دم لیسه
معنی کلمه دم لیسه در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه دم لیسه
افغانستان در سال ۱۳۵۹شمسی مطابق به ۱۹۸۰ م عضویت فدراسیون جهانی را کسب کرد. استاد محمدعلی میوند در سال ۱۳۲۹ دست به ایجاد نخستین تیم والیبال در لیسه حبیبیه زد؛ و از آن به بعد تیمهای زیادی در گوشه و کنار کشور بهخصوص در مکاتب ایجاد گردید؛ اولین بار فدراسیون ملی والیبال توسط محترم مرحوم استاد عبدالقیوم علمزوی در ماه سرطان سال ۱۳۵۴ شمسی درافغانستان تأسیس شد. ازجمله قویترین تیمهای آن وقت میتوان از اردو نام برد. نخستین مسابقات انتخاباتی والیبال در سال ۱۳۴۹ هجری شمسی بین تیمهای مختلف در مرکز برای انتخاب تیم الف کابل و تیم ب کابل دایر گردید. اولین سفر خارجی تیم ملی والیبال کشور افغانستان در سال ۱۳۵۳ هجری شمسی به تاشکند (اتحاد شوروی سابق) بود که اعضای ان تیم عبارت بودند از عبدالقدیر چپ، آدم خان قوای هوای، تجلی نفت وگاز، صوفی عبدالحمید، عطا الله، عبدالله نوابی، حمید منگل، محمد ایوب خشک، بازمحمد، طاهر سبز، عبدالعلی پنجه و جان علم خان بودند.
کتاب شعر کودکانه «پرنده باش» /شامل 12 شعر مخصوص کودکان/ چاپ: اول تابستان 1386/ ناشر: لیسه خصوصی توهید/ هرات
دوکتور ببرک ارغند دروره ابتدایه و متوسط را در ولایت بلخ و دوره عالیه را در لیسه حبیبیه کابل بسر رسانید. وی دانشکدهٔ ادبیات و علوم بشری را در کابل تمام نموده و دکتورا خودرادر رشتهٔ روزنامهنگاری از یونوورستی صوفیهِ بلغارستان به دست آورده است.
تعداد مکتبها در این ولسوالی به ۱۰۵ باب مکتب میرسد؛ که شامل؛ ۹۲ باب لیسه، ۲۲ باب مکتب متوسطه و ۲۱ مکتب ابتدائی میشود.
فیلمبرداری عمدتاً در سن-اتین به ویژه خیابان دو آمیس و در کالج پورتیل روژ انجام شد. بخشهای دیگری از فیلمبرداری در دانکرک اتفاق افتاد، به ویژه در لیسه ژان بارت.
حسین نایل همزمان با کارهای دفترداری در ادارات دولتی و خصوصی تحصیلات خود را نیز در لیسه شبانه ادامه داده و در سال 1346 خورشیدی بهسویه بکلوریا فارغ شد و سپس وارد دانشکده ادبیات و علوم بشری دانشگاه کابل شده و در سال 1351 خورشیدی از این دانشکده سند لیسانس ادبیات را بهدست آورد.
وضعیت فرهنگی قیصار نسبت به سالهای گذشته رو به بهبود است و دارای یک دارالمعلمین، ۹ باب مکتب لیسه و ۴۹ باب مکتب و در ضمن دارای سه انجمن علمی و فرهنگی و دو ماهنامه میباشد.
پژواک تحصیلات ابتدایی را در لیسه ملالی و تحصیلات عالی را در رشته طب کودکان در انستیتوی ابوعلی سینای بلخی کابل به پایان رساند.
در این ولسوالی یک لیسه، سه مکتب متوسطه، و سیزده مکتب ابتدایی وجود دارد.
در این ولسوالی ۱۱ مکتب ابتدائی یک لیسه، دو مدرسه دینی فعال اند.