[ویکی فقه] دشمنی با جبرئیل (قرآن). هر کس دشمن فرشتگان و فرستادگان او و جبرئیل و میکائیل باشد خداوند با آنها دشمنی می کند. عداوت و دشمنی با جبرئیل از محرمات است.«من کان عدوا... وجبریل... فان الله عدو للکـفرین؛ کسی که دشمن خدا و فرشتگان و رسولان او و جبرئیل و میکائیل باشد (کافر است و) خداوند دشمن کافران است.» ← دشمنی خدا با دشمنان ۱. ↑ بقره/سوره۲، آیه۹۸. فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «دشمنی با جبرئیل». ...
جملاتی از کاربرد کلمه دشمنی با جبرئیل
بعد از اینکه استفانی مکمن خواستار یک «انقلاب» یا دگرگونی در بخش زنان (دیواز) شد، لینچ اولین حضورش در بخش اصلی کمپانی را در راو ۱۳ ژوئیه ۲۰۱۵ به عنوان یک چهره مثبت(Face) با همراهی شارلوت و ساشا بنکس تجربه کرد. درحالیکه لینچ و شارلوت با پِیج که در دشمنی با تیم بِلا(نیکی و بری بِلا و آلیشا فاکس) بود متحد شدند، ساشا بنکس با نِیومی و تَمینا (تیم بی.اِ. دی) متحد شد تا درگیری بین سه تیم ایجاد شود. تیم سه نفره پِیج، لینچ و شارلوت که ابتدا کمپانی برایشان نام "Submission Sorority" را انتخاب کرده بود پس از مدت کوتاهی آن را به "PCB" تغییر داد که حرف اول اسم آن سه است. لینچ در اولین حضور درون رینگ خود در راو به تاریخ ۲۰ ژوئیه، با پِیج هم تیمی شد و مقابل ساشا بنکس و نِیومی قرار گرفت ولی به آندو باخت. در راو ۲۷ ژوئیه، لینچ و شارلوت مقابل نیکی بلا و آلیشا فاکس پیروز شدند. او اولین پیروزی تک نفره خود را مقابل بری بِلا و در برنامه مِین ایوِنت بدست آورد. در سامراِسلم و طی یک مسابقه سه تیمی الیمینیشن دیواز، ابتدا تیم بِلا موفق شد تیم بی. اِی. دی را شکست دهد و بعد از آن هم بکی لینچ با پین کردن بری بِلا پیروزی را برای تیمش رقم زد.
سرهگرایان مدعی هستند که سرهنویسی یا سرهسازی با گوناگونی زبانی در جهان مشکلی ندارد و اینکه در سرهگرایی کوشیده میشود تا از بهکارگیری واژگان دیگر زبانها پرهیز شود، به معنای دشمنی با ملتهای دیگر و زبانشان نیست، زیرا هر زبانی در جای خود بسیار ارزشمند است و گویشوران این زبانها نیز باید بر توانمندسازی زبان خود و زدودن آسیبهایی که به آن زبان رسیده است، کوشا باشند.
مکن این همه دشمنی با کمال که مسکین همین دوستدارست و پس
در۱۱۷۶ق/۱۷۶۲م که زکیخان پسرعموی کریم خان بر او شورید، به آل کثیر روی آورد و آنان به نشانهٔ دشمنی با کریم خان زند او را پذیرا شدند (همو، ۱۲۳، ۱۲۴).
که تو این عهد بشکنی با من بدرآیی به دشمنی با من
در زمان قاجار با سقوط حکم آل معین کمکم زبان عربی در این جزیره به مرور از بین رفت و به دلیل فعالیت انگلیس به خاطر دشمنی با خاندان القواسم نام جزیره به قشم تغییر نام پیدا کرد آخرین حکام قشم از خاندان بنی معین بودند با شروع حکومت پهلوی دوره جدیدی از مهاجرت مردمان جزیره شروع شد و تعداد زیادی از اهل قشم و جزیره اطراف قشم «هنگام ولارک» به کشور امارات عمان کویت بحرین قطر مهاجرت کردند.
چون عامل این انتقال در اصل ابومسلم بود، بدین دلیل دستگاه خلافت بهوحشت افتاد که او روزی حتماً سر خلیفه را نیز زیر آب خواهد کرد. در نتیجه منصور خلیفه عباسی بنای دشمنی با ابومسلم و بهانهجویی از او نهاد. خلیفه عباسی توانست، او را که در خراسان و سراسر ایران محبوبیت یافته بود، با حیله و نیرنگ به بغداد فراخواند و با دسیسهای به قتل رساند.
با کید و کین و کفران پیوسته دشمنی با داد و دین و دانش دائم برادری
زان حجاب افتاد و زین عم خانه می ناید برون دشمنی با خویش تا کی جان محبوب مرا
ترک ما کردی و کردی دشمنی با دوستان شرم بادت زین عملها، یار با یار این کند؟
در زمان جنگ ایران و عراق هر طرف دیگری را محکوم به وابستگی و رابطه با اسرائیل میکرد و البته هر دو کشور داعیهٔ دشمنی با اسرائیل داشتند، برای همین در ایران و در اصطلاح سیاسی برای اشاره به نظام صدام گاه از واژهٔ «رژیم بعثی-صهیونیستی» استفاده میکردند، و دولت صدام حسین و دیپلماتها و رسانههای جمعی و منابع دولتی عراق از واژهٔ «نظام صهیونیستی» برای اشاره به حکومت جمهوری اسلامی ایران استفاده میکردند، بهطوریکه از واژهٔ «صهیو-خمینیسم» (به عربی: صهیوخمینیة) بهطور وسیعی در ادبیات سیاسی آن کشور استفاده میگردید.
اگرچه دشمنی با من به کینی ببخشایی چو روی من ببینی
دژآگه چهار است کز خوی بد کند دشمنی با تن و جان خود
دشمنی با اهل اسلامم نه کافر دوستی است ننگ میآید عزیزان زین مسلمانی مرا!
استقبال مشابهی از جنگ در آرژانتین وجود دارد که به عنوان نبردی شجاعانه در برابر دشمنی با نیروهای برتر تلقی میشود. نیروی دریایی آرژانتین بسیاری از کشتیها را به نام افراد، رویدادها و کشتیهای درگیر در جنگ نام گذاری کردهاست. ویلیام براون (معروف به «گیلرمو براون» در آرژانتین) پدر نیروی دریایی آرژانتین در نظر گرفته میشود، و به دلیل اقدامات خود در جنگ با او مانند یک قهرمان حماسی رفتار میشود. او همچنین با لقب «نلسون ریو د لا پلاتا» شناخته میشود.
اسراییل و عربستان پیش از این، همکاری اطلاعاتی با یکدیگر که نقطه مشترک آن دشمنی با ایران است را از سالهای پیش آغاز کرده بودند.
خلاء میرزا نه تنها کمونیستها را متنبه نکرد بلکه آنان از این فرصت برای قبضه کامل قدرت استفاده کردند. در تاریخ شنبه ۹ مرداد ۱۲۹۹ طرفداران شوروی با رهبری و حمایت فرمانده قوای مسلح شوروی و مدیر بخش سیاسی و امنیت نظامی آن در رشت بر ضدّ میرزا کودتا کردند. آنها همه طرفداران میرزا را دستگیر و بازداشت نمودند؛ و دولت جدیدی معرفی کردند که در آن احسان الله خان با عنوان سرکمیسر و کمیسر خارجه و سید جعفر پیشهوری به عنوان کمیسر داخله حضور داشتند. عدم استقبال مردم از حکومت جدید و همچنین اختلاف بین خود کمونیستها بر سر دوستی یا دشمنی با میرزا، دولت کودتا را پس از یکسال به بنبست کشاند.
حزب توده پس از کودتا، هدف سرکوب و ضربههای سخت نیروهای امنیتی، جنگ روانی شدید و شایعهسازی رژیم علیه آن قرار گرفت. دگرگونیهای اجتماعی حاصل از نوسازی، موجب شد تا هواداران حزب توده به خانوادههایی با پیشینه چپگرایانه محدود شوند. رهبری حزب نیز در نتیجه مرگ رهبران تضعیف شد. مناقشات چین و شوروی، پیدایش گرایشهای «مائوئیستی» و انتقاد از سیاستهای گذشته حزب از جمله، پیروی «کورکورانه» آن از شوروی، موجب وقوع انشعاباتی در ان شد. با اینحال، حزب توده در سالهای نخست دهه پنجاه فعالیتهای موفقی را آغاز کرد. از جمله اداره ایستگاه رادیویی پیک ایران، انتشار منظم دو مجله «مردم» و «دنیا» و بعدها نشریه نوید و همچنین ایجاد هستههای زیرزمینی کوچکی در دانشگاه تهران و مناطق نفتی. با آمدن تودهها به خیابان و سقوط حکومت پهلوی رهبران حزب از آلمان شرقی به ایران بازگشتند و برخلاف جنبش ملی شدن نفت این بار تمام و کمال در کنار حکومت تازه تأسیس پس از انقلاب ایستادند و نقطه اشتراک خود را دشمنی با ایالات متحده آمریکا خواندند
در دلخود عشق پروردن چرا دشمنی با جان خود کردن چرا
طریق دشمنی با او عیان کرد به هر جانب رسولی را روان کرد