[ویکی فقه] رشوه خواری منافقان (قرآن). نَفَق، ایجاد سوراخى در زمین است که راه رهایى داشته باشد -همانند سوراخ موش - به حکومت رسیدن منافقان و سبب روى آوردن آنان به رشوه خواری:... رَأَیْتَ الَّذِینَ فِی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ ... فَهَلْ عَسَیْتُمْ إِنْ تَوَلَّیْتُمْ أَنْ تُفْسِدُوا فِی الْأَرْضِ وَ تُقَطِّعُوا أَرْحامَکُمْ. محمّد/سوره۴۷، آیه۲۰. رشوه خوارى، از ویژگیهاى منافقان عصر بعثت:یا أَیُّهَا الرَّسُولُ لا یَحْزُنْکَ الَّذِینَ یُسارِعُونَ فِی الْکُفْرِ مِنَ الَّذِینَ قالُوا آمَنَّا بِأَفْواهِهِمْ وَ لَمْ تُؤْمِنْ قُلُوبُهُمْ وَ مِنَ الَّذِینَ هادُوا سَمَّاعُونَ لِلْکَذِبِ سَمَّاعُونَ لِقَوْمٍ آخَرِینَ لَمْ یَأْتُوکَ یُحَرِّفُونَ الْکَلِمَ مِنْ بَعْدِ مَواضِعِهِ یَقُولُونَ إِنْ أُوتِیتُمْ هذا فَخُذُوهُ وَ إِنْ لَمْ تُؤْتَوْهُ فَاحْذَرُوا وَ مَنْ یُرِدِ اللَّهُ فِتْنَتَهُ فَلَنْ تَمْلِکَ لَهُ مِنَ اللَّهِ شَیْئاً أُولئِکَ الَّذِینَ لَمْ یُرِدِ اللَّهُ أَنْ یُطَهِّرَ قُلُوبَهُمْ لَهُمْ فِی الدُّنْیا خِزْیٌ وَ لَهُمْ فِی الْآخِرَةِ عَذابٌ عَظِیمٌ سَمَّاعُونَ لِلْکَذِبِ أَکَّالُونَ لِلسُّحْتِ فَإِنْ جاؤُکَ فَاحْکُمْ بَیْنَهُمْ أَوْ أَعْرِضْ عَنْهُمْ وَ إِنْ تُعْرِضْ عَنْهُمْ فَلَنْ یَضُرُّوکَ شَیْئاً وَ إِنْ حَکَمْتَ فَاحْکُمْ بَیْنَهُمْ بِالْقِسْطِ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُقْسِطِینَ. مائده/سوره۵، آیه۴۱. ۱. ↑ فراهیدی، خلیل بن احمد، العین، ج۵، ص ۱۷۷، «نفق». ...
جملاتی از کاربرد کلمه رشوه خواری منافقان
امیرنشینهای ارمنی چندین بار در مواقعی که نمایندگان عربها در ارمنستان به سیاست فشارها و سختگیریهای مذهبی خود برمیگشتند یا به افراط کاریهایی در زمینه مالیات ستانی و رشوه خواری دست میزدند یا بار خراجها کمرشکن میشد، ضد عربها دست به اسلحه بردند، و در اغلب این مبارزات شاهزادگان ارمنی توانستند برای مدتی عربها را از مواضعی که در درههای بزرگ در اشغال خود داشتند بیرون برانند. عربها با اعزام ارتشهای عظیم و با اتخاذ سیاست مدبرانه تفرقه بینداز و حکومت کن امیرنشینان ارمنی را ضد یکدیگر تحریک میکردند و با استفاده از عدهای از آنها ضد عدهای دیگر سرانجام موفق شدند آن درههای بزرگ را دوباره به تصرف درآورند.
اقتصاد به شدت دولتی ایران نتوانست آنگونه که در قانون اساسی پیشبینی شده بود خود را با «بخش خصوصی» و «بخش تعاونی» هماهنگ سازد و عملاً نه تنها تعاونیها آنگونه که باید رشد نکردند بلکه خصوصیسازی هم به کج راهه رفت و فوراً «تحریم» ها بهانهای شد برای مسکوت ماندن آن دو و در عوض آغاز جستجوی راه کارهایی جهت «دور زدن تحریم». با هدفهایی به ظاهر خیرخواهانه اما در واقع فرصتی بینظیر شد برای «رانت خواری»، «قاچاق رسمی»، «اختلاس» و «رشوه خواری» در بدنه فرسوده اقتصاد دولتی. اینجا بود که ناکارآمدی اقتصاد ایران خود را بیشتر نشان داد و ورود شتابزده صاحبان «قدرت سیاسی» به بازار آسیب دیده تجارت نیز باعث بدتر شدن وضعیت شد و تا جاییکه در رسانههای ایران بهطور مکرر اخباری از سوءاستفاده مالی، اختلاس یا رشوه خواریها به گوش میرسد و بهنظر میرسد ذهن ملت نیز به شنیدن آن عادت کرده است.
حسين آژدان (بهمن مفيد)، كه مسئول برقرار كردن نظم محله است، در كنار همسر (آرزو غفاري) و فرزندانش زندگی خوش و آرامی دارد، تا اينكه با رقاصه ای به نام شبنم (شهناز تهرانی) آشنا و كانون خانوادگی اش از هم پاشيده می شود. جلال (احمد معينی)، كه از اوباش محل است و قصد تصاحب شبنم را دارد، اسباب دردسر حسين آژدان می شود و حيثيت او را برباد می دهد. جلال و نوچه هايش بارها سر راه حسين آژدان قرار می گيرند و حسين را متهم به رشوه خواری می كنند. شبنم كه شاهد مشكلات حسين آژدان و از هم پاشيدن خانواده ی او است با فداكاری پای خود را از زندگي حسين بيرون می كشد، و او را به خانه و زندگي اش باز می گرداند.
«این اداره بزودی دستیاران لایق و قابل اعتمادی به ویژه در میان ارمنیان پیدا کرد. اینان وقتی فهمیدند نسبت به فساد و رشوه خواری که از عادت جاری مشرق زمینیان بود چشم پوشی نمیشد و دولت برای مقاومتی که آنان در برابر این اعمال ناپسند از خود نشان میدهند از آنان حمایت خواهد کرد تبدیل به دستیاران زبده و ارجمند حکومت شدند. هم ایشان بودند که برای نخستین بار ثابت کردند ترکیه هم میتواند کارمندان لایق و پاکدامن تربیت کند.»
مستو فیان علاوه بر در آمدهای آشکار و پنهان که از راههای نامشروع، حسابسازی و تقلب درمیآوردند از راه رشوه خواری برای راه انداختن کار ارباب رجوع یا بر قراری حقوق آنها که سندش را در دست داشتند و به بهانه پیدا کردن محل خالی، رشوههای کلانی از آنها میگرفتند. در این مورد رسوم خاصی تعیین نشده بود هر چقدر که مستوفی دلش میخواست ارباب رجوع را میچاپید و اینجا از خاطرات ارفع الدوله مثالی میآوریم
«این پس ماندههای حزب ترکان جوان سابق که میبایستی پاسخگوی میلیونها تن از اتباع مسیحی کشورمان که به صورت انبوه از خانههای خود رانده شدند و به طرز وحشیانهای به قتل رسیدند، از قانون جمهوریت سرکشی میکنند. آنها تاکنون از راه غارت و چپاول، سرقت و رشوه خواری، ارتزاق نمودهاند و نسبت به هر اندیشه یا پیشنهادی جهت قبول انجام کار مفید و امرار معاش از راه عرق جبین، ابراز مخالفت میکنند.»
در ماه مه ۲۰۱۱ ادعاهای مربوط به فساد در داخل مقامات ارشد فیفا سوالاتی را در مورد مشروعیت جام جهانی که در قطر برگزار میشود، مطرح کرد. به گفته جک وارنر معاون وقت رئیس کونکاکاف، ایمیلی در مورد احتمال 'خرید' قطر در جام جهانی ۲۰۲۲ از طریق رشوه دهی از طریق محمد بن همام که در آن زمان رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا بود، علنی شدهاست. مقامات قطر در تیم پیشنهادی برای سال ۲۰۲۲ هرگونه خلافی را تکذیب کردهاند. یک خبرچین که فاش کرد فادرا المجید است، ادعا کرد که چندین مقام آفریقایی از سوی قطر ۱٫۵ میلیون دلار دریافت کردهاند. او بعدها ادعاهای رشوه خواری خود را پس گرفت و بیان کرد که آنها را بهمنظور انتقام از تیم پیشنهادی قطر بیان کردهاست. او همچنین قرار گرفتن تحت هرگونه فشار برای عقب نشینی را تکذیب کرد. فیفا تأیید کرد که ایمیلی با مضمون عقب نشینی از وی دریافت کردهاست.
جرم مالی جرمی است که دربرابر دارایی انجام میشود و دربرگیرنده تبدیل غیرقانونی مالکیت اموال (ازآن یک نفر) به استفاده و منفعت شخصی است. جرایم مالی در برگیرنده کلاهبرداری (کلاهبرداری چک، کلاهبرداری از کارت اعتباری، کلاهبرداری در وام مسکن، کلاهبرداری پزشکی، کلاهبرداری شرکتی، کلاهبرداری اوراق بهادار (از جمله تجارت داخلی)، کلاهبرداری بانکی، کلاهبرداری بیمه، دستکاری بازار، پرداخت (محل فروش) و تقلب در مراقبتهای بهداشتی باشد)، دستبرد، فرار مالیاتی، رشوه خواری، آشوب، اختلاس، سرقت هویت، پولشویی و جعل (همچون چاپ پول تقلبی و کالاهای مصرفی).