رطوبت نما
جملاتی از کاربرد کلمه رطوبت نما
از طرف دیگر، دیوار شیشهای یک سیستم خود ایستا است و باری را به سازهٔ ساختمان اضافه نمیکند. علاوه بر این، نسبت به نمای شیشهای در مقابل زلزله، تغییرات آب و هوایی (گرما، سرما، رطوبت، باد) مقاومتر هستند.
جداره بنا حد فاصل بین ازاره و رخ بام است و غالباً دارای اجزاء مختلفی همچون بازشوها، درها، پنجرهها، قاب بندی، تزئینات، لغاز، تاق نما و... میباشد. سطوح پر و خالی جداره و مصالح بکار رفته در اجزای آن، به سبب وجود بخشهای مختلف با فرمها و اشکال متفاوت، متنوع بوده و به فرسایش و تخریب مضاعف این بخش از نما میانجامد. تدابیر مختلفی برای کاستن از اثرات فرستایشی رطوبت بر جداره اعمال گردیده است که برخی از آنها عبارتند از:
خانههای غیرفعال طوری طراحی شدهاند که تبادل هوا با محیط بیرونی از طریق یک مبدل ایجاد میشود و بسته به نوع هوا در بیرون این مبدلها هوای داخل را کنترل میکنند، دلیل دیگر عایق بندی ساختمانها مدیریت دقیق رطوبت و نقطه شبنم است که با استفاده از آببندی کلیه اجزای ساختمان و نما بدست میآید.
ازاره بنا تحت تأثیر آبهای روان، ترشحات آبهایی که بر روی زمین ریخته میشود و رطوبت بالارونده از پی و زمین زیر پی قرار دارد. برای محافظت این قسمت از نما تدابیری اعمال میگردد.