رمزگذاری داده ها
جملاتی از کاربرد کلمه رمزگذاری داده ها
بلوفیش یک رمزنگاری قطعهای است که دادهها در فطعههای ۸ بایتی رمز میکند. الگوریتم شامل دو بخش است: یک بخش بسط کلید و یک بخش رمزگذاری داده. بسط کلید یک کلید با طول متغیر و حداکثر ۵۶ بایت (۴۴۸بیت) را به آرایهای از چندین زیرکلید مجموعاً ۴۱۶۸بایت، تبدیل میکند
پایان قرن بیستم و سالهای اولیه قرن بیست و یکم شاهد پیشرفتهای سریع در ارتباطات راه دور، سختافزار، نرمافزار و رمزگذاری دادهها بود. در دسترس بودن تجهیزات محاسباتی کوچکتر، قوی تر و ارزانتر پردازش الکترونیکی دادهها باعث شد که شرکتهای کوچک و کاربران خانگی دسترسی بیشتری به آنها داشته باشند. این تجهیزات به سرعت از طریق شبکههای رایانه مثل اینترنت به هم متصل شدند.
امنیت بالای دادهها در مرکز داده مزیت مهمی برای کسبوکارهاست. مرکز داده با استفاده از فایروالها، آنتیویروسها و با بهرهگیری از رمزگذاری دادهها، موجب بالا رفتن ایمنی دادهها در برابر اقدامات مخرب یا هر نوع رویدادی میشود که میتواند به از دست رفتن دادهها منجر شود.
در سال ۲۰۱۲، او عضو انجمن ریاضی آمریکا شد. در همان سال اعلام شد که وی برای دریافت مدال ملی علوم انتخاب شدهاست. در سال ۲۰۱۴، «به دلیل کمک به نظریه کدگذاری، رمزگذاری دادهها، ارتباطات و بازیهای ریاضی» وی به عنوان همکار[ق] انجمن ریاضیات صنعتی و کاربردی[ک] انتخاب شد.
بنسازه رایانش IBM Notes نخستین نرمافزاری بود که بهطور گسترده از رمزنگاری کلید عمومی برای شناسایی کارخواه-سرور و سرور-سرور، و برای رمزگذاری دادهها استفاده کرد. تا هنگام تغییر قوانین رمزگذاری آمریکا در سال ۲۰۰۰ آیبیام و شرکت نرمافزاری لوتوس، از ارائه نسخههای نرمافزار Notes که از الگوریتمهای کلید متقارن با طول بیش از ۴۰ بیت استفاده میکردند منع میشدند. در سال ۱۹۹۷ لوتوس با آژانس امنیت ملی مذاکره و توافق کرد تا نسخههایی را ارائه دهد که از کلیدهای قویتر با طول ۶۴ بیت پشتیبانی میکرد اما ۲۴ بیت آن با یک کلید ویژه، رمزگذاری شده و در یک پیام گنجانده میشدند تا یک «ضریب کاهش بار کاری» برای آژانس امنیت ملی فراهم کند. این رمزگذاری ۶۴ بیتی، از کاربران Notes در بیرون از آمریکا در برابر جاسوسی صنعتی از بخش خصوصی محافظت میکرد اما در برابر جاسوسی حکومت فدرال آمریکا حفاظتی نداشت.
گلومب مخترع کدگذاری گلومب بود که نوعی رمزگذاری مبتنی بر آنتروپی[خ] است. خطکش گلومب[د]، که در نجوم و رمزگذاری دادهها مورد استفاده قرار میگیرد نیز به یاد او نامگذاری شدهاست. علاوه بر این، یکی از تکنیکهای اصلی تولید آرایههای کاستاس[ذ]، روش تولید گلومب-لمپل[ر] است.
در بعضی از مواقع، متدها برای رمزگذاری دادههای پرونده در خود سامانه پروندهای شامل میشوند. این روش بسیار مؤثر است چراکه دیگر نیازی به سودمندیهای سامانه پروندهای برای دانستن هر قسمت از رمزگذاری برای مدیریت مؤثر داده، نیست. ریسکهای موجود در رمزگذاری شامل این حقیقت است که یک مهاجم میتواند دادهها را کپی و با استفاده از ابزاری آن را رمزگشایی کند از دست دادن هر جخش از رمزها به معنی از دست دادن دادهها میباشد.
با وجود تبادل عظیم اطلاعات از طریق اینترنت، رمزگذاری دادهها (غیرقابل فهم یا غیرقابل خواندن کردن دادهها)، لایه سوکتهای امن بهعنوان استاندارد ایمنی و رمز عبور معتبر، جداسازی دادهها روی رایانههای متعدد و تفکیک پایگاه دادهها (جدا نگه داشتن اطلاعات مشتریان) روشهای پیشرفته در ایمنی دادهها هستند؛ که میتوانند از دستیابی هکرها به دادهها جلوگیری کنند.