دم هشتی

معنی کلمه دم هشتی در فرهنگستان زبان و ادب

{inverted V-tail} [حمل ونقل هوایی] نوعی دُم که شبیه به حرف v وارونه یا عدد 8 است

معنی کلمه دم هشتی در ویکی واژه

نوعی دُم که شبیه به حرف v وارونه یا عدد 8 است.

جملاتی از کاربرد کلمه دم هشتی

در این اقلیم، پلان خانه متراکم و درونگرا است و رو به حیاط مرکزی دارد. دیوارهای بلند بیرونی خانه‌ها، کم تزیین و ساده بوده‌است، تنها ورودی خانه، با تو رفتگی و تزیین، خود را نسبت به بقیه دیوارهای خارجی مشخص می‌کرده‌است. در این خانه‌ها، بعد از ورودی، فضای هشتی قرار می‌گرفته‌است. هشتی در خانه‌های سنتی، دید نا محرم به فضای درونی را می‌بسته است؛ به گونه‌ای که حتی با بازبودن در خانه، دید به باغ درونی و حیاط خانه غیرممکن بوده‌است. این نوع معماری در خانه‌های سنتی، اصل مهم محرمیت را نشان می‌دهد که بیانگر درونگرای و عدم اشراف بوده‌است.
فضاهای طبقه همکف شامل مطبخ خانوادگی، زیرزمین شکم دریده (تالار تابستان نشین)، اتاق زیرزمینی، هشتی، هیزم‌خانه و ورودی از کوچهٔ جنوبی است.
مطلق الذاتی که او دارنده اشیاستی هشتی اشیاء از آن یکتای بی‌همتاستی
کدها از چهار رقم هشتی‌هشتی ساخته شده‌اند. شماره‌گیر یک ترانسپوندر عددهای از صفر تا هفت را شامل می‌شود. چهار رقم هشتی‌هشتی می‌تواند تا ۴۰۹۶ کد مختلف را نمایش دهد، به همین دلیل است که چنین فرستنده ای گاهی اوقات به عنوان "فرستنده کد ۴۰۹۶" توصیف می‌شود.
مرغ او هم در آشیان زمین هشتی از مهر بیضه زرین
مدرسهٔ جدهٔ بزرگ در زمینی مستطیل شکل به ابعاد ۳۲×۴۰ متر با مصالح آجر، در دو طبقه ساخته شده‌است؛ عناصر و اجزاء ساختمانی و فضاهایی که روی دو محور عمود برهم قرار گرفته‌اند، در اشکالی چون ایوان، حجره‌هایی در دو طبقه، هشتی، دالان، پیش طاق، چاه خانه، وضوخانه و حیاط برپا شده‌است. نقشهٔ بنا به صورت ۴ ایوانی، با حجره‌هایی در طرفین هریک از ایوان‌ها، پیرامون یک حیاط مرکزی به شکل هشت گوش نامنظم (نگینی) است.
درگاه این خانهف که شکلی عقب نشسته دارد، به واسطه یک هشتی ما را به حیاط می‌رساند. این بنا، از دو طبقه تشکیل شده که در جبهه شمالی و غربی ساماندهی شده‌اند. در مرکز بخش شمالی بنا، طنبی قرار گرفته که دارای پنجره‌های ارسی می‌باشد. ایوان طنبی، دارای دو ستون گچبری، و بالای ایوان، که شکل سنتوری دارد دارای تزیینات آجری و گچی است.
گفتا بدان نشانی کز من گرفتی آن زر بردی درون صندوق هشتی بکنج خانه
جدائیرا چو هشتی عین اوئی نگنجد بین واحد تار موئی
در ورودی حمام گله‌داری راهرو هشتی کوچک قرار دارد تا دما و رطوبت، فضای داخلی تنظیم شود. فضای بینه به شکل هشت گوش ساخته شده و در اطراف آن چهار صفه یا سکوی نشیمن و رختکن دیده می‌شود. وسط سالن بینه حوضچه هشت ضلعی کوچک قرار دارد. فضای این قسمت باید سرد و خشک بوده زیرا فضای ورودی در ارتباط مستقیم با فضای خارج قرار می‌گرفت.
بال هشتاد و هشتی کرامر گونه‌ای پروانه‌است که در تیره فرچه‌پایان قرار دارد. زیستگاه این گونه از مکزیک تا پرو و برزیل گسترده‌است. پهنای بال این گونه ۳۰ تا ۴۰ میلی‌متر است. پروانه‌های بزرگسال، سیاه رنگ با نوارهای آبی و زیر بال قرمز رنگ با نوارهای مشکی با پیراخط و طرح عدد 88 لاتین می‌باشد.
عمارت خان بنائی است شامل چند باب خانه به هم پیوسته که شامل فضاهای بیرونی و اندرونی می‌باشد، ورودی خانه دارای یک هشتی با کاربندی ساده می‌باشد. بنا دارای فضاهای بسیاری از جمله حویج خانه (محل نگهداری حبوبات)، اسطبل، باغ، گاورو و فضاهایی با معماری با ارزش از جمله شاه‌نشین و آئینه خانه هست.
فرو هشتی به خویش آن زلف را کاشفته می‌گردد نه آن بهتر که او را بر چو من دیوانه‌ای بندی؟
در جنوب غرب شهرستان بهشهر و در بالای ارتفاعات منتهی به دشت قرار دارد. این کاخ به دستور شاه عباس بزرگ ساخته شد و در زمان شاه صفی یکم گسترش پیدا کرده است. این کاخ در میان باغی زیبا به صورت بنایی مربع شکل که دارای ابعاد ۲۵ × ۲۵ متر بوده و در دو طبقه ساخته شد. ورودی کاخ در سمت شمالی قرار داشته که با عبور از پنج پله امکان دسترسی به داخل طبقه اول کاخ وجود دارد. طبقه اول دارای اتاق‌های متعدد بوده که از طریق راهرو و هشتی امکان دسترسی به داخل آن وجود دارد. طبقه دوم نیز دارای راهرو و اتاق‌های زیبا است. از کاخ صفی‌آباد و تا کاخ شاه بهشهر که به کاخ چهل‌ستون بهشهر مشهور است، یک راه زیر زمینی احداث شده بود که در مواقع ضروری مورد استفاده عبور و مرور یا سایر جریان‌های دیگر می‌گردید.
ز کشمر سرو را آوردی او را اسم قد هشتی زنخشب ماه را دزدیدی اونام رو کردی
بنای ساختمان‌های فرهنگسرا با وجود آن که از سبک معماری پست‌مدرن پیروی می‌کند اما با شیوه‌ای مینیمالیستی از معماری سنتی ایرانی الهام گرفته‌شده‌است. برای نمونه سردر اصلی فرهنگسرا با الهام از ساختار هشتی معماری سنتی بنا شده‌است.