اگرچه دستور تهیه لعاب قلعدار ممکن است در مکانها و دورههای مختلف متفاوت باشد، اما روند تولید لعاب قلعدار مشابه است. به طور کلی اولین مرحله تولید لعاب قلعدار مخلوط کردن قلع و سرب به منظور تشکیل اکسید است که سپس به قالب لعاب (مثلا لعاب قلیایی سیلیکات) اضافه شده و حرارت داده میشود. پس از خنک شدن مخلوط، اکسید قلع مانند آنچه در بالا ذکر شد، شفاف میشود، بنابراین لعابهایی به نام لعاب سفید قلعدار مات، ایجاد میکند. علاوه بر این، بدنه ظروف ماتشده با قلع معمولا از خاکهای رس آهکی حاوی 15 تا 25 درصد CaO است که ضریب انبساط حرارتی آن نزدیک به لعابهای قلعدار است، بنابراین از خردشدگی در طول فرآیند پخت جلوگیری میشود. از سوی دیگر، خاک رس آهکی که در یک جو اکسیدکننده پخته میشود منجر به ایجاد رنگ چرم زرد میشود و در نتیجه غلظت اکسید قلع مورد استفاده را کاهش میدهد