معنی کلمه رستگار فسایی منصور در دانشنامه آزاد فارسی
رستگار فسایی، منصور (فسا ۱۳۱۷ش) رستگار فسایی، منصور پژوهشگر و مصحح ایرانی. در ۱۳۳۷ش در رشتۀ زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه شیراز فارغ التحصیل شد. سپس در همان رشته از دانشگاه تهران دانشنامۀ کارشناسی ارشد (۱۳۴۷) و دانشنامۀ دکتری گرفت (۱۳۴۹) و به عضویت هیئت علمی دانشگاه شیراز درآمد. از آثار اوست: تصویرآفرینی در شاهنامۀ فردوسی؛ مجموعه مقالات دربارۀ شعر و زندگی سعدی؛ مجموعه مقالات دربارۀ شعر و زندگی حافظ؛ اژدها در اساطیر ایران؛ تصحیح و تحشیۀ فارسنامۀ ناصری (دو جلد) برندۀ جایزۀ کتاب سال جمهوری اسلامی ایران (۱۳۶۸)؛ بیست گفتار دربارۀ شاهنامۀ فردوسی؛ انواع شعر فارسی.
معنی کلمه رستگار فسایی منصور در دانشنامه اسلامی
[ویکی نور] دکتر «منصور رستگار فسایی»، فرزند علی محمد، در ششم بهمن ماه 1317ش، در محله بازار فسا، دیده به جهان گشود. پدرش کارمند وزارت دارایی بود که مدت ها ریاست حسابداری و معاونت ادارات دارایی فسا، کازرون و آباده را بر عهده داشت. مادرش بانو شریعت مروج، دختر مرحوم حاج نصر الله مروج از تجار بسیار مؤمن و متقی شهرستان فسا بود که خود نیز آیتی از تقوا و فضیلت به شمار می آمد. وی تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان روزبهان اوحدی و تحصیلات متوسطه را در دبیرستان ذوالقدر فسا ادامه داد و در سال 1337ش، با کسب رتبه اول، امتحانات ششم ادبی را گذراند و بدون کنکور و با اخذ بورس تحصیلی، در رشته زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات شیراز، به تحصیل پرداخت و در طول تحصیل، به خاطر احراز رتبه دوم در رشته زبان و ادبیات فارسی، به اخذ مدال نقره حکمت (اهدایی شادروان علی اصغر حکمت) و جوایز نقدی شادروان دکتر صورتگر توفیق یافت. پس از فراغت از تحصیل، از 1340/7/22ش، به استخدام وزرات فرهنگ (آموزش و پرورش) درآمد و در دبیرستان ذوالقدر فسا به تدریس پرداخت و سپس به مدیریت دبیرستان حکمت فسا منصوب گردید و مدت دو سال در این سمت انجام وظیفه کرد و کتاب «آتشکده» در تاریخ و جغرافیای شهر باستانی و تاریخی فسا را در این دوران منتشر ساخت. بعد از کسب لیسانس زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه شیراز در سال 1340ش، در سال 1344ش، به تهران منتقل شد و در دانشکده حقوق به تحصیل پرداخت و در سال 1345ش، در فوق لیسانس زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات تهران قبول شد و پس از اتمام آن، به دوره دکتری زبان و ادبیات فارسی همان دانشکده وارد شد و پس از گذراندن دروس مربوطه، پایان نامه تحصیلات دکتری خود را تحت عنوان «صور خیال در شاهنامه فردوسی» به انجام رسانیده و در تاریخ 1349/12/25ش، به اخذ دکتری زبان و ادبیات فارسی توفیق یافت.
جملاتی از کاربرد کلمه رستگار فسایی منصور
منصور رستگار فسایی در روز ۶ بهمن ۱۳۱۷در شهرستان فسا چشم به دنیا گشود. تحصیلات مقدماتی را در زادگاه خود گذراند و در سال ۱۳۳۷ به دورهٔ لیسانس زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز وارد شد. در سال ۱۳۴۵ دنبالهٔ تحصیلات خود را در همان رشته، در دانشگاه تهران پی گرفت و سرانجام در تاریخ ۱۳۴۹/۱۲/۲۵ با دفاع از پایاننامهٔ خود تحت عنوان «صور خیال در شاهنامه فردوسی» به راهنمایی پرویز ناتل خانلری، به اخذ درجهٔ دکتری نائل آمد. از سال ۱۳۴۹ به تدریس در دانشگاه شیراز اشتغال یافت و در سال ۱۳۸۵ با پایهٔ ۲۷ استادی از همان دانشگاه بازنشسته شد. وی سابقهٔ تدریس در دانشگاههای معتبری مانند دانشگاه کمبریج انگلستان (۱۹۷۵–۱۹۷۶)، دانشگاه هاروارد (۱۹۸۹)، دانشگاه پنسیلوانیا (۱۹۹۷–۱۹۹۸)، دانشگاه برازیلیا در برزیل (۲۰۰۲–۲۰۰۳)، دانشگاه دولتی مسکو (۲۰۰۶) و بخش مطالعات خاور نزدیک دانشگاه آریزونای آمریکا (۲۰۰۶–۲۰۱۰) را در کارنامهٔ علمی خود دارد. منصور رستگار فسایی همچنین عضو هیئت مؤسس و مدیر مؤسسهٔ آموزش عالی حافظ شیراز است. وی در حوزهٔ مطالعات پیرامون اسطوره، حماسه، فردوسی و حافظ و نیز در زمینهٔ تصحیح متون کلاسیک فارسی دارای تخصص است.
تعداد مقالات منصور رستگار فسایی از ۱۳۰ عنوان متجاوز است. متن کامل برخی از مقالات وی را در «پایگاه مجلات تخصصی نور» میتوان دید.
۴. حاج میرزا حسن حسینی فسایی، فارسنامه ناصری، به کوشش دکتر منصور رستگار فسایی، تهران، انتشارات امیر کبیر، ۲ج، ۱۳۷۸.
دوازده تن از نویسندگان و پژوهشگران، مانند دکتر جلال خالقی، محمدعلی اسلامی ندوشن، دکتر منصور رستگار فسایی، بهرام گرگین، محبوبه کاشانی، میرجلالالدین کزازی، فریدون جنیدی و دیگران داستانهای شاهنامه را به نثر آوردهاند.
منصور رستگار فسایی (زادهٔ ۶ بهمن ۱۳۱۷ در فسا) پژوهشگر، نویسنده، ایرانشناس، شاعر، مصحح و شاهنامهپژوه ایرانی، چهرهٔ ماندگار عرصهٔ ادبیات فارسی و استاد بازنشستهٔ دانشگاه شیراز است.