معنی کلمه رقیه دختر امام حسین در دانشنامه اسلامی
رقیه فرزند امام حسین بن علی(ع) امام سوم شیعیان است. نام مادر او در منابع نیامده است. در برخی گزارش های نسب شناسی در میان دختران امام حسین نام برده شده است. ابن فندق در کتاب لباب الانساب از دختری به نام رقیه برای امام حسین در کنار فاطمه و سکینه یاد کرده است. ابن فندق وی در جای دیگر فاطمه، سکینه، زینب و ام کلثوم را دختران امام حسین ذکر می کند و می افزاید زینب و ام کلثوم در کودکی از دنیا رفتند. محمد بن طلحه شافعی دختران امام را چهار تن دانسته و تنها از زینب، سکینه و فاطمه نام برده است و نام دختر چهارم را ذکر نکرده است. نجم الدین طبسی از گزارش ابن فندق و مطالب السئول به این نتیجه رسیده که نام دختر چهارم امام حسین(ع) رقیه و کنیه او ام کلثوم است. با این حال بیشتر منابع تاریخی دختری به نام رقیه برای امام ذکر نکرده اند؛ شیخ مفید تنها سکینه و فاطمه را به عنوان دختران امام حسین ذکر می کند.
[ویکی شیعه] رقیه دختر امام حسین (ع). رُقَیة دختر امام حسین (ع)، فرزندی منسوب به امام سوم شیعیان است که بنا به برخی گزارش ها در واقعه کربلا حضور داشت و پس از آن به همراه کاروان اسراء به شام برده شد و در آنجا در سه یا چهار سالگی درگذشت. زیارتگاهی در دمشق به وی منسوب است.
درباره نام، چگونگی وفات، مزار منسوب و همچنین انتساب وی به امام حسین تردید و اختلاف است.
رقیه بنت الحسین در برخی گزارش های نسب شناسی در میان دختران امام حسین نام برده شده است. ابن فندق در کتاب لباب الانساب از دختری به نام رقیه برای امام حسین در کنار فاطمه و سکینه یاد کرده است. ابن فندق وی در جای دیگر فاطمه، سکینه، زینب و ام کلثوم را دختران امام حسین ذکر می کند و می افزاید زینب و ام کلثوم در کودکی از دنیا رفتند. محمد بن طلحه شافعی دختران امام را چهار تن دانسته و تنها از زینب، سکینه و فاطمه نام برده است و نام دختر چهارم را ذکر نکرده است. نجم الدین طبسی از گزارش ابن فندق و مطالب السئول به این نتیجه رسیده که نام دختر چهارم امام حسین(ع) رقیه و کنیه او ام کلثوم است. با این حال بیشتر منابع تاریخی دختری به نام رقیه برای امام ذکر نکرده اند؛ شیخ مفید تنها سکینه و فاطمه را به عنوان دختران امام حسین ذکر می کند.