دعا بعد از تلاوت قران

معنی کلمه دعا بعد از تلاوت قران در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] دعا بعد از تلاوت قرآن. دعا قبل از شروع تلاوت یکی از آداب تلاوت قرآن است، وکسی که در خلوت قرآن را با رعایت آدابش تلاوت کند، می تواند امیدوار باشد که شرایط، برای اجابت دعا آماده است.
در ادب سوم خواندیم که دعا قبل از شروع تلاوت یکی از آداب تلاوت قرآن است. یکی دیگر از جاهایی که دعا مؤثر و به اجابت نزدیک است، بعد از قرائت قرآن می باشد.کسی که در خلوت قرآن را با رعایت آدابش تلاوت کند، می تواند امیدوار باشد که شرایط، برای اجابت دعا آماده است. زیرا نورانیت قرآن موجب نورانیت زمان و مکان می شود و چه بسا قاری قرآن نیز در سایه نورانیت قرآن، از نظر روحی و معنوی دگرگون شود، در نتیجه فضا برای دعا و استجابت آن مهیا شود.
ادب جلسات قرآن
رعایت این ادب در جلسات قرآن به دو علت سزاوارتر است:الف. این گونه جلسات معمولا در مساجد و اماکن متبرکه برگزار می شود و این شرافت و قداست جلسه را دو چندان می کند و در استجابت دعا، شرافت مکان نقش بسزایی دارد.ب. جلسات قرآنی محل اجتماع افراد صالح و متدین است، به ویژه نوجوانان و جوانانی که کمتر به گناه و معصیت آلوده شده اند. از طرفی اگر دعا و درخواست به صورت دسته جمعی باشد، امکان اجابت آن بیشتر است. به همین جهت معمولا پایان بخش جلسات قرآن دعای پایانی آن است.
ادعیه منقول برای تلاوت قرآن
دعا به هر زبانی و هر طور که باشد خوب است، ولی توصیه شده است که هنگام دعا، از دعاهایی که از پیشوایان دینی رسیده است استفاده شود. از اینرو سفارش ما به قرآن دوستان گرامی این است که در پایان جلسات قرآنی از دعاهای ماثور پیشوایان دینی استفاده کنند. در این قسمت دو دعا که مخصوص پایان قرائت و فراغت از تلاوت قرآن است تقدیم می شود.
دعای اول
...

جملاتی از کاربرد کلمه دعا بعد از تلاوت قران

بعضى گفته اند اين دعا بعد از هر نماز به جهت اداء دين مجرب است .
در جايى سيد ابن طاووس (27) رحمه الله - نيز خبر استجابت دعا بعد از گذشت سهروز از وقت دعا مى دهند .(28)
1 - خواندن اين دعا بعد از هر نماز (( فريضه اللهم ارزقنى حج بيتك الحرام الخ )).
کجا مدیح تو یارای چون منی باشد کنم به ذکر دعا بعد از این سخن کوتاه
زبان زعهدهٔ شکر تو برنمی آید کنم به ذکر دعا بعد ازین تمام سخن

و در حديث آمده كه دعا بعد از نماز فريضه فاضلتر است از نافله و در حديث ديگر آمده كه تعقيب در طلب رزق ، ابلغ است از مسافرت در بلاد و بهترين اذكار تعقيب : تسبيح حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها است ، بدنى نحو كه : 34 مرتبه اللهاكبر و 33 مرتبه سبحان الله و 33 مرتبه الحمدلله بگويد وسپس سه مرتبه سوره توحيد و سه مرتبه صلوات و سه مرتبه آيه مباركه : ومن يتق الله يجعل له مخرجا و يرزقه من حيث لايحتسب و منيتوكل على الله ، فهو حسبه ، قد جعل الله لكل شى ء قدرا را با اخلاص كامل بخواند.

باز از اين نيز كه بگذريم دليل ديگر بر اينكه اين روايات قابل اعتماد نيستند، اين است كه در بعضى از آنها دارد: اين دعا در حره بنى معاويه (كه يكى از آباديهاى انصار است و در بلوك عاليه مدينه واقع شده ) ايراد گرديده است ولازمهاش اين است كه اين دعا بعد از هجرت ايراد شده باشد در صورتى كه ما مى بينيم كه سوره انعام از سوره هائى است كه در مكه نازل شده و اين نزول قبل از هجرت بوده است . البته در اين روايات ، اختلافات ديگرى هم وجود دارد كه اگر كسى به آنها رجوع كند برايش واضح مى شود.

ثنای همچو تویی نیست حد ناطقه ام کنم به ذکر دعا بعد ازین تمام سخن