ذو معدی
معنی کلمه ذو معدی در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه ذو معدی
سرخرگ اصلی کبد در لبه آزاد چادرینه کوچک به سمت کبد صعود میکند. این سرخرگ از سمت چپ مجرای صفراوی و جلوی سیاهرگ دروازهای گذشته و نزدیک ناف کبد به دو شاخه، سرخرگهای کبدی راست و چپ تقسیم میگردد. سرخرگ کبدی راست با نزدیک شدن به کبد، سرخرگ کیسهای را به کیسه صفرا میفرستد. ممکن است سرخرگ بالادوازدههای (سوپرادئودنال) پیش از نزول سرخرگ معدیدوازدههای (گاسترودئودنال) از خلف بخش فوقانی دوازدهه از آن جدا شود.
خستگی، خواب آلودگی، ضعف عضلانی، یبوست، نامنظمی ضربان قلب و تأخیر در تخلیه معدی. بهترین منابع غذایی پتاسیم؛ آرد سویا، لوبیا سفید، عدس، موز و اسفناج میباشد؛ ولی در بیشتر موادغذایی وجود دارد. رژیم غذایی غنی از کلسیم، پتاسیم و منیزیم و نیز محدود در سدیم باعث کاهش فشار خون بالا در افراد دچار فشار خون بالا میشود.
کلشیسین برای آن دسته از بیمارانی که قادر به تحمل NSAIDها نمیباشند یک داروی جایگزین میباشد. عوارض جانبی آن (در درجه نخست، آشفتگی معدی رودهای) استفاده از آن را محدود میکند. اما با این حال، آشفتگی معدی رودهای به دوز مصرفی بستگی دارد، و احتمال دچار شدن به آن را میتوان با استفاده از دوزهای مصرفی کمتر ولی همچنان مؤثر، کاهش داد. کلشیسین میتواند با برخی از داروهای تجویز شده رایج دیگر نظیر آتورواستاتین و اریترومایسین و برخی از داروهای دیگر برهم کنش داشته باشد.
بر اساس کتاب فیزیولوژی گایتون شایعترین علت کمبود ویتامین ب۱۲ در حقیقت نه کمبود آن در غذا بلکه اختلال در سنتز فاکتور داخلی توسط معده است. ترکیب این فاکتور داخلی با ویتامین ب۱۲، باعث جذب آن در ایلئوم میشود. بیماریهای مختلف معدی مانند گاستریتهای مزمن (تورم مزمن معده) و آتروفیک (کمخونی پرنیشیوز)، اعمال جراحی برداشتن کامل یا بخشی از معده، باعث عدم ترشح فاکتور داخلی شده و کمبود ویتامین ب۱۲ را در بدن انسان به دنبال دارد. کمبود ویتامین ب۱۲ میتواند موجب کمخونی، احساس ضعف، افسردگی، زخم دهان و زبان، اختلالات روحی، کاهش حافظه، کاهش وزن، اختلال در راه رفتن و بوی بد دهان شود.[نیازمند منبع]
سردرد بعد از نوشیدن مشروب های حاوی سولفیت از جمله معمول ترین علائم می باشد . از سایر نشانه ها می توان به خارش ، تحریک پوستی ،کهیر ، تهوع ، درد های معدی ، اسهال ، سرفه و دشواری در تنفس اشاره کرد.
NSAIDها، درمان معمول و درجه نخست برای نقرس به حساب میآیند، و هیچکدام از عاملهای NSAID خاص دارای تأثیر بسیار بیشتر یا بسیار کمتر از عاملهای NSAID دیگر نمیباشد. بهبود شرایط بیمار ممکن است ظرف چهار ساعت اول پس از مصرف دارو مشاهده شود، و ادامه درمان به مدت یک تا دو هفته توصیه میگردد. اما با این حال، این داروها برای بیمارانی که دچار مشکلات پزشکی خاص دیگر نظیر خونریزی معدی رودهای، عملکرد نامناسب کلیهها، یا عملکرد نامناسب قلب میباشند، توصیه نمیگردد. با وجود آنکه از لحاظ تاریخی، ایندومتاسین رایجترین NSAID استفاده شده بودهاست، یک داروی جایگزین نظیر ایبوپروفن، میتواند در غیاب اثرگذاری بهتر، به دلیل عوارض جانبی کمتر آن ترجیح داده شود. برای آن دسته از بیمارانی که در معرض عوارض جانبی معدی NSAIDها قرار دارند، میتوان یک مهارکننده پمپ پروتون اضافی را نیز تجویز نمود.