دروس الاعلام و نقدها

معنی کلمه دروس الاعلام و نقدها در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] دروس الاعلام و نقدها (کتاب). کتاب "دروس الأعلام و نقدها( ثلاث رسائل) " اثر سید مصطفی خمینی ، این رساله در حقیقت مقاله و رساله سوم از مجموعه ثلاث رسائل است که شامل حدود ۱۵۰ صفحه و گزارش از ۲۹ درس خارج فقه و اصول فقیهان و مراجع نجف اشرف است. این رساله حاصل استفاده های نویسنده از دروس فقیهان نجف است آن هنگام که نویسنده به همراه پدرشان از ترکیه به نجف رفتند. گزارش ها مختصر و حاوی مبانی، استدلال ها و نقد و ارزیابی می باشند.
علامۀ مجاهد، شهید آیت الله سید مصطفی خمینی فرزند بزرگوار رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی قدس سره در سال۱۳۰۹هجری شمسی در شهر مقدس قم و در خانواده ای اهل علم و شریف و بزرگ به دنیا آمد. سید مصطفی شش سال در مدارس جدید به فراگیری علوم ابتدایی پرداخت. سپس تحصیل در حوزۀ علمیّۀ قم را آغاز کرد و در ۱۷ سالگی به درخواست پدرش ملبس به لباس مقدس روحانیت شد.وی در علوم ادبیات به سرعت پیش رفت و در آن علم صاحب نظر شد. نظریات او در برابر بزرگان ادبیات را می توان در کتاب ارزشمندش به نام« تفسیر القرآن الکریم » مشاهده نمود.پس از آن، شروع به فراگیری علوم دیگر حوزه مانند: فقه ، اصول ، رجال ، حدیث ، فلسفه و عرفان کرد و در مدت کوتاهی در همۀ آنها به مراتب عالی رسید.در ۳۳ سالگی درس خارج اصول خود را در حوزۀ علمیّۀ قم آغاز کرد و پس از تبعید دورۀ دوم درس خارج اصول خود را در حوزۀ علمیّۀ نجف اشرف آغاز نمود. آیت الله سید مصطفی خمینی در آن درس به بحث مفصل و عمیق مباحث اصولی و نقد و بررسی آراء و نظریات محققین پرداخت و نظریات و تحقیقات نو و استوار خود را مطرح ساخت که همگی دلالت بر مقام و منزلت علمی آن شهید بزرگوار داشت.علاوه بر آن، وی درس خارج فقه و تفسیری نیز آغاز نمود که در عمق و گستردگی و ارزش مباحث، مورد توجه علما و محققین بزرگ حوزۀ علمیّۀ نجف قرار گرفت.در مقام آیت الله سید مصطفی خمینی همین بس که حضرت امام خمینی دربارۀ او می فرماید:« مصطفی امید آیندۀ اسلام بود.»
ساختار
قوه استنباطی و قدرت اجتهادی نویسنده از کنکاش آرا و مباحث و موضوعاتی که از فقیهان مختلف دریافته، آشکار می شود و با اسلوبی انتقادی به تشریح ضعف ها، ایرادها و نقض ها می پردازد. توانایی عقلی اصولی، چشم انداز وسیع نسبت مباحث کلی و جزیی اصول و فقه و تسلط بر مبانی و فهم دلالت ادله از خصوصیات روش اجتهادی نویسنده است.
گزارش محتوا
عمده دروس و مباحث مورد توجه نویسنده، دروس پدرشان امام خمینی بوده و تعدادی دیگر هم از آیت الله خویی ، آیت الله محمد باقر زنجانی ، آیت الله سید محسن حکیم و آیت الله شاهرودی می باشد.
← درس اول
...

جملاتی از کاربرد کلمه دروس الاعلام و نقدها

بـسـمـه تـعـالى خـدمـت جـنـاب مـسـتـطـاب سـيدالعلماى الاعلام و ثقه الاسلام آقاى سعيد دامتافاضاته
خدمت جناب مستطاب سيد الاعلام و حجت الاسلام آقاى حاج سيد على خامنه اى دامت افاضاته
خـدمـت جـنـاب مـسـتـطـاب سـيـدالعلماء الاعلام و حجت الاسلام آقاى حاج سيداسدالله مدنى دامتافاضاته
32. شيخ مفيد. الجمل ، تحقيق سيد على مير شريفى . قم ، مكتب الاعلام و الاسوادى ، 1371 ه- ق .
خدمت جناب مستطاب عماد الاعلام و ثقه الاسلام آقاى يزدى دامت افاضاته
خدمت جناب مستطاب عماد الاعلام و حجت الاسلام آقاى مطهرى دامت افاضاته
از آنجا كه جناب مستطاب حجت الاسلام و المسلمين آقاى مشكينى دامت افاضاته به طور موقتاقـامـه نـمـاز شـهـر تـبـريـز را مـى نـمـودنـد و بـا شـروع دروس قـم لازم اسـت بـهمـحـل خـود، حـوزه عـلمـيـه قـم مـراجـعـت نـمـايـنـد، پـس از تـشـكـر از ايـشـان كـهقـبـول زحـمـت نمودند، جناب مستطاب عماد الاعلام و حجت الاسلام آقاى شيخ مسلم ملكوتى دامتافـاضاته را كه سوابق ايشان و مراتب علم و تقوايشان معلوم است ، به سمت نمايندگىاز جـانـب خويش و منصب امامت جمعه منصوب نمودم . اميد است كه جناب ايشان در تمشيت امور ورسيدگى به احتياجات محل و خدمت به اسلام و مسلمين موفق باشند. اهالى محترم آذربايجانخـصوصا علماى اعلام و حجج اسلام دامت بركاتهم انشاء الله ايشان را تاءييد خواهند نمودتا در خدمت به جمهورى اسلامى توفيق حاصل نمايند. سلامت و سعادت همگان و عظمت اسلامو مسلمين را از خداوند متعال خواستارم .
خدمت جناب مستطاب عماد الاعلام و ثقه الاسلام آقاى آقاشيخ صادق خلخالى دامت افاضاته
خدمت جناب مستطاب سيد العلماء الاعلام و حجة الاسلام آقاى حاج سيد اسدالله مدنى دامتافاضاته .