معنی کلمه ربانی شیرازی عبدالرحیم در دانشنامه آزاد فارسی
ربّانی شیرازی ، عبدالرحیم (شیراز ۱۳۰۱ـ قم ۱۳۶۰ش) روحانی مبارز و مجتهد ایرانی. پس از طی مقدمات علوم دینی برای تکمیل تحصیلات در ۱۳۲۷، به قم رفت و نزد آیت الله بروجردی درس خواند. از ۱۳۲۰ فعالیت سیاسی خود را آغاز کرد و عضو «حزب برادران » جنوب به رهبری سید نورالدین شیرازی شد و تا ۱۳۲۵ همکاری خود را با آنان ادامه داد. او در ۱۳۴۱ـ۱۳۴۳، از مبارزات روحانیان به رهبری آیت الله خمینی (ره) برضد رژیم شاه ، حمایت کرد و تا پیروزی انقلاب اسلامی بیش از دَه بار بازداشت و زندانی شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز نمایندۀ امام خمینی (ره) در استان فارس، عضو فقهای شورای نگهبان و نمایندۀ مردم فارس در مجلس خبرگان قانون اساسی بود. ربانی در سانحۀ تصادف اتومبیل درگذشت. از آثارش: تصحیح و تعلیق ۱۷جلد از کتاب وسائل الشیعه ؛ تصحیح و تعلیق ۴۰ جلد از کتاب بحارالانوار.
معنی کلمه ربانی شیرازی عبدالرحیم در دانشنامه اسلامی
[ویکی نور] آیت الله عبدالرحیم ربانی شیرازی در سال 1301ش در شیراز به دنیا آمد. تا سن 20 سالگی نزد پدر، آداب زندگی معاشرت، تحصیل و کسب و کار را فرا گرفت. عبدالرحیم پس از آموختن روش زندگی و چگونگی اداره آن، تصمیم به زندگی مستقلی گرفت. ابتدا مغازه ای کوچک در بازار شیراز دست و پا کرد و از کنار پدر به آنجا رفت. انصاف او با مشتریان سبب شده بود که بیشتر اوقات دکانش محل ازدحام جمعیتی از زائران مرقد مطهر احمد بن موسی (شاهچراغ) باشد که برای خرید سوغات به بازار آمده بودند. ربانی شیرازی در کنار فعالیت های شغلی، برای تکمیل اطلاعات دینی به مدرسه علمیه آقا بابا خان رفت. بعد چندی در سال 1327ش پس از کسب علم و معرفت در حوزه علمیه شیراز - در زمان مرجعیت آیةالله بروجردی - به قم مشرف شد. چند سالی در مدرسه حجتیه مسکن گزید و از درس اساتید و مراجع معظم آن زمان از جمله حضرت آیةالله بروجردی بهره مند شد تا آنکه ازدواج کرد و به منزلی که در یکی از محله های مستضعف نشین قم اجاره کرده بود نقل مکان نمود. بنا داشت که از سهم امام مصرف نکند و به همین سبب برای امرار معاش به کسب و کار پرداخت. چون کتاب شناس بود، بیشتر سعی می کرد که از طریق خرید و فروش کتاب هزینه زندگی اش را تأمین کند گاهی هم فرش معامله می کرد. حضور آیةالله ربانی شیرازی در حوزه درس آیةالله بروجردی به گونه ای ملموس و محسوس بود که اگر تصادفاً روزی نمی توانست در کلاس درس حاضر شود، همگان متوجه عدم حضور وی می شدند. بارها اتفاق افتاده بود که آیةالله بروجردی از میان آن همه شاگرد که به درس وی حاضر می شدند سراغ آقای ربانی را گرفته بود و وقتی گفته می شد که کسالت دارد و مریض است افرادی را به نیابت از خود جهت عیادت و احوال پرسی او به منزلشان می فرستاد. جلب توجه استاد به شاگرد به سبب نقدهای دقیق علمی آیةالله ربانی به کلام حضرت آیةالله بروجردی بود که بارها استاد را وادار به تجدید نظر در رأی و مطلب ارائه شده کرده بود.
جملاتی از کاربرد کلمه ربانی شیرازی عبدالرحیم
در ۱۷ اسفند ۱۳۶۰، خودروی ربانی شیرازی در حالی که او برای شرکت در جلسه شورای نگهبان عازم تهران بود، بین راه اصفهان و قم طی عملیاتی پیچیده و مشکوک توسط گروهک فرقان، در تصادفی عمدی واژگون و سپس به بهانه رساندن پیکر زخمی وی به بیمارستان، با ممانعت از همراهی محافظین در راه در یک خودرو مینی بوس متعلق به همین گروه او را خفه کرده و پیکر بی جانش را تحویل بیمارستان میدهند. پیکر او پس از تشییع و اقامه نماز به امامت سیدمحمدرضا گلپایگانی، در مسجد بالاسر حرم فاطمه معصومه به خاک سپرده شد.
صدوق استادان زیادی داشتهاست. عبدالرحیم ربانی شیرازی ۲۵۲ تن از آنها را نام بردهاست، که گروهی از آنها در زمرهٔ مشاهیر وقت بودهاند.
پس از این رخداد، برخی از روحانیان (از جمله طالقانی، منتظری، ربانی شیرازی، مهدوی کنی، انواری، لاهوتی، و رفسنجانی) که از پیش در زندان درگیریهایی با زندانیان مارکسیست داشتند، در اطلاعیهای در اسفند ۱۳۵۴ با اشاره به نجاست کفار، اعلام کردند که تمامی زندانیان مسلمان باید از هرگونه ارتباط با مارکسیستها (غذا خوردن، تماس بدنی، وسایل مشترک زندانیان همبند، ...) پرهیز کنند.
ربانی شیرازی تا ۲۰ سالگی نزد پدر، آداب زندگی معاشرت، تحصیل و کسب و کار را فرا گرفت.
جامعهٔ مدرسین حوزهٔ علمیهٔ قم که به اختصار جامعهٔ مدرسین خوانده میشود را جمعی از علماء و استادان حوزه علمیه قم، با محوریت حسینعلی منتظری و همراهی آذری قمی و ربانی شیرازی و هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۴۰ هجری شمسی تأسیس کردند. در پیش از انقلاب فعالیتهای این جامعه بیشتر در جهت مبارزه با پادشاهی محمدرضا پهلوی بود، اما پس از انقلاب مشارکت در جهت تأسیس و پس از آن تثبیت حکومت اسلامی را پیش گرفت. این تشکل از تشکلهای نزدیک به اصولگرایان است.
در تاریخ ۸ فروردین ۱۳۶۰ یک موتورسوار عضو گروهک فرقان، جلوی بیمارستان حافظ شیراز، به سوی ربانی شیرازی تیراندازی میکند که وی از ناحیه گردن زخمی میشود، با تلاش پزشکان پس از چندی وی سلامت خویش را بازمییابد.