دوراهۀ راست گرد
جملاتی از کاربرد کلمه دوراهۀ راست گرد
نثر دروغ بر چو منی افترا کنند کز نظم راست گرد ز دریا برآورم
گسل میناب یا گسل زندان، قسمتی از امتداد اورال-عمان-ماداگاسکار (فورون، ۱۹۴۱) به حساب آمده و با روند شمالی – جنوبی در بخش خاوری شهرستان میناب واقع است. به نظر قرشی (۱۹۸۵) این گسل، یک گسل راستالغز راست گرد است که مرز بین دو صفحه همگرای قاره ای زاگرس و پوسته اقیانوسی فعال دریای عمان را در جنوب مکران تشکیل میدهد. کازمین و دیگران (۱۹۸۶) خط عمان را که جداکننده تصادم قاره-قاره زاگرس (در سمت چپ) و فرورانش پوسته اقیانوس دریای عمان به زیرمکران است (در سمت راست)، از نوع گسل تبدیلی نوع قوس-قوس (روایت و همکار، ۱۹۷۹) در نظر میگیرند؛ بنابراین ادامه خط عمان در ایران، یعنی گسل میناب هم باید گسل تبدیلی نوع قوس-قوس باشد (درویش زاده، ۱۳۷۰). طول این گسل در حدود ۳۰۰ کیلومتر میباشد.
ترسم کز این لطافت کان نازنین صنم راست گرد صمد نگردد نفس صنمپرستم
ماهوارهها، سیگنالهای ارسالی خود را به صورت قطبی و با دو حالت افقی و عمودی ارسال میکنند و گاهی اوقات نیز، به صورت دورانی، چپ گرد و راست گرد. در سیستمهای دیجیتال، امکان ارسال دیتا و چندین شبکه تلویزیونی و رادیویی بروی یک فرکانس وجود دارد.
خان در دو نوع چپ گرد و راست گرد وجود دارد.
چپ گرد و راست گرد بودن دریل به منظور استفاده از آن به عنوان پیچ گوشتی لازم است. با این کار قادر به بستن و نیز بازکردن پیچها خواهیم بود. در حالت عادی متهها برای سوراخ کردن به صورت ساعت گرد (راست گرد) میچرخند. این جهت حرکت برای بستن پیچها هم کافی است؛ اما برای بازکردن پیچها، لازم است تا دریل به صورت پاد ساعت گرد (چپ گرد) بچرخد. این کار با دکمهٔ دو حالتهای که بالاتر از دکمه اصلی دریل قرار دارد انجام میشود.
باتوجه به فرمولها و محاسبات انجام شده، باچرخاندن صفحه تقسیم دستگاه تقسیم ضامن را درون سوراخ گذاشته و دستگاه فرز را راه اندازی کرده و مجدد طبق محاسبات، سوپرت دستگاه فرز (کله گی) دستگاه فرز را طبق محاسبه بدست آمده «سرعت دورانی))چپ گرد و راست گرد آن را مشخص کرده و همینطور سوپرت میز دستگاه فرز را طبق محاسبه انجام میدهیم و قطعه کار با تیغه فرز درگیر میشود وعملیات ((براده برداری» و در نهایت چرخ دنده ای با کیفیت خود را ساختهایم.
از پی تعلیم گاهی راست گردی گاه کج در بر استاد چون طفلان مکتب بینمت
به عقیده دیمیتریویچ (۱۹۷۳)، گسل جیرفت شاخه ای از گسل سربیزان یا ادامه جنوبی آن در دشت جیرفت است. بربریان (۱۹۷۶)، گسل جیرفت را با گسل سربیزان یکی نمیداند. به عقیده وی، گسل جیرفت احتمالاً دارای حرکت راستگرد بوده و رسوبات کواترنر را قطع میکند. کانون یک زمینلرزه با بزرگی اندک و عمق ۶۰ تا ۹۰ کیلومتری بر روی این گسل در شمال کهنوج واقع شدهاست (بربریان، ۱۹۷۶). در نقشه زمینشناسی شرکت ملی نفت ایران (۱۰۰۰۰۰۰: ۱)، گسل راست گرد جیرفت از خاور سبزواران شروع شده و تا ۱۸۰ کیلومتر به سمت جنوب ادامه مییابد، بدین ترتیب که از خانو و منوجان عبور میکند و سرانجام در بین آمیزههای افیولیتی مکران ناپدید میشود.
ماهوارهها سیگنالهای ارسالی خود را به صورت قطبی و با دو حالت افقی و عمودی ارسال میکنند و گاهی اوقات نیز به صورت دورانی، چپ گرد و راست گرد.