رحیم اباد
معنی کلمه رحیم اباد در لغت نامه دهخدا

رحیم اباد

معنی کلمه رحیم اباد در لغت نامه دهخدا

( رحیم آباد ) رحیم آباد. [ رَ ] ( اِخ ) دهی از دهستان غار بخش ری شهرستان تهران. سکنه آن 103 تن. آب آن از قنات. محصولات عمده آن چغندر قند است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).
رحیم آباد. [ رَ ] ( اِخ ) دهی از دهستان زهرا بخش بوئین شهرستان قزوین. سکنه آن 385 تن. آب آن از قنات. محصولات عمده آن غلات و چغندر قند و ینجه. صنایع دستی زنان گلیم و جاجیم بافی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).
رحیم آباد. [ رَ ] ( اِخ ) دهی از بخش زرند شهرستان ساوه. سکنه آن 308 تن. آب آن از قنات لب شور. محصولات عمده آن غلات و پنبه و چغندر قند و بادام و اقسام میوه. صنایع دستی زنان قالیچه و گلیم بافی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).
رحیم آباد. [ رَ ] ( اِخ ) دهی از دهستان افشاریه بخش آوج شهرستان قزوین. سکنه آن 355 تن. آب آن از رودخانه خررود. محصولات عمده آن غلات و کشمش و بادام و پنبه و قیسی. صنایع دستی قالی و گلیم بافی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).
رحیم آباد. [ رَ ] ( اِخ ) یکی از دهستانهای بخش رودسر شهرستان لاهیجان. محصول عمده برنج و چای و لبنیات. آب آن از رودخانه پلرود و سموش رود. زمین چایکاری 500 هکتار. تعداد آبادی آن 65 تا. جمعیت دهستان در حدود 11 هزار. مرکز آن قصبه رحیم آباد و دیه های مهم اشکلک ، پالنگاه ، ماچیان ، سورچان محله و رضامحله می باشد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).
رحیم آباد. [ رَ ] ( اِخ ) دهی از دهستان زنجانرود بخش مرکزی شهرستان زنجان. سکنه آن 238 تن. آب آن از چشمه و قنات. محصول عمده غلات. صنایع دستی گلیم و جاجیم بافی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).
رحیم آباد. [ رَ ] ( اِخ ) قصبه و مرکزدهستان رحیم آباد بخش رودسر شهرستان لاهیجان. سکنه آن 1500 تن. آب آن از رود و چشمه و نهر پل. محصول عمده برنج و چای است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).
رحیم آباد. [ رَ ] ( اِخ ) دهی از بخش رامیان شهرستان گرگان. سکنه آن 160 تن. آب آن از چشمه سار. محصولات عمده برنج و غلات و توتون و سیگار. صنایع دستی زنان بافتن پارچه های ابریشمی و کرباس و شال می باشد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).
رحیم آباد. [ رَ ] ( اِخ ) دهی از دهستان نازلو بخش حومه شهرستان ارومیه.سکنه آن 180 تن. آب آن از نازلوچای. محصولات عمده آن غلات و توتون و چغندر قند و حبوب و کشمش. صنایع دستی جوراب بافی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

معنی کلمه رحیم اباد در فرهنگ فارسی

( رحیم آباد ) نام محلی کنار راه اصفهان به یزد میان قیم آباد و بزرگور در ۱۳٠ هزار گزی اصفهان .

معنی کلمه رحیم اباد در دانشنامه عمومی

رحیم آباد (تربت جام). رحیم آباد یک روستا در ایران است که در بخش مرکزی شهرستان تربت جام در استان خراسان رضوی واقع شده است.
این روستا در دهستان میان جام قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۶۶ نفر ( ۹۵ خانوار ) بوده است.
رحیم آباد (چترود). رحیم آباد، روستایی از توابع بخش چترود شهرستان کرمان در استان کرمان ایران است.
این روستا در دهستان کویرات قرار داشته و براساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال ۱۳۸۵ صورت گرفته، جمعیت آن ۲۰۱۳نفر ( ۴۴۶خانوار ) بوده است.
رحیم آباد روستایی است در استان کرمان ایران. شهرستان کرمان بخش چترود این روستا دارای آب و هوای نسبتاً معتدلی می باشد اطراف این روستا را باغهای پسته احاطه کرده است. خانه های این منطقه اکثراً در احاطهٔ باغ های پسته می باشند و در اغلب آن ها دستگاه پسته پاک کنی مشاهده می شود. شغل اکثر اهالی کشاورزی و پرورش دام و طیور است. این روستا دارای ۶۶۵ خانوار است. جمعیت غیررسمی روستا بیش از ۲۶۹۰ نفر می باشد که البته ۲۳۰ خانوار تبعه خارجی با ۱۲۵۰ نفر جمعیت نیز در اطراف رحیم آباد اقامت دارند. این روستا دارای آب هوای نسبتاً معتدل است.
روستای رحیم آباد در موقعیت طول جغرافیایی ۴۸ دقیقه و ۵۶ درجه، عرض جغرافیایی ۳۶ دقیقه و ۳۰ درجه با ارتفاع ۱۷۰۵ از سطح دریا در فاصله ۶ کیلومتری شهر چترود قرار دارد.
این روستا از سه طرف در احاطهٔ کوه های زیر قرار گرفته است:
• «کوه زرد» با ارتفاع ۲۲۴۰ متر
• «کوه شوری» با ارتفاع ۱۸۷۵ متر «کوه تیر» با ارتفاع ۲۰۸۷ متر قرار گرفته است.
روستای رحیم آباد در محل اتصال دو راه فرعی زرند ـ کرمان و راور ـ کرمان قرار گرفته است.
روستاهای همجوار آن عبارتند از:
• قوام آباد
• کریم آباد
امکانات رفاهی و تفریحی این روستا عبارتند از:
• سالن ورزشی که توسط آقای گنجه ای _ پدر ش محمد گنجه ای_ در سال ۱۳۷۸ شمسی با ابعاد ۲۲در ۵۰ و ۱۱۰۰ متر مربع زیر بنا افتتاح گردیده است.
• کانون فرهنگی هنری ولیعصر و کتابخانه قائم تأسیس ۱۳۷۳ که ساختمان جدید آن در سال ۱۳۹۲ توسط صفر گنجه ای احداث گردیده است.
• پارک تفریحی که توسط شورای اسلامی دهیاری رحیم آباد در ۱۳۹۲ ساخته شده است.
دهیاری رحیم آباد در سال ۱۳۷۸، تأسیس، اما از سال ۱۳۸۱ رسماً شروع به فعالیت نموده است. کانون فرهنگی و هنری ولیعصر رحیم آباد واقع در خیابان ولیعصر و روبروی مسجد جامع رحیم آباد می باشد.
رحیم آباد (خانمیرزا). رحیم آباد، روستایی در دهستان ارمند بخش ارمند شهرستان خانمیرزا در استان چهارمحال و بختیاری ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۴۸۴ نفر ( ۱۲۸ خانوار ) بوده است.
رحیم آباد (رودسر). رحیم آباد شهری از توابع بخش رحیم آباد بزرگترین بخش ایرانشهرستان رودسر در استان گیلان ایران است.
منطقه رحیم آباد از شمال به بخش کلاچای از جنوب به استان قزوین و رودبار و از شرق به رامسر و از غرب به املش و سیاهکل متصل و در ضلع شمال غربی، غرب و جنوب قله سماموس و در ۹ کیلومتری دریای خزر قرار دارد. این شهر در پای کوه سماموس و نزدیک به رودخانه پولورود ( Poolorood ) ، از دیرباز زمستانگاه خوانین اشکور بوده است. باغ های نارنج و مرکبات و چای آن معروف هستند. این منطقه یکی از قطب های تولید فندق در کشور است.
ساکنان شهر به سه طایفه جور حیاطی ( بالا حیاطی ) ، مِئن حیاطی ( میان حیاطی ) و جیر حیاطی ( پایین حیاطی ) تقسیم می شوند که مربوط به حیاطهای موجود در تابستانگذران اهالی، بخش رحیم آباد، که معتبرترین آبادی اشکور به شمار می رفت، می شود. مِئن حیاطی ها را از طایفه هزاراسب می دانند ( موسی مسعود، کتاب گیلان، بخش تاریخ اشکور ) که خود تاریخی دیرینه داشته و در گذشته های دور سرزمینهای اشکور و حتی لرستان، خوارزم و ابرکوه ردپای آنان را می توان یافت. بافت شهر هم اکنون با آنچه ۳۰ سال قبل داشت، تفاوت کرده و غالب ساکنین آن را مهاجرین روستاهای همجوار تشکیل داده اند در حالی که که اهالی بومی به شهرهای دیگر حتی کشورهای دیگر کوچ کرده اند.
مردم رحیم آباد گیلک هستند و به زبان گیلکی با لهجه بیه پیش سخن می گویند.
هم اکنون بسیاری از ساکنان اولیه آن به دیگر نقاط ایران مهاجرت کرده اند. از مشاهیر این شهر می توان به علی اکبر طلوعی ، سیدمحمدتقی معصومی، محمدقلی صدر اشکوری، عباس مقصودی میرزا و طبیب شهر، ساعد فارسی و رحمت الله خوارزمی رحیم آبادی نقاش معاصر نام برد.
آبشار میلاش، آبشار و دره آسمانرود مایستان پایین، آب معدنی سجیران، استخرسنگی وَفَر ( کوشکوه ) ، جاذبه ورزشی در رودخانه پلرود، رودخانه سموش، جنگل کاج طبیعی، روستای پلام، جنگل لو، روستای بازنشین، جنگل لولمان، راه مالروی قدیم و سنگفرش وایگان تله، کوه بلور ( شاه سفیدکوه ) ، سنگفرش طیولا، صخره های عظیم سی پرد و جاذبه شگفت انگیز ابررودخانه ای از مناطق عمده طبیعی جذاب رحیم آباد است. آبشار#سیاتاش واقع در کوشکوه سی سرا
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۱۰٬۵۷۱ نفر ( ۳٬۵۰۷ خانوار ) بوده است.
رحیم آباد (ریوند شرق). رحیم آباد یک روستا در ایران است که در دهستان ریوند شهرستان نیشابور واقع شده است. رحیم آباد ۱۲۹ نفر جمعیت دارد.
رحیم آباد (گاریزات). رحیم آباد روستایی در دهستان گاریزات بخش گاریزات شهرستان تفت استان یزد ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۲۰۲ نفر ( ۶۸خانوار ) بوده است.
معنی کلمه رحیم اباد در فرهنگ فارسی
معنی کلمه رحیم اباد در دانشنامه عمومی

معنی کلمه رحیم اباد در دانشنامه آزاد فارسی

رحیم آباد. شهری در استان گیلان، شهرستان رودسر، و مرکز اداری بخش رحیم آباد، با ارتفاعی حدود ۵۰ متر. در منطقه ای کوه پایه ای و جنگلی در ۷۱کیلومتری شرق جنوبی رشت و یازده کیلومتری جنوب شرقی رودسر، سرراه رودسر به گرمابدشت، قرار دارد. پل رود از کنار آن می گذرد. اقلیم این شهر معتدل مایل به گرم و مرطوب و جمعیت آن ۷,۰۰۷ نفر است (۱۳۸۵).

جملاتی از کاربرد کلمه رحیم اباد

مجموعه باغ عبدالرحیم خان مربوط به دوره قاجار است و در یزد، بلوار شهید نواب صفوی، کوی رحیم آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۷۷۸۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این روستا در دهستان رحیم آباد قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۴ نفر (۱۲خانوار) بوده‌است.
این روستا در دهستان رحیم آباد قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۰۰ نفر (۲۴خانوار) بوده‌است.
بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت این روستا در سال ۱۳۸۵، برابر با ۲۸۵ نفر بوده است که از این میان ۱۵۴ نفر مرد و بقیه زن بوده‌اند. رحیم آباد ۶۸ خانوار جمعیت دارد.
باغ مشیر رحیم آباد مربوط به دوره پهلوی است و در یزد، چهارراه دولت‌آباد، انتهای خیابان نواب صفوی، کوچه رحیم آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۸۶۸۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این روستا در دهستان رحیم آباد قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۹۱ نفر (۲۵۵خانوار) بوده‌است.
کلاچای یکی از شرقی‌ترین شهرهای استان گیلان است. شهر کلاچای از شمال به دریای خزر، از شرق به چابکسر، از جنوب به ارتفاعات جنگل‌های البرز کوه و رحیم آباد و از غرب به رودسر محدود است. این شهر در طول جغرافیایی ۱۸ ۰۴ ۳۷ و عرض جغرافیایی ۵۷ ۲۳ ۵۰ قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دریا حدود ۲۰- متر است.
این روستا در دهستان رحیم آباد قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۰ نفر (۱۰خانوار) بوده‌است.

حاج آقا مسلم گل بابایی از بزرگان این دهستان بودند که سالها در حوزه علمیه قم به تحصیل دوروس حوزوی مشغول بودند و مزار ایشان در گلزار شهدای شهر رحیم آباد می باشد.