معنی کلمه رضوی مرتضی در دانشنامه اسلامی
پدر بزرگش مرحوم حاج شیخ عباسقلی رضوی و جد بزرگوارش مرحوم شیخ رضاقلی رضوی (اورموی) از فقهای برجسته زمان خود بودند. شیخ رضاقلی علاوه بر فقه، در کیهان شناسی، تقویم نویسی، طب، ریاضیات و هنر معماری نیز تبحر داشت. در ایام جوانی معلم شاهزاده ملک قاسم میرزا و فرزندان او بوده، او در پی درگیری و مقابله با حاکم و سردار ارومیه، ناگزیر منطقه سولدوز را برای اقامت برگزیده بود. جد بزرگترش، حاج شیخ محمد علی کاظمینی از شهر کاظمین به ارومیه مهاجرت کرده بود و از علمای بزرگ آن دیار به شمار می رفت.
مرتضی رضوی در اواخر سال 1340ش، پس از تحصیل دوره ابتدایی و علوم مقدماتی به شهر مقدس قم عزیمت نمودند و در محضر اساتید بزرگ، به تحصیل علوم و معارف اسلامی پرداختند: دروس فلسفه و منطق را نزد بزرگانی چون انصاری شیرازی، شهید دکتر مفتح و استاد مرتضی مطهری گذراندند. فقه و مکاسب را در محضر آیت الله فاضل لنکرانی و آیت الله جعفر سبحانی و درس «خارج» را مدتی نزد آیت الله داماد و آن گاه از کلاس درس خارج آیات عظام گلپایگانی، شریعتمداری و ملکوتی بهره مند شدند.
وی که در یک خانواده و خاندان بزرگ فرهنگی رشد یافته اند، از همان اوان کودکی با محافل نقد و بحث علمی، مذهبی مأنوس و آشنا بوده اند، هم چنان که خود بیان می دارند، در کلام، اعتقادات و اسلام شناسی، شاگرد پدر و مرهون راهنمایی های مستمر ایشان بوده اند. در سن 19 سالگی کتاب «خلقت آدم و بحثی در تکامل» را با مقدمه شهید دکتر مفتح تحریر و به چاپ می رسانند.
ایشان در زمینه تحلیل و نقد فلسفه های غربی، و شناخت ادیان شرقی (هند و چین) تحقیقات گسترده انجام داده اند.
بعضی از آثار و تألیفات ایشان: