رشاد علی اکبر

معنی کلمه رشاد علی اکبر در دانشنامه آزاد فارسی

رَشاد، علی اکبر (۱۳۳۵ش)
رَشاد، علی اکبر
پژوهشگر علوم دینی، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشۀ اسلامی. تحصیلات خود را در زمینۀ فقه و فلسفه اسلامی در محضر اساتید حوزه های علمیۀ تهران و قم سپری کرد. سال ها به تدریس در زمینۀ فلسفه، فقه و اصول اشتغال داشته است. رشاد جهت حضور و ارائه مقاله در کنفرانس های داخلی و بین المللی شرکت کرده است. عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضویت در هیئت علمی مرکز گفت وگوی ادیان و ریاست انجمن دولتی ایران و یونان از مناصب اوست. وی همچنین مؤسس و رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشۀ اسلامی است. رشاد شعر نیز می سراید. علاوه بر مقالات متعدد در نشریات داخلی و خارجی آثاری نیز به رشتۀ تحریر درآورده است که برخی از آن ها عبارت اند از الهیات فلسفی (دروس منظومه حاج ملاهادی سبزواری)؛ دین پژوهی معاصر (۱۳۸۲)؛ سنن حاکم بر تاریخ از منظر قرآن (۱۳۶۵)؛ قَبَسات (دیوان اشعار، ۱۳۷۲)؛ شهود و شیدایی (تأملاتی در فلسفۀ هنر، ۱۳۷۵)؛ و شور اشراق (مجموعه مقالات در زمینۀ شعر و ادب، ۱۳۷۶).

معنی کلمه رشاد علی اکبر در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] علی اکبر رشاد محقق، پژوهشگر، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی،رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در رمضان المبارک 1377ق، برابر با اردیبهشت ماه سال 1335ش متولد گردید.
وی تحصیل مراحل عالی فقه و فلسفه اسلامی را در نظر استادان برجسته حوزه های علمی اسلامی تهران و قم سپری کرد، و اکنون سالهاست به تحقیق و تدریس در زمینه فلسفه، منطق، فهم دین، و فقه و اصول اشتغال دارد.
آقای رشاد جهت حضور و ارائه مقاله در کنفرانس های علمی و مجامع فرهنگی به کشورهای مختلف از جمله آلمان، آمریکا، اتریش، اسپانیا، انگلستان، ایتالیا، بوسنی، پاکستان، ترکیه، سریلانکا، سوئیس، سوریه، عربستان، قبرس، لبنان، واتیکان، هند، یونان و... سفر کرده است.
علی اکبر رشاد بیش از دو دهه است که در زمینه فلسفه، فلسفه دین، فقه و اصول به تحقیق و تدریس مشغول است. وی عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی، عضو هیئت علمی مرکز گفت وگوی ادیان، رئیس انجمن دوستی ایران و یونان، مؤسس و رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است.
علی اکبر رشاد سرپرست تدوین کتاب دانشنامه امام علی(ع) است. کتاب مذکور، در دوره بیست ویکم انتخاب کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به عنوان کتاب سال برگزیده شد. علاوه بر آن سرپرستی و هدایت دانشنامه قرآن شناسی، سرپرستی و هدایت دانشنامه فرهنگ فاطمی(س)، نظارت علمی بر تحقیق فقه و حقوق خانواده و فلسفه آن را نیز عهده دار بودند.

جملاتی از کاربرد کلمه رشاد علی اکبر

بنای اولیه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در سال ۱۲۷۳ جهت مداوای بیماری ریوی مظفرالدین شاه قاجار و به توصیه پزشک معالج او احداث شد. پس از آن، مسیحِ دانشوری، کاخ مظفری را در شمالی‌ترین نقطهٔ تهران (شاه آباد سابق و دارآباد فعلی) به یک مدرسهٔ پرستاری تبدیل کرد. سال‌ها بعد(۱۳۷۱ه‍.ش) علی اکبر ولایتی با همراهی چند تن از استادان پزشکی (مسجدی، طباطبایی، حسنتاش و بهادری) مرکزِ تحقیقات سل و بیماری‌های ریوی که در محوطهٔ فیزیکی این مرکز پزشکی قرار دارد را تأسیس نمودند و در سال ۱۳۷۷ با ادغام این مرکز با بیمارستان مسیح دانشوری، «مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانیِ سل و بیماری‌های ریویِ دکتر مسیح دانشوری»، پایه‌گذاری شد.
علی‌اکبر ولایتی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی در امور بین‌الملل، روز چهارشنبه ۲۹ آذر ۹۶ با اعلام اینکه «به عراق، سوریه یا لبنان سلاح داده‌ایم تا در مقابل داعش و تروریست ایستادگی کنند» گفت که «جمهوری اسلامی ایران هیچ موشکی به یمن نداده‌است». سخنان علی اکبر ولایتی در مورد ارسال سلاح به کشورهایی مانند سوریه در شرایطی ابراز شده‌است که تاکنون مقام‌های جمهوری اسلامی ایران تأکید می‌کردند که کمک تهران به دمشق تنها به اعزام مستشار محدود می‌شود.
رضا شاه بر آن بود با به کار گرفتن قوانین مدنی سکولار در ایران به هدف دوم خود یعنی پایان دادن به حق کاپیتولاسیون در ایران برسد. رضاشاه عقیده داشت زمانی که کشور دادگاه‌هایی با قوانین سکولار داشته باشد می‌تواند قوانین ویژه ای برای اتباع خارجی را لغو نماید و همه، چه اتباع خارجی و چه محلی در برابر قوانین سکولار برابر هستند وجوابگو می‌باشند. در کمیسیونی که ریاست آن بر عهده علی اکبر داور وزیر دادگستری وقت بود برای نخستین بار قوانین مدنی و قضایی سکولار ایران با توجه به قوانی مدنی فرانسه نوشته شد. ۲۱ اردیبهشت ۱۳۰۷ رضا شاه کاپیتولاسیون را برای همه اتباع خارجی در ایران لغو کرد.
ای جان جهان تازه جوانم علی اکبر جانم علی اکبر
به آیین کشتی پهلوانی برگزار می‌شد و از آن دوره به بعد فرهنگ نوین ورزشی پا گرفت و باشگاه‌ها راه‌اندازی شدند. در سال ۱۳۲۳ و با پیشنهاد انجمن ملی تربیت‌بدنی، برگزاری رقابت‌های کشتی پهلوانی را به شکلی رسمی تصویب شد تا هر سال پهلوان ایران از این رقابت‌ها شناخته شود و بازوبند پهلوانی را به صورت امانت برای یک سال پیش خود داشته باشد و چنانچه این قهرمانی را در سه سال پیاپی تکرار کرد دارنده همیشگی بازوبند پهلوانی شود. پهلوان علی اکبری از پهلوانان کرمانشاه است.
در زمینه‌های سیاسی، رائفی‌پور در زمرهٔ سخنرانان حکومتی تلقی می‌شود. او سید ابراهیم رییسی نامزد اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶ ایران، را یاور شب‌هنگام فقرا توصیف کرد که تلاش در مشابهت سازی آن با داستان‌های امام اول شیعیان دارد. پس از حمایت تتلو از رئیسی در این انتخابات، علی اکبر رائفی‌پور در حمایت از او در نامه‌ای سرگشاده اعلام کرد که به حال تتلو غبطه می‌خورد زیرا که او معیار تشخیص حق از باطل است.
با وقوع انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷و لغو قانون حمایت از خانواده مصوب ۱۳۵۴ موضوع چند همسری و صیغه دوباره وارد قوانین شد. در سال ۱۳۶۱ تغییرات و اصلاحاتی در قانون مدنی ایران انجام شد از جمله آنکه در کتاب هفتم از جلد دوم این قانون ضمن به رسمیت شناختن ازدواج موقت در کنار ازدواج دائم در قوانین کشور برای آن ماده قوانینی هم در نظر گرفته شد. با این حال بحث عمومی دربارهٔ ازدواج موقت و صیغه در اواسط دهه شصت خورشیدی با سخنان علی اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس وقت که صیغه را به عنوان راهکاری برای مقابله با معضلات جنسی جوانان مطرح کرده بود، دامن زده شد ولی این بحث به علت مخالفت‌های سنگینی که پیش‌آمد برای بیش از یک دهه به حاشیه رفت. با این حال مقوله ازدواج موقت در سال ۱۳۸۱ نیز با طرح راه‌اندازی خانه عفاف بالا گرفت که بعد اعلام شد طراح آن دستگیر شده و خود سابقه منکراتی داشته‌است. در این بین گزارش‌های متعددی از فروش خدمات جنسی با انجام متعه ثبت شد، مثلاً در قم که روزانه هزاران زائر و مسافر به آن رفت و آمد دارند.
در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۹۲) دو وبینار توسط تشکل‌های عضو سفیران سبز امید جهت بررسی نحوه حضور فعالان جنبش سبز در این انتخابات برگزار گردید. در هفتم اردیبهشت ماه ۱۳۹۲ وبینار «انتخابات ۹۲، فرصت‌ها و چالش ها» توسط تشکل‌های کادص و رسام و با حضور مرتضی کاظمیان و علی افشاری برگزار شد. همچنین در ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۲ وبینار «جنبش سبز و انتخابات ریاست جمهوری» توسط تشکل‌های کادص و رساب و با حضور رجبعلی مزروعی و علی اکبر موسوی خوئینی برگزار شد.
در ۱۹۷۱، گروههای از فدائیان خلق به رهبری علی اکبر صفایی فراهانی در کوههای گیلان که مناسب جنگهای چریکی بود مستقر شدند. آنها در فوریه آن سال اولین عملیات چریکی تاریخ ایران را با حمله به یک پاسگاه ژاندارمری در سیاهکل، و کشتن سه مأمور انجام داده و به جنگل بازگشتند. شاه شدیداً پاسخ داد، و برادرش را در راس یک نیروی مجهز به منطقه اعزام کرد، نتیجتاً تعداد زیادی از سربازان و ۳۰ فدایی کشته شدند. ۱۱ فدایی دستگیر شدند که ۱۰ نفرشان تیرباران شدند و دیگری در اثر شکنجه جان باخت.
در ماتم تو مرثیه رانم علی اکبر جانم علی اکبر