معنی کلمه دعا بعد از تلاوت قران در دانشنامه اسلامی
در ادب سوم خواندیم که دعا قبل از شروع تلاوت یکی از آداب تلاوت قرآن است. یکی دیگر از جاهایی که دعا مؤثر و به اجابت نزدیک است، بعد از قرائت قرآن می باشد.کسی که در خلوت قرآن را با رعایت آدابش تلاوت کند، می تواند امیدوار باشد که شرایط، برای اجابت دعا آماده است. زیرا نورانیت قرآن موجب نورانیت زمان و مکان می شود و چه بسا قاری قرآن نیز در سایه نورانیت قرآن، از نظر روحی و معنوی دگرگون شود، در نتیجه فضا برای دعا و استجابت آن مهیا شود.
ادب جلسات قرآن
رعایت این ادب در جلسات قرآن به دو علت سزاوارتر است:الف. این گونه جلسات معمولا در مساجد و اماکن متبرکه برگزار می شود و این شرافت و قداست جلسه را دو چندان می کند و در استجابت دعا، شرافت مکان نقش بسزایی دارد.ب. جلسات قرآنی محل اجتماع افراد صالح و متدین است، به ویژه نوجوانان و جوانانی که کمتر به گناه و معصیت آلوده شده اند. از طرفی اگر دعا و درخواست به صورت دسته جمعی باشد، امکان اجابت آن بیشتر است. به همین جهت معمولا پایان بخش جلسات قرآن دعای پایانی آن است.
ادعیه منقول برای تلاوت قرآن
دعا به هر زبانی و هر طور که باشد خوب است، ولی توصیه شده است که هنگام دعا، از دعاهایی که از پیشوایان دینی رسیده است استفاده شود. از اینرو سفارش ما به قرآن دوستان گرامی این است که در پایان جلسات قرآنی از دعاهای ماثور پیشوایان دینی استفاده کنند. در این قسمت دو دعا که مخصوص پایان قرائت و فراغت از تلاوت قرآن است تقدیم می شود.
دعای اول
...