم . چند نفر آنها زن و بچه بود. به سمت بوشهرحركت كرديم . روز دوم محرم ، همراهانم از من تقاضا كردند كه يك روضه بخوانم . دربلندى يى قرار گرفتم و روضه ورود امام حسين عليه السلام به كربلا را خواندم .دانستند كه من از ذاكرين مصيبت هستم .
روى يك جاى بلند قرار گرفتم و روضه ورود( حضرت امام حسين (ع ) ) را به كربلا خواندم . مردم فهميدند كه من از ذاكرين و مصيبت خوانان هستم .